Artikel top billede

Morgen-briefing: MobilePay bliver selvstændigt firma i Finland / Odico gik på børsen med et brag / Adidas’ amerikanske website hacket

MobilePay bliver selvstændigt firma i Finland. Odico gik på børsen med et brag. Adidas’ amerikanske website hacket. Fuldt booket kalender i SAP’s Experience Center.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

MobilePay bliver selvstændigt firma i Finland

Danske Bank udskiller MobilePay Finland som selvstændigt selskab, meddeler banken.

Samtidig har Finland godkendt det udskilte selskab, der har fået navnet MobilePay Finland, som betalings-firma, der kan ‘samarbejde lige, transparent og neutralt’ med alle banker og andre firmaer i Finland, hedder det.

Ifølge Danske Bank blev der i Finland i 2017 håndteret 3,8 millioner betalinger for 100 millioner euro via MobilePay, som venter ‘hastig vækst’ i den finske forretning i hele 2018.

Odico gik på børsen med et brag

Den fynske robotvirksomhed Odico blev mandag noteret på minibørsen First North med et ordentligt brag.

Aktien blev udbudt til kurs 8,8, og efter blot 20 minutters handel var aktien steget med 50 procent. Kursen lå ved lukketid mandag på kurs 13,5.

Ifølge Børsen var det især private investorer fra Nordnet, der handlede.

Aktien var før noteringen blevet overtegnet med mere end 300 procent, hvilket du kan læse mere om her: Fynsk robot-firma overtegnet med 300 procent forud for børs-notering i næste uge.

Adidas’ amerikanske website hacket

Tyske Adidas’ amerikanske afdeling er blevet ramt af et stort hackerangreb.

Selskabet meddeler, at det er ‘blevet opmærksom’ på, at en ‘uautoriseret’ gruppe ‘hævder’ at have tildraget sig adgang til en ‘afgrænset’ mængde data ‘forbundet med visse Adidas-kunder.’

Det drejer sig om kontakt-data, brugernavne og krypterede passwords.

Ifølge Adidas er der intet, der tyder på, at hackerne har kopieret kreditkort-data eller data om kundernes sundhedstilstand.

Ifølge websitet HackRead drejer det sig om data på flere millioner amerikanske kunder.

Fuldt booket kalender i SAP’s Experience Center

SAP melder om fuldt booket kalender i selskabets nye såkaldte Experience Center, som fylder hele øverste etage i selskabets danske hovedkvarter i København.

“Siden første åbningsdag for godt et halvt år siden har besøgscentret haft fuldt booket kalender,” lyder det fra selsakbet.

“Både kommuner, virksomheder, uddannelsesinstitutioner og foreninger har været på besøg for at se, hvordan de digitale muligheder kan integreres i systemer og processer,” meddeler centeret chef.

Også Computerworld har været på rundtur i centeret.

Det kan du læse mere om her: SAP åbner stort digitalt eksperimentarium i København: "Vi mangler bare sovepladserne, så ville det være komplet"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere