Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Morgen-briefing: Politiets nye søge-app runder en million søgninger / Hollandsk firma køber danske QuantAds / Vi streamer sport, når chefen ikke kigger / YouSee får kritik for vildledende markedsføring

Politiets nye søge-app runder en million søgninger. Hollandsk firma køber danske QuantAds. Vi streamer sport, når chefen ikke kigger. YouSee får kritik for vildledende markedsføring. Science-camp på Københavns Universitet.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Politiets nye søge-app runder en million søgninger

Der var kage og opstilling til gruppefoto i politiet, som i sidste uge rundede en million søgninger på dets nye søgeapp, som giver politi-folk i marken mulighed for at slå op i diverse politi-registre fra deres mobiltelefon.

Det er 10 måneder siden, at appen blev lanceret.

Søgning nummer én million blev foretaget af politiets udlændingekontrolafdeling, UKA.

Du kan se gruppebilledet, der blev taget i den anledning her.

Computerworld mødte i foråret politiets CIO, Lars Ole Dybdahl.

Du kan læse interviewet med ham her: CIO Lars Ole Dybdal har taget kæmpe-opgøret med CSC's evighedskontrakter: "Den måde, som et moderne politi fungerer og i højere grad kommer til at fungere på, er dybt afhængigt af it"

Hollandsk firma køber danske QuantAds

Hollandske Dept Agency køber det danske digitale bureau QuantAds med omkring 50 medarbejdere.

“Med opkøbet tager Dept Agency det første skridt mod en ekspansion på det nordiske marked for digital strategi og onlineservices. Og samtidig udvider danske QuantAds sine kompetencer og ydelser inden for samtlige digitale discipliner,” lyder det fra selskabet.

Stifter og direktør Lasse Loftin Rasmussen indtræder som partner i det hollandske selskab og fortsætter som direktør for den danske forretning.

Vi streamer sport, når chefen ikke kigger

11 procent af de danske mænd streamer sport i smug i arbejdstiden på deres smartphone, lyder det fra Huawei på baggrund af en rundspørge.

"Flere af de store sportsbegivenheder som VM i fodbold og Tour de France vises allerede fra om eftermiddagen, hvor mange stadig er på arbejde. Og hvis der ikke er en kultur på arbejdspladsen, hvor det er tilladt at have sport kørende på en skærm i baggrunden, så kan det være fristende at gøre det i smug på smartphonen, som er lille og diskret - og som i dag kan levere en høj billede- og lydkvalitet,” lyder det fra selskabet.

Ifølge Huawei har fem procent af de danske mænd også streamet sport i smug, mens de har været bryllup, mens to procent har har gjort det, mens de har været på date.

YouSee får kritik for vildledende markedsføring

Forbrugerombudsmanden retter kritik mod YouSee for vildledning i forbindelse med adgang til YouSees såkaldte fordelsprogram, der blev lanceret i efteråret 2017.

Om markedsføringen af YouSee More-prorgrammet skrev selskabet, at alle kunder med mindst to YouSee-produkter kunne få adgang.

Men det passede ikke helt, da ikke alle YouSee-produkter alligevel gav adgang.

“Når der er flere betingelser eller begrænsninger knyttet til adgangen – herunder at det kun er visse af YouSee’s produkter, der er adgangsgivende – skal dette oplyses klart og tydeligt. I modsat fald er markedsføringen vildledende,” lyder det fra Forbrugerombudsmanden i afgørelsen, som du finder her.

Science-camp på Københavns Universitet

43 gymnasieelever er på vej mod Datalogisk Institut på Københavns Universitet, hvor de over en uges tid skal snuse til datalogi, algoritmer, matematik og andre spændende ting.

Det er Ungdommens Naturvidenskabelige Forening (UNF), der står bag arrangementet.

Den frivillige forening står “for undervisning, underholdning og forplejning. Det gør den med ønsket om at inspirere deltagerne og udbrede deres interesse for naturvidenskab,” lyder det fra UNF.

“Undervisningen består af både teoretiske forelæsninger, hvor de får opbygget en værktøjskasse med matematiske og datalogiske begreber og teknikker, som de efterfølgende skal bruge i praksis til at lave effektive programmer med logisk problemløsning og regneøvelser,” meddeler UNF.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.