Artikel top billede

Morgen-briefing: MobilePay bliver selvstændigt firma i Finland / Odico gik på børsen med et brag / Adidas’ amerikanske website hacket

MobilePay bliver selvstændigt firma i Finland. Odico gik på børsen med et brag. Adidas’ amerikanske website hacket. Fuldt booket kalender i SAP’s Experience Center.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

MobilePay bliver selvstændigt firma i Finland

Danske Bank udskiller MobilePay Finland som selvstændigt selskab, meddeler banken.

Samtidig har Finland godkendt det udskilte selskab, der har fået navnet MobilePay Finland, som betalings-firma, der kan ‘samarbejde lige, transparent og neutralt’ med alle banker og andre firmaer i Finland, hedder det.

Ifølge Danske Bank blev der i Finland i 2017 håndteret 3,8 millioner betalinger for 100 millioner euro via MobilePay, som venter ‘hastig vækst’ i den finske forretning i hele 2018.

Odico gik på børsen med et brag

Den fynske robotvirksomhed Odico blev mandag noteret på minibørsen First North med et ordentligt brag.

Aktien blev udbudt til kurs 8,8, og efter blot 20 minutters handel var aktien steget med 50 procent. Kursen lå ved lukketid mandag på kurs 13,5.

Ifølge Børsen var det især private investorer fra Nordnet, der handlede.

Aktien var før noteringen blevet overtegnet med mere end 300 procent, hvilket du kan læse mere om her: Fynsk robot-firma overtegnet med 300 procent forud for børs-notering i næste uge.

Adidas’ amerikanske website hacket

Tyske Adidas’ amerikanske afdeling er blevet ramt af et stort hackerangreb.

Selskabet meddeler, at det er ‘blevet opmærksom’ på, at en ‘uautoriseret’ gruppe ‘hævder’ at have tildraget sig adgang til en ‘afgrænset’ mængde data ‘forbundet med visse Adidas-kunder.’

Det drejer sig om kontakt-data, brugernavne og krypterede passwords.

Ifølge Adidas er der intet, der tyder på, at hackerne har kopieret kreditkort-data eller data om kundernes sundhedstilstand.

Ifølge websitet HackRead drejer det sig om data på flere millioner amerikanske kunder.

Fuldt booket kalender i SAP’s Experience Center

SAP melder om fuldt booket kalender i selskabets nye såkaldte Experience Center, som fylder hele øverste etage i selskabets danske hovedkvarter i København.

“Siden første åbningsdag for godt et halvt år siden har besøgscentret haft fuldt booket kalender,” lyder det fra selsakbet.

“Både kommuner, virksomheder, uddannelsesinstitutioner og foreninger har været på besøg for at se, hvordan de digitale muligheder kan integreres i systemer og processer,” meddeler centeret chef.

Også Computerworld har været på rundtur i centeret.

Det kan du læse mere om her: SAP åbner stort digitalt eksperimentarium i København: "Vi mangler bare sovepladserne, så ville det være komplet"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere