Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Facebook-rapport: 61 store firmaer fik særlig adgang til at høste brugerdata

61 store virksomheder fik særlig tilladelse til at blive ved med at høste bruger-data på Facebook, fremgår det af rapport på 747 sider fra selskabet. Se rapporten her.

En række store virksomheder har haft adgang til at høste data om Facebook-brugerne til kommercielt brug.

Det fremgår af et dokument på ikke mindre end 747 sider, som Facebook har afleveret til den amerikanske kongres i kølvandet på overvågningsskandalen med britiske Cambridge Analytica i en central rolle.

Facebook oplyser, at de 61 virksomheder tæller Nike, UPS, datingappen Hinge, Oracle, Nissan, Panasonic, Snap, Spotify og danske Endomondo.

I Facebook-rapporten - som du finder her - kan du se hele listen over de 61 virksomheder på side 95.

Facebook indførte skrappere retningslinier for datahøst i foråret 2014, hvor selskabet gav de virksomheder, der høstede data, et år til rette ind.

De 61 virksomheder blev imidlertid undtaget i yderligere seks måneder.

Det betød, at de kunne høste data fra offentlige profiler om eksempelvis navn, køn, alder, bopæl og forskellige præferencer.

Ifølge avisen The Guardian oplyser Facebook også, at 52 øvrige hardware- og software-virksomheder har fået ‘særlige rettigheder’ til at integrere ‘Facebook og Facebook-features’ i deres devices og tjenester.

Dette inkluderer ifølge avisen adgang til visse data.

Blandt disse 52 virksomheder er Apple, Amazon og Huawei, hedder det.

Facebook selv kalder aftalerne for ‘partnerskaber’, der har haft til formål at sikre, at Facebook kunne indbygges i partnernes produkter.

Facebook er nu i gang med at gennemgå disse aftaler.

I en blogpost med titlen ‘A platform update skriver selskabet, at det retter et ‘skrapt blik på den information, som apps kan udnytte, når de forbindes til Facebook.’

Læs også:

Her er et udpluk af de mange metoder Facebook bruger til at høste dine data

Avis: Facebook udleverer brugerdata til Apple, Microsoft, Samsung og mange andre hardware-producenter

Der er ingen vej udenom: Google, Facebook og Amazon skal reguleres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere