Artikel top billede

Kriseramte HTC's omsætning falder med 68 procent: Hvornår er bunden nået?

Smartphone-kæmpen HTC’s omsætning styrtdykker med 68 procent.

Den taiwanske smartphonekæmpe HTC er i krise: Selskabets omsætning i juni er styrtdykket med hele 68 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Det er det største månedlige omsætnings-fald for HTC i flere år, og det understreger blot den krise-stemning, som HTC befinder sig i for tiden.

Selskabet meldte således fornylig ud, at det var på vej med fyresedler til hver fjerde af de ansatte.

Det kan du læse mere om her: Krise: Smartphone-producenten HTC fyrer hver fjerde medarbejder

Problemet skyldes, at kunderne i stigende omfang vender sig mod HTC’s konkurrenter som Apple, Samsung og Xiaomi, når de skal vælge ny smartphone.

En analytiker peger til Reuters på, at HTC er udfordret både når det gælder de dyre highend-telefoner samt telefonerne i det mellemste prislag, hvor konkurrenterne kort og godt byder på flere features og bedre specifikationer for de samme penge.

HTC har tidligere leveret nogle af de mest populære smartphones, og stod en gang for en ud af 10 solgte smartphones på det globale marked.

Selskabets aktiekurs er faldet med mere end 30 procent siden nytår, hvilket understreger, at analytikerne ikke har særlig stor tiltro til, at HTC har en strålende nær fremtid i vente.

Google og HTC blev i efteråret enige om en handel, der betyder, at Google overtage en del af HTC. Pris: 6,2 milliarder kroner, som går lige ned i HTC' pressede pengekasse.

Det kan du læse mere om her: Google overtager del af HTC: Er klar til 'big bet' på hardware
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere