Artikel top billede

Dell Technologies skal børsnoteres igen blot fem år efter afnotering - bruger smart manøvre til at undgå offentlighedens spørgsmål

Dell Technologies skal børsnoteres igen - blot fem år efter, at Michael Dell afnoterede selskabet og overtog hele butikken. Med en kompleks byttemanøvre vil selskabet noteres 'ad bagvejen'

Dell Technologies skal igen børsnoteres og går nu i gang med at forberede det, der tegner til at blive en af årets største børsnoteringer.

Manøvren bliver sat i gang blot fem år efter, at selskabets stifter, Michael Dell, med en dristig manøvre købte selskabet tilbage fra aktionærerne og afnoterede firmaet.

Det skete dengang, fordi Michael Dell mente, at de krav og forpligtelser, der følger med en børsnotering, var så besværlige og tidskrævende, at det gik ud over manøvredygtigheden på et kritisk tidspunkt.

Det kan du læse mere om her: Derfor er Dell tvunget til at sælge sig selv.

Mere end det dobbelte

Rygterne om en mulig børsnotering af Dell begyndte at svire for et halv år siden.

Det kan du læse mere om her: Dell overvejer at sælge hele butikken: Børsnotering kan være på vej

Dell sigter med den nye børsnotering efter en markedsværdi på mellem 61,1 milliarder og 70,1 milliarder dollar.

Det er mere end det dobbelte af de 24,9 milliarder dollar, som Michael Dell købte Dell for i 2013. Han ejer i dag 72 procent af Dell Technologies, mens kapitalfonden Silver Lake Management sammen med en række mindre ejere ejer resten.

Den kommende notering kommer ikke til at køre som sædvanligt. For faktisk vil Dell Technologies forsøge at undgå en IPO - altså en initial public offering - ved at smutte noteringen under de almindeligt gældende procedurer.

Konkret vil Dell Technologies nemlig gennemføre en byttehandel af aktier, der betyder, at selskabet via EMC’s ejerandel af VMware kan blive børsnoteret ‘ad bagvejen’

Dell udstedte for at få råd til at købe EMC i 2016 en ny gruppe aktier, ‘tracking stock.’

Disse aktier er bundet tæt op på udviklingen af Dell EMC’s ejerandel på 82 procent a VMware (som EMC ejede før fusionen med Dell). De øvrige 18 procent af VMware handles frit på børsen.

Den nye aftale vil ifølge New York Times ‘forenkle aktiestrukturen i Dell og det børsnoterede datterselskaber.’

Fremover vil der nemlig kun være to aktier med forbindelse til Dell: Dell Class C-aktier og aktier i VMware. I dag er der en hel stribe forskellige typer.

Ifølge flere amerikanske medier vil Michael Dell med manøvren kunne undgå at blive grillet af offentlige spørgsmål og kritik af, at Dell Technologies trækkes med en stor gæld på 52,7 milliarder dollar.

Ligeledes vil selskabet undgå at skulle lægge et meget stort beløb på bordet, da det vil kunne betale med ny-udstedte aktier og dividende fra VMware.

Ifølge Reuters vil Michael Dell efter manøvren komme til at eje mellem 47 procent og 54 procent af det kombinerede Dell/VMware, mens Silverlake vil komme til at eje mellem 16 procent og 18 procent.

Børsnoteringen betyder også, at Michael Dell nu vil kunne kapitalisere sin ejerandel af det store selskab og sælge den frit på markedet.

Læs også:

Verdens største it-firma på plads: EMC er nu smedet sammen med Dell i gigantfusion.

Disse to selskaber sidder tungt på et servermarked i markant fremgang

Når teknologi bliver en 'amplifier' for menneskelig kreativitet: Her er Dells store fremtidsvision
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere