Artikel top billede

Der kommer til at mangle penge til unge danske spilvirksomheder: "Chancen for at komme komme igennem med en ny investering er uhyre lille"

Det danske investerings- udviklingsselskab, Capnova, har i 12 år haft fokus på tidligere investeringer i spilbranchen. Men en politisk aftale betyder blandt andet, at Capnova ikke længere kan fordele penge til digitale iværksættere.

En politisk aftale fra maj betyder, at innovationsmiljøer skal forenkles. Som konsekvens kan det statslige investeringsselskab, Capnova ikke fordele de investeringer i digitale spilstartups, som det har gjort i de sidste 12 år.

Det skriver Finans.dk.

"Den sidste spilinvestering, vi laver, er til godkendelse i bestyrelsen lige nu. Chancen for at komme igennem med en ny investering er uhyre lille. Kassen er ved at være tom, og vi får ingen nye penge i 2019," siger Lars Stigel, direktør for Capnova, til Finans.dk.

Ifølge mediet, betyder det i praksis, at frem til en eventuel ny ordning i 2019 vil økonomisk støtte til unge spilfirmaer være tæt på ikkeeksisterende. Der vil reelt ikke være andre steder at gå hen for de små og nystartede spilvirksomheder, bortset fra at de kan søge kulturstøtte fra Dansk Filminstitut, hvor spillet dog skal være "en berigelse for dansk kultur".

Læs også: Dansk firma er en kæmpe-succes i Silicon Valley: Elsker at brænde masser af penge af

Gav startinvestering til Subway Surfers

Capnova er et af fire godkendte innovationsmiljøer i Danmark, som er udpeget af Uddannelses- og Forskningsministeriet. Innovationsmiljøerne investerer på statens vegne risikovillig kapital i nye innovative virksomheder.

Caonova har kunnet investere op til 6 millioner kroner i et selskab via den statslige ordning for innovationsmiljøer.

Investeringsselskabet har på 12 år investeret i 49 spilfirmaer, og der er i dag 18 selskaber i porteføljen. Blandt de heldige unge spilvirksomheder, der har modtaget en start-investering fra Capnova, er den danske it-succes Subway Surfers.

Fra Interactive Denmark, en interesseorganisation for den danske spilbranche, råber man vagt i gevær over de kroner, som nu kommer til at mangle for de små danske nyopstartede spilvirksomheder, og som man mener potentielt er livsfarligt for branchen.

Tal fra 2016 viser, at omsætningen i spilindustrien i Danmark var over en milliard kroner.

Læs også: På 10 år har Apples App Store erobret verden: Her er to danske app-successers fortælling om, hvordan det er at leve på Apples nåde




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere