Artikel top billede

It-professor kritiserer regioner for at afvise alternativ til Sundhedsplatformen: "Det var ikke rationelt”

Det møder kritik fra ITU-professor, at Region Hovedstaden og Region Sjælland sagde nej til en option, der havde gjort det muligt at udskifte Sundhedsplatformen uden at gå i udbud.

Region Hovedstaden og Region Sjælland har takket nej til en option, der ville have gjort det muligt at tilslutte sig den elektroniske patientjournal MidtEpj, som de jyske og fynske regioner i øjeblikket er ved at tage i brug.

Det skriver Politiken.

Dermed har regionerne ifølge Politiken afskåret sig fra en mulighed for at udskifte Sundhedsplatformen uden at skulle kaste sig ud i et udbud, og det møder kritik fra Søren Lauesen, der er professor ved ITU.

”Det var ikke rationelt”, siger han til Politiken og uddyber

”Jeg mener, de burde have sagt ja til optionen. Det koster ikke noget, og der er alt at vinde og intet at tabe”, siger han.

Region: Ville ikke demotivere personalet
Region Sjællands it-direktør Per Burchwalt oplyser til Politiken, at regionen sagde nej til muligheden, fordi man ikke ønskede en option på et ukendt it-system, og samtidigt vurderede Regionen, at det ville virke demotiverende for personalet, der netop på daværende tidspunkt arbejdede på at få Sundhedsplatformen til at fungere.

Læs også: Rigsrevisionen fælder hård dom over Sundhedsplatformen: Det har været uprofessionelt og kritisabelt

Implementeringen af Sundhedsplatformen i Region Hovedstaden og Region Sjælland blev for nylig kritiseret hårdt af Rigsrevisionen, der kaldte implementeringen for både kritisabel og uprofessionel.

Rigsrevisionen kritiserede blandt andet regionerne for at ikke at have foretaget et grundigt nok analysearbejde, der kunne dokumentere, hvordan platformen ville påvirke hospitalernes aktivitet og de ansattes produktivitet.

Derudover kritiserer Rigsrevisionen også regionerne for at have taget systemet i brug, selvom det var fejlbehæftet og ikke tilstrækkeligt gennemtestet.

MidtEpj er leveret af Systematic, og Computerworld har for nylig kunne fortælle, hvordan Systematic i forbindelse med EPJ-udbuddet i Region Sydddanmark som den eneste leverandør fik en vigtig information, der kan have været afgørende for udfaldet af udbuddet.

Læs mere om det her:
Systematic fik gyldent staldtip af Region Syddanmark: Gik på 29 dage fra at være ”for dyr” til at levere supertilbud

Region Syddanmark afviser anklager om forfordeling i milliardudbud: "Det har kun været signaler, gæt og løs drøftelse"

Systematic fik vigtigt udbuds-staldtip - men Cambio hørte intet: "Det ville givet have påvirket vores prissætning markant"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere