Artikel top billede

Ekstraregning på vej til danske hostingvirksomheder: Microsoft presser partnere over i sin egen sky

Microsoft sender ekstraregning på vej til de hostingvirksomheder, der leverer Azure-ydelser fra egne datacentre.

Der er en ekstraregning på vej til Microsoft-partnere, som foretrækker at køre Azure via egne datacentre.

Fra slutningen af august betydet det, at en stor gruppe af hosting-virksomheder skal til at betale en ekstraregning på godt 110.000 kroner for at bevare deres status som Cloud Service Provider (CSP).

Det skriver Version2.

Ifølge mediets oplysninger, vil Microsoft også hæve kravene til firmaernes omsætning af Microsoft-løsninger.

Det er såkaldte Tier1-partnere som bliver ramt af Micorsofts nye ekstraregning fremfor at vælge en model med at levere direkte ud fra Azure.

Med ekstraregningen får hostingvirksomhederne adgang til support og services fra en række distributører af Microsoft cloud-ydelser.

"Der er mange af hosting-virksomhederne, der har investeret mange penge i at oprette og fakturere brugere automatisk. Hvis de ændringer, Microsoft lægger op til, bliver gennemført, er de penge spildt," siger Jens Erik Thorndahl, direktør hos Brancheforeningen For It-Hostingvirksomheder, til Version2.

Microsoft har ikke ønsket at kommentere sagen til Version2.

Læs også: Så tungt sidder Microsoft på det danske cloud-marked: Her har du rangordenen blandt spillerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere