Artikel top billede

Twitter bruger den store kost i kampen mod misinformation: Sletter over én million profiler om dagen

Det sociale medie Twitter er i gang med en meget håndfast oprydning blandt brugerprofilerne for at bekæmpe misinformation. I de seneste to måneder er 70 millioner Twitterprofiler blevet slettet, og oprydningen fortsætter i juli med samme styrke.

Twitter er i gang med en gennemgribende hovedrengøring blandt brugerprofilerne på det populære sociale medie. Målet er at reducere mængden af misinformation, og foreløbig er 70 millioner Twitterprofiler blevet slettet på den konto i løbet af maj og juni, skriver Washington Post ifølge Reuters.

Og oprydningen fortsætter med samme styrke i juli, skriver Washington Post på baggrund af data, som avisen er kommet i besiddelse af.

Twitter og andre sociale medier er blevet undersøgt af blandt andre amerikanske politiske instanser og beskyldt for at gøre for lidt for at undgå misinformation.

En analytiker siger til Reuters, at det er vanskeligt at tro på, at 70 millioner profiler er blevet påvirket af oprydningsaktionen, når Twitter kun har 336 millioner brugere om måneden.

“Mit gæt er, at en meget stor del af de slettede profiler var inaktive, og det bør ikke have stor indflydelse på selskabet. Hvis der var mange aktive brugere blandt de 70 millioner, ville de have skreget og råbt ‘mord!’”, siger analytikeren Michael Pachter.

I følge Washington Post’ kilde vil oprydningsaktionen dog føre til et meget sjældent fald i antal månedlige Twitterbrugere, som vil manifestere sig i andet kvartal af 2018.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere