Artikel top billede

Kriseramte HTC's omsætning falder med 68 procent: Hvornår er bunden nået?

Smartphone-kæmpen HTC’s omsætning styrtdykker med 68 procent.

Den taiwanske smartphonekæmpe HTC er i krise: Selskabets omsætning i juni er styrtdykket med hele 68 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Det er det største månedlige omsætnings-fald for HTC i flere år, og det understreger blot den krise-stemning, som HTC befinder sig i for tiden.

Selskabet meldte således fornylig ud, at det var på vej med fyresedler til hver fjerde af de ansatte.

Det kan du læse mere om her: Krise: Smartphone-producenten HTC fyrer hver fjerde medarbejder

Problemet skyldes, at kunderne i stigende omfang vender sig mod HTC’s konkurrenter som Apple, Samsung og Xiaomi, når de skal vælge ny smartphone.

En analytiker peger til Reuters på, at HTC er udfordret både når det gælder de dyre highend-telefoner samt telefonerne i det mellemste prislag, hvor konkurrenterne kort og godt byder på flere features og bedre specifikationer for de samme penge.

HTC har tidligere leveret nogle af de mest populære smartphones, og stod en gang for en ud af 10 solgte smartphones på det globale marked.

Selskabets aktiekurs er faldet med mere end 30 procent siden nytår, hvilket understreger, at analytikerne ikke har særlig stor tiltro til, at HTC har en strålende nær fremtid i vente.

Google og HTC blev i efteråret enige om en handel, der betyder, at Google overtage en del af HTC. Pris: 6,2 milliarder kroner, som går lige ned i HTC' pressede pengekasse.

Det kan du læse mere om her: Google overtager del af HTC: Er klar til 'big bet' på hardware
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere