Artikel top billede

Twitter bruger den store kost i kampen mod misinformation: Sletter over én million profiler om dagen

Det sociale medie Twitter er i gang med en meget håndfast oprydning blandt brugerprofilerne for at bekæmpe misinformation. I de seneste to måneder er 70 millioner Twitterprofiler blevet slettet, og oprydningen fortsætter i juli med samme styrke.

Twitter er i gang med en gennemgribende hovedrengøring blandt brugerprofilerne på det populære sociale medie. Målet er at reducere mængden af misinformation, og foreløbig er 70 millioner Twitterprofiler blevet slettet på den konto i løbet af maj og juni, skriver Washington Post ifølge Reuters.

Og oprydningen fortsætter med samme styrke i juli, skriver Washington Post på baggrund af data, som avisen er kommet i besiddelse af.

Twitter og andre sociale medier er blevet undersøgt af blandt andre amerikanske politiske instanser og beskyldt for at gøre for lidt for at undgå misinformation.

En analytiker siger til Reuters, at det er vanskeligt at tro på, at 70 millioner profiler er blevet påvirket af oprydningsaktionen, når Twitter kun har 336 millioner brugere om måneden.

“Mit gæt er, at en meget stor del af de slettede profiler var inaktive, og det bør ikke have stor indflydelse på selskabet. Hvis der var mange aktive brugere blandt de 70 millioner, ville de have skreget og råbt ‘mord!’”, siger analytikeren Michael Pachter.

I følge Washington Post’ kilde vil oprydningsaktionen dog føre til et meget sjældent fald i antal månedlige Twitterbrugere, som vil manifestere sig i andet kvartal af 2018.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere