Artikel top billede

Fortalt til: Steffen Villadsen | Foto: Tom Christensen / Maersk Oil & Gas / Total

Mennesker i IT
Udgivet 15. august 2018 kl. 14.46

"Jeg har arbejdet med it-infrastrukturopgaver i 37 år, så du kan godt prøve at tørre striberne af en zebra, men det er stadigvæk en zebra.

Jeg har været hos en række virksomheder for at rydde op - simpelthen køre en bulldozer igennem, centralisere og få medarbejderne til at arbejde efter nye processer.

Min opgave går grundlæggende ud på at komme ind og danne mig et overblik, rejse rundt og tale med medarbejderne, bygge en ny organisation, finde ud af, hvem der skal sidde hvor og så eksekvere.

Dem, der ikke skal sidde der, bliver fyret. Det er den samme opgave, jeg har haft alle steder.

Jeg fik faktisk øgenavnet Darth Vader for at beskytte min afdeling og mine medarbejdere.

Når de andre passer deres arbejde, så kan vi passe vores. Det er så i løbet af de seneste 20 år bare blevet til, at Tom kommer ind og rydder op med lyssværdet i hånden.

Jeg fik mit øgenavn, da jeg kom ud af flyvevåbnet. Når man er i Forsvaret, så er det sådan, at hvis man ikke gør, som der bliver sagt, så er der simpelthen nogen, der dør.

Så kom jeg ud i det private erhvervsliv, og når man så siger, at nogen skal gøre noget, så gør de det ikke altid.

Så siger man det en gang til, og folk gør det måske stadig ikke.

Når jeg så siger det for tredje gang, så siger jeg det ikke mere, "så slår jeg dem ihjel".

I dag har jeg taget øgenavnet til mig og bruger det faktisk rigtig meget i kommunikationen i stil med "The Dark Force is Strong", når vi når et mål eller "The Death Star will be completed", når vi kører projekter."

Tom Christensen, CIO, Total


Flere mennesker i IT Om mennesker i it