Anmeldelse: Disse tre spil har netop imponeret på den store E3-spilmesse

Microsoft, Sony, Nintendo og mange andre forsøgte alle at stjæle overskrifterne på årets spilmesse, men vi kiggede mest i helt andre retninger.

For cirka en måneds tid siden løb årets E3 messe af stablen, og verdens største spilmesse bød endnu en gang på nyheder, opdateringer og overraskelser. Det er ganske umuligt at lave en facitliste over hvilke spil gjorde sig bedst, så i stedet har vi her valgt at fokusere på tre titler som i hvert fald imponerede os stort.

Efter at have kørt længere og længere ud af det forkerte spor, gav Ubisoft for nogle år tilbage Assassin’s Creed-serien en velfortjent pause, og resultatet var sidste års virkeligt fornøjelige Assassin’s Creed: Origins.

Det er alle kvaliteterne fra Origins, som det kommende Odyssey ser ud til at bygge videre på. Handlingen er denne gang flyttet til Grækenland, hvor man i rollen som udstødt kriger af Sparta skal rydde op i sin fortid, samtidigt med at et liv fuld af heltegerninger venter.

Med valget mellem to forskellige udgangspunkter i historien, lover spillet også at have masser af genspilnings-værdi, da historierne skulle være forskellige og ligeledes vil forme hovedpersonen forskelligt, alt efter hvilke valg man tager undervejs.

Rollespilselementerne er blevet kraftigt udvidet, og med tanke på at det også var et af de elementer der gav Origins langt mere personlighed, lyder det lovende. Således er det denne gang muligt at vælge sine egne svar og veje, samtidigt med at også udstyrssystemet er blevet tilføjet væsentligt mere dybde.

Det var dog friheden og den levende verden der virkelig imponerede i E3-demoerne, og få andre udviklere synes at være i stand til gang på gang at skabe ligeså imponerende åbne verdner som Ubisoft.

Det nyeste Assassin’s Creed eventyr har efter sigende allerede været under udvikling i tre år, og vi glæder os til at få fingrene i det.

Rage 2 overraskede
Rage 2 var lidt af en overraskelse, og det på trods af at annonceringen af spillet på ”mystisk” vis slap ud få dage før selve messen gik i gang. Ikke desto mindre så spillet der blev vist på messen ud til at være virkelig godt skruet sammen og sjovt.

Norske Avalanche står for den primære udvikling, og udvikleren der allerede har bevist at de har styr på tekniske detaljer og åbne verdner (de stod blandt andet for det nyeste Mad Max-spil), synes her at have fundet den perfekte, kaotiske legeplads til at vise alle deres talenter.
På trods af at være en efterfølger til et af ID Softwares aldrende skydespil, var det der her blev præsenteret både friskt, farverigt og aldeles vanvittigt.

Baggrunden er endnu en gang i en dystopisk fremtidsverden, men frem for at bruge dommedags-temaet som undskyldning for grå omgivelser og mangel på liv, har Avalanche i stedet fyldt det hele op med forskellige stammesamfund, der alle synes lettere sindssyge og særdeles glade for at bekrige hinanden.

Den slags passer ganske fint, når man selv tager rollen over en revanche-søgende mandsperson, med styr på skydevåben og ejer af et par superkræfter.

Det hele er blevet blandet godt sammen til en action-cocktail, hvor bevægelse, fart, skydevåben og masser af mål at bruge dem på er opskriften. Den slags virker måske ikke synes sønderlig originalt, men kombinationen af Avalanches kompetencer, i samarbejde med ID Softwares forståelse for skydespil, virker til at have hevet det hele op på et nye niveau.

Cyberpunk får det til at krible i fingerne
Det bør siges med det samme at meget tyder på at vi kommer til at vente et godt stykke tid på Cyperpunk 2077 endnu, af den ene og simple grund at et enkelt kig på den trailer CD Project RED havde hevet med til E3, vil få det til at krible i fingerne på enhver science-fiction fan.

Udvikleren der på det nærmeste omskrev regelbogen for tredjepersons-rollespil med Witcher-serien, var endelig klar til at give det første kig på deres næste store satsning, og trods skyhøje forventninger var det svært ikke at lade sig forblænde komplet af den medbragte trailer.

Således synes den polske udvikler på ny at have skabt en verden der emmer af liv og muligheder, uden at have glemt at inkludere en tro og respektfuld implementering af de regler og rammer, som udgør det rollespil som den digitale version er baseret på.

De der fik set spillet bag lukkede døre, kunne yderligere fortælle om en cyperpunk-verden, hvor både maskiner og mennesker kunne hackes, og hvor der altid var flere måde at løse opgaver på, hvilket ofte ville have konsekvenser fremadrettet.

I modsætning til Witcher-serien, har udvikleren denne gang valgt at lave det hele med et førstepersons-perspektiv, men angiveligt skulle dette i demoen have fungeret upåklageligt.

Cyberpunk 2077 synes på mange måder at blive CD Projekt RED’s mest ambitiøse udgivelse til dato, og det siger ikke så lidt når de fleste rollespils-udviklere stadig forsøger at gøre det tre år gamle Witcher 3 kunsten efter. Den polske udvikler er tydeligvis allerede rykket videre, og vi kan nærmest ikke vente med at opleve hvordan det færdige eventyr kommer til at folde sig ud.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Lynhurtige fiberforbindelser fra TDC er på vej til titusindvis af danskere: Disse steder i Danmark er mest interessante
Interview: Det ville være fantastisk, hvis vi kan få udrullet fiber til mere end 50.000 husstande i 2019, lyder det fra TDC's finansdirektør Stig Pastwa. Han forklarer, at TDC har kig på helt bestemte dele af danmarkskortet.
Computerworld
SSD-priserne kollapser: De lynhurtige drev koster under det halve af, hvad de gjorde i 2018
Efter en periode med prisstigninger, falder priserne på de hurtige SSD-drev nu hastigt.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Toke Kruse: Jeg spår, at humankapital i 2019 erstattes af it-kapital
I 2019 vil vi se en kæmpe udskiftning af ressourcer, hvorunder de menneskelige processer overtages af software, der gør os mennesker hurtigere og mere effektive. Betyder det store fyringsrunder? Måske.
White paper
Sikkerhedsimplikationerne ved digital transformation
I Fortinets rapport fra 2018 omkring sikkerhedsimplikationerne ved digital transformation, tages temperaturen på den aktuelle tilstand for Cybersecurity i organisationer rundt omkring i hele verden. Blandt de 300 respondenter viste der sig en række spændende trends. Her er et par stykker af dem: - Digital Transformation er den mest indflydelsesrige it-trend i organisationer i dag. Hele 92% svarede at det har stor indvirkning på deres forretning - Sikkerhed er den klart største udfordring i forhold til digital transformation. Hele 85% mener det har stor indvirkning på deres forretning Download hele rapporten her og få flere spændende findings.