Artikel top billede

Ny lønstatistik: Disse danske it-uddannelser giver den bedste løn

Der er store forskelle mellem lønniveauet på de videregående it-uddannelser. Her er listen over de it-uddannelser, der giver den bedste løn.

5. juli klokken 12.00 udløber årets frist for at søge videregående uddannelse i Danmark. Drømmes der om en it-karriere, er der store lønforskelle på de retninger, der skal vælges.

Det fremgår af en nyligt udgivet liste fra den borgerlig-liberale tænketank Cepos, hvor de 190 danske videregående uddannelser rangeres efter gennemsnitsløn.

Blandt it-uddannelserne er der mere end 400.000 kroner til forskel i den gennemsnitlige årsløn, alt efter valget.

’Erhvervsøkonomi og informationsteknologi’ topper listen med en middelløn på 864.528 kroner og distancerer spiludvikler-uddannelsen, som må nøjes med en middelløn på 453.368 kroner.

Listen tæller knap 200 lange videregående uddannelser og er udregnet ud fra lønindkomst, indkomst fra selvstændig virksomhed samt overførselsindkomster som dagpenge og børnecheck, præciserer Cepos’ cheføkonom Mads Lundby Hansen på interesseorganisationens hjemmeside.

Herunder kan du se, hvordan landets 14 it-uddannelser fordeler sig på gennemsnitsløn, medianløn, kønsfordeling samt hvad de højst betalte indenfor hver retning tjener.

Se også: Følger din løn med? Sådan udvikler lønnen sig i it-branchen

Ingen it-uddannelser i top 10

Er det den bedst indtjeningsmulighed, der ønskes, falder selv de højst rangerede it-uddannelser udenfor den danske top 10.

Her er det de studerende på aktuar-uddannelsen og medicin-uddannelsen samt virksomhedssystem-specialister der indtager podiet, med henholdsvis 1.339.248, 1.205.266 og 1.105.428 kroner i løngennemsnit.

Højst placerede it-uddannelse kan kun mønstre en 14. plads i statistikken.

Fælles for topscorerne er dog, at de oftest har udgangspunkt i de hårde naturvidenskabelige discipliner samt matematik.

”Ser man på de 20 uddannelser, der typisk giver den højeste indkomst bygger de alle – på nær jura- på en matematisk tankegang og på naturvidenskab. I bund 20 har vi mere bløde uddannelser med udgangspunkt i musik, kunst og kultur,” noterer Mads Lundby Hansen.

Undersøgelsens bundprop, billedkunstner-uddannelsen på 190. pladsen, må til her nøjes med middelløn på 192.152 kroner.

Du kan se den fulde liste på CEPOS’ hjemmeside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere