Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Ny lønstatistik: Disse danske it-uddannelser giver den bedste løn

Der er store forskelle mellem lønniveauet på de videregående it-uddannelser. Her er listen over de it-uddannelser, der giver den bedste løn.

5. juli klokken 12.00 udløber årets frist for at søge videregående uddannelse i Danmark. Drømmes der om en it-karriere, er der store lønforskelle på de retninger, der skal vælges.

Det fremgår af en nyligt udgivet liste fra den borgerlig-liberale tænketank Cepos, hvor de 190 danske videregående uddannelser rangeres efter gennemsnitsløn.

Blandt it-uddannelserne er der mere end 400.000 kroner til forskel i den gennemsnitlige årsløn, alt efter valget.

’Erhvervsøkonomi og informationsteknologi’ topper listen med en middelløn på 864.528 kroner og distancerer spiludvikler-uddannelsen, som må nøjes med en middelløn på 453.368 kroner.

Listen tæller knap 200 lange videregående uddannelser og er udregnet ud fra lønindkomst, indkomst fra selvstændig virksomhed samt overførselsindkomster som dagpenge og børnecheck, præciserer Cepos’ cheføkonom Mads Lundby Hansen på interesseorganisationens hjemmeside.

Herunder kan du se, hvordan landets 14 it-uddannelser fordeler sig på gennemsnitsløn, medianløn, kønsfordeling samt hvad de højst betalte indenfor hver retning tjener.

Se også: Følger din løn med? Sådan udvikler lønnen sig i it-branchen

Ingen it-uddannelser i top 10

Er det den bedst indtjeningsmulighed, der ønskes, falder selv de højst rangerede it-uddannelser udenfor den danske top 10.

Her er det de studerende på aktuar-uddannelsen og medicin-uddannelsen samt virksomhedssystem-specialister der indtager podiet, med henholdsvis 1.339.248, 1.205.266 og 1.105.428 kroner i løngennemsnit.

Højst placerede it-uddannelse kan kun mønstre en 14. plads i statistikken.

Fælles for topscorerne er dog, at de oftest har udgangspunkt i de hårde naturvidenskabelige discipliner samt matematik.

”Ser man på de 20 uddannelser, der typisk giver den højeste indkomst bygger de alle – på nær jura- på en matematisk tankegang og på naturvidenskab. I bund 20 har vi mere bløde uddannelser med udgangspunkt i musik, kunst og kultur,” noterer Mads Lundby Hansen.

Undersøgelsens bundprop, billedkunstner-uddannelsen på 190. pladsen, må til her nøjes med middelløn på 192.152 kroner.

Du kan se den fulde liste på CEPOS’ hjemmeside.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere