Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Uber vender tilbage til Finland efter et års pause / IBM-blockchain skal følge fisk / Elgiganten vokser / Telenors netværk har sat rekord under VM i bold

Uber vender tilbage til Finland efter et års pause. IBM-blockchain skal følge fisk. Elgiganten vokser. Telenors netværk har sat rekord under VM i bold. Huawei klar med ny mobil-teknologi. Robot-udbryder forventer tocifret omsætning.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Uber vender tilbage til Finland efter et års pause

Uber vender i næste uge tilbage på de finske gader og veje efter et års pause.

Uber har i modsætning til andre især europæiske lande aldrig været kendt ulovlig i Finland, men selskabet har til gengæld været genstand for en omfattende politi-efterforskning, ligesom de finske Uber-chauffører er blevet undersøgt af skattevæsenet.

En helt ny finsk taxalov trådte i kraft 1. juli, og på onsdag stævner uberX og UberBLACK så ud i hovedstadsområdet. Uber vil her dække Helsinki, Espoo, Vantaa og Kauniainen.

IBM-blockchain skal følge fisk

Et nyt IBM-projekt med navnet 'The Pike-perch-radar' skal via blockchain gøre det muligt nøjagtigt at lokalisere den sø, som en fisk, som du køber i supermarkedet, har svømmet rundt i.

Ved at scanne QR-koden på pakken fra frysedisken, vil oplysningen dukke frem.

"I fremtiden vil det ikke alene være muligt at spore fisken tilbage til søen, men også til den specifikke fisker, der har fanget den," lyder det fra IBM.

Løsningen rulles i første omgang ud i Finland.

"”The Pike-perch radar” er baseret på moduler fra samarbejdsløsningen IBM Food Trust, som er bygget på IBM’s Blockchain Platform og The Linux Foundation’s Hyperledger Fabric. IBM Food Trust indeholder dags dato over 350.000 mad-transaktioner og har allerede så mange fødevarevirksomheder tilknyttet, at det i dag er muligt at sammensætte et helt måltid via produkter, der har været igennem blockchainen fra IBM Food Trust," meddeler IBM.

Elgiganten vokser

Trods heftig priskrig er Elgigantens omsætning i seneste regnskabsår vokset med fem procent til 6,1 milliarder kroner, skriver Børsen.

“Det har været et fantastisk år for os, og vi vokser i alle varegrupper,” siger direktør Peder Stedal til avisen.

Elgiganten har 37 varehuse og er ved at gøre nummer 38 klar.

Telenors netværk har sat rekord under VM i bold

Aldrig tidligere har der været streamet så meget på Telenors netværk som under VM i fodbold, meddeler Telenor.

“Aldrig tidligere har der været så meget datatrafik i Telenors netværk, som under Danmarks første to indledende kampe, hvor der blev trukket 50 procent mere data igennem netværket per sekund end normalt,” lyder det fra Telenor.

Ifølge selskabet viser data, at mange streamer kampene indtil første halvleg er slut, i det datatrafikken her falder med 30 procent.

“Vi kan også se, at i kampen mod Frankrig er trafikken lidt lavere i 2. halvleg, så mange har givetvis brugt halvlegen på at køre hjem og så se resten af kampen hjemmefra,” lyder det fra Telenor.

Huawei klar med ny mobil-teknologi

Huawei er klar med en mobil-opdatering ved navn GPU Turbo, som ifølge selskabet vil sætte en stopper for ‘overophedede smartphones og dårlige spiloplevelser.’

“Teknologien forbedrer den grafiske kvalitet og performance med op til 60 procent, samt mindsker strømforbruget med op til 30 procent,” lyder det fra Huawei.

GPU Turbo udsendes over efteråret til Mate 10, Mate 10 Pro, Mate 10 Lite, P20, P20 Pro, P20 Lite, P Smart, Mate 9, Mate 9 Pro, P10 og P10 Plus.

Robot-udbryder forventer tocifret omsætning

Lasse Kiefer brød efter ni år i sommeren 2017 ud af den fynske robotkæmpe Universal Robotics for at stifte sit eget robotfirma, Purple Robotics.

Han fortæller til Børsen, at han forventer tocifret millionomsæting til næste år på selskabets såkaldte ‘gribere,’ som er en slags sugekop-baserede hænder.

“Det har været lige ud ad landevejen. Indvil videre har det været helt vildt meget arbejde, men det har sgu ikke været svært. Lad os håbe, at det bliver ved med at være sådan,” siger han til avisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere