Artikel top billede

Twitter bruger den store kost i kampen mod misinformation: Sletter over én million profiler om dagen

Det sociale medie Twitter er i gang med en meget håndfast oprydning blandt brugerprofilerne for at bekæmpe misinformation. I de seneste to måneder er 70 millioner Twitterprofiler blevet slettet, og oprydningen fortsætter i juli med samme styrke.

Twitter er i gang med en gennemgribende hovedrengøring blandt brugerprofilerne på det populære sociale medie. Målet er at reducere mængden af misinformation, og foreløbig er 70 millioner Twitterprofiler blevet slettet på den konto i løbet af maj og juni, skriver Washington Post ifølge Reuters.

Og oprydningen fortsætter med samme styrke i juli, skriver Washington Post på baggrund af data, som avisen er kommet i besiddelse af.

Twitter og andre sociale medier er blevet undersøgt af blandt andre amerikanske politiske instanser og beskyldt for at gøre for lidt for at undgå misinformation.

En analytiker siger til Reuters, at det er vanskeligt at tro på, at 70 millioner profiler er blevet påvirket af oprydningsaktionen, når Twitter kun har 336 millioner brugere om måneden.

“Mit gæt er, at en meget stor del af de slettede profiler var inaktive, og det bør ikke have stor indflydelse på selskabet. Hvis der var mange aktive brugere blandt de 70 millioner, ville de have skreget og råbt ‘mord!’”, siger analytikeren Michael Pachter.

I følge Washington Post’ kilde vil oprydningsaktionen dog føre til et meget sjældent fald i antal månedlige Twitterbrugere, som vil manifestere sig i andet kvartal af 2018.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere