Artikel top billede

Facebook-rapport: 61 store firmaer fik særlig adgang til at høste brugerdata

61 store virksomheder fik særlig tilladelse til at blive ved med at høste bruger-data på Facebook, fremgår det af rapport på 747 sider fra selskabet. Se rapporten her.

En række store virksomheder har haft adgang til at høste data om Facebook-brugerne til kommercielt brug.

Det fremgår af et dokument på ikke mindre end 747 sider, som Facebook har afleveret til den amerikanske kongres i kølvandet på overvågningsskandalen med britiske Cambridge Analytica i en central rolle.

Facebook oplyser, at de 61 virksomheder tæller Nike, UPS, datingappen Hinge, Oracle, Nissan, Panasonic, Snap, Spotify og danske Endomondo.

I Facebook-rapporten - som du finder her - kan du se hele listen over de 61 virksomheder på side 95.

Facebook indførte skrappere retningslinier for datahøst i foråret 2014, hvor selskabet gav de virksomheder, der høstede data, et år til rette ind.

De 61 virksomheder blev imidlertid undtaget i yderligere seks måneder.

Det betød, at de kunne høste data fra offentlige profiler om eksempelvis navn, køn, alder, bopæl og forskellige præferencer.

Ifølge avisen The Guardian oplyser Facebook også, at 52 øvrige hardware- og software-virksomheder har fået ‘særlige rettigheder’ til at integrere ‘Facebook og Facebook-features’ i deres devices og tjenester.

Dette inkluderer ifølge avisen adgang til visse data.

Blandt disse 52 virksomheder er Apple, Amazon og Huawei, hedder det.

Facebook selv kalder aftalerne for ‘partnerskaber’, der har haft til formål at sikre, at Facebook kunne indbygges i partnernes produkter.

Facebook er nu i gang med at gennemgå disse aftaler.

I en blogpost med titlen ‘A platform update skriver selskabet, at det retter et ‘skrapt blik på den information, som apps kan udnytte, når de forbindes til Facebook.’

Læs også:

Her er et udpluk af de mange metoder Facebook bruger til at høste dine data

Avis: Facebook udleverer brugerdata til Apple, Microsoft, Samsung og mange andre hardware-producenter

Der er ingen vej udenom: Google, Facebook og Amazon skal reguleres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere