Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Ny lønstatistik: Disse danske it-uddannelser giver den bedste løn

Der er store forskelle mellem lønniveauet på de videregående it-uddannelser. Her er listen over de it-uddannelser, der giver den bedste løn.

5. juli klokken 12.00 udløber årets frist for at søge videregående uddannelse i Danmark. Drømmes der om en it-karriere, er der store lønforskelle på de retninger, der skal vælges.

Det fremgår af en nyligt udgivet liste fra den borgerlig-liberale tænketank Cepos, hvor de 190 danske videregående uddannelser rangeres efter gennemsnitsløn.

Blandt it-uddannelserne er der mere end 400.000 kroner til forskel i den gennemsnitlige årsløn, alt efter valget.

’Erhvervsøkonomi og informationsteknologi’ topper listen med en middelløn på 864.528 kroner og distancerer spiludvikler-uddannelsen, som må nøjes med en middelløn på 453.368 kroner.

Listen tæller knap 200 lange videregående uddannelser og er udregnet ud fra lønindkomst, indkomst fra selvstændig virksomhed samt overførselsindkomster som dagpenge og børnecheck, præciserer Cepos’ cheføkonom Mads Lundby Hansen på interesseorganisationens hjemmeside.

Herunder kan du se, hvordan landets 14 it-uddannelser fordeler sig på gennemsnitsløn, medianløn, kønsfordeling samt hvad de højst betalte indenfor hver retning tjener.

Se også: Følger din løn med? Sådan udvikler lønnen sig i it-branchen

Ingen it-uddannelser i top 10

Er det den bedst indtjeningsmulighed, der ønskes, falder selv de højst rangerede it-uddannelser udenfor den danske top 10.

Her er det de studerende på aktuar-uddannelsen og medicin-uddannelsen samt virksomhedssystem-specialister der indtager podiet, med henholdsvis 1.339.248, 1.205.266 og 1.105.428 kroner i løngennemsnit.

Højst placerede it-uddannelse kan kun mønstre en 14. plads i statistikken.

Fælles for topscorerne er dog, at de oftest har udgangspunkt i de hårde naturvidenskabelige discipliner samt matematik.

”Ser man på de 20 uddannelser, der typisk giver den højeste indkomst bygger de alle – på nær jura- på en matematisk tankegang og på naturvidenskab. I bund 20 har vi mere bløde uddannelser med udgangspunkt i musik, kunst og kultur,” noterer Mads Lundby Hansen.

Undersøgelsens bundprop, billedkunstner-uddannelsen på 190. pladsen, må til her nøjes med middelløn på 192.152 kroner.

Du kan se den fulde liste på CEPOS’ hjemmeside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere