Artikel top billede

Svensk kapitalfond køber Linux-kæmpen SUSE for 16 milliarder kroner

Den svenske kapitalfond EQT køber open source-kæmpen Suse af kriseramte britiske Micro Focus.

Kapitalfonden EQT Partners lægger godt 16 milliarder kroner på bordet for den tyske Linux-kæmpe Suse, der står bag nogle af de mest udbredte Linux-distributioner.

Sælgeren er det britiske it-selskab Micro Focus, der for tiden er ude i store problemer på grund af selskabets opkøb af Hewlett Packard Enterprise i 2016.

Det kan du læse mere om her: Opkøb til 58 milliarder kroner giver store problemer: Direktør færdig - aktiekurs dykker med 54 procent

Tyske Suse er en af Linux-verdenens store kommercielle successer.

Det tyske system anvendes af banker, universiteter, myndigheder, flyselskaber og andre, og konkurrererer her med andre blandt andre Red Hat og Ubuntu.

Britiske Micro Focus overtog Suse i 2014, da briterne købte The Attachmate Group, som overtog Novell i 2010.

Novell købte SuSe Linux AG af stifterne i 2003 for dengang 1,4 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om i denne gamle Computerworld-artikel Novell køber Suse Linux

Svenske EQT meddeler, at kapitalfonden blandt andet vil sikre, at Suse med at ansætte nye software-udviklere, der skal kunne hjælpe med til at udbrede det tyske system yderligere.

“Investeringer i ingeniører har været noget begrænset under det tidligere ejerskab. Det vil ændre sig nu. EQT vil understøtte Suses næste vækst- og innovationsperiode som selvstændigt selskab,” lyder det fra EQT.

De svenske pengefolk vil blandt ‘styrke selskabets position som førende open source-spiller - både organisk og via opkøb,’ hedder det.

Suse omsatte i fjor for 320 millioner dollar og har ifølge EQT i omegnen af 1.400 medarbejdere verden over.

Læs også:

Linux fylder 25 år - her er de mest populære distributioner nogensinde

Tusindvis skriver på koden: Så mange linier vokser Linux-kildekoden med hver eneste dag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere