Artikel top billede

Kriseramte HTC's omsætning falder med 68 procent: Hvornår er bunden nået?

Smartphone-kæmpen HTC’s omsætning styrtdykker med 68 procent.

Den taiwanske smartphonekæmpe HTC er i krise: Selskabets omsætning i juni er styrtdykket med hele 68 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Det er det største månedlige omsætnings-fald for HTC i flere år, og det understreger blot den krise-stemning, som HTC befinder sig i for tiden.

Selskabet meldte således fornylig ud, at det var på vej med fyresedler til hver fjerde af de ansatte.

Det kan du læse mere om her: Krise: Smartphone-producenten HTC fyrer hver fjerde medarbejder

Problemet skyldes, at kunderne i stigende omfang vender sig mod HTC’s konkurrenter som Apple, Samsung og Xiaomi, når de skal vælge ny smartphone.

En analytiker peger til Reuters på, at HTC er udfordret både når det gælder de dyre highend-telefoner samt telefonerne i det mellemste prislag, hvor konkurrenterne kort og godt byder på flere features og bedre specifikationer for de samme penge.

HTC har tidligere leveret nogle af de mest populære smartphones, og stod en gang for en ud af 10 solgte smartphones på det globale marked.

Selskabets aktiekurs er faldet med mere end 30 procent siden nytår, hvilket understreger, at analytikerne ikke har særlig stor tiltro til, at HTC har en strålende nær fremtid i vente.

Google og HTC blev i efteråret enige om en handel, der betyder, at Google overtage en del af HTC. Pris: 6,2 milliarder kroner, som går lige ned i HTC' pressede pengekasse.

Det kan du læse mere om her: Google overtager del af HTC: Er klar til 'big bet' på hardware
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere