Artikel top billede

Svensk kapitalfond køber Linux-kæmpen SUSE for 16 milliarder kroner

Den svenske kapitalfond EQT køber open source-kæmpen Suse af kriseramte britiske Micro Focus.

Kapitalfonden EQT Partners lægger godt 16 milliarder kroner på bordet for den tyske Linux-kæmpe Suse, der står bag nogle af de mest udbredte Linux-distributioner.

Sælgeren er det britiske it-selskab Micro Focus, der for tiden er ude i store problemer på grund af selskabets opkøb af Hewlett Packard Enterprise i 2016.

Det kan du læse mere om her: Opkøb til 58 milliarder kroner giver store problemer: Direktør færdig - aktiekurs dykker med 54 procent

Tyske Suse er en af Linux-verdenens store kommercielle successer.

Det tyske system anvendes af banker, universiteter, myndigheder, flyselskaber og andre, og konkurrererer her med andre blandt andre Red Hat og Ubuntu.

Britiske Micro Focus overtog Suse i 2014, da briterne købte The Attachmate Group, som overtog Novell i 2010.

Novell købte SuSe Linux AG af stifterne i 2003 for dengang 1,4 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om i denne gamle Computerworld-artikel Novell køber Suse Linux

Svenske EQT meddeler, at kapitalfonden blandt andet vil sikre, at Suse med at ansætte nye software-udviklere, der skal kunne hjælpe med til at udbrede det tyske system yderligere.

“Investeringer i ingeniører har været noget begrænset under det tidligere ejerskab. Det vil ændre sig nu. EQT vil understøtte Suses næste vækst- og innovationsperiode som selvstændigt selskab,” lyder det fra EQT.

De svenske pengefolk vil blandt ‘styrke selskabets position som førende open source-spiller - både organisk og via opkøb,’ hedder det.

Suse omsatte i fjor for 320 millioner dollar og har ifølge EQT i omegnen af 1.400 medarbejdere verden over.

Læs også:

Linux fylder 25 år - her er de mest populære distributioner nogensinde

Tusindvis skriver på koden: Så mange linier vokser Linux-kildekoden med hver eneste dag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere