Artikel top billede

(Foto: Fotograf John Bräuner Regionshospitalet Randers /)

It-professor kritiserer regioner for at afvise alternativ til Sundhedsplatformen: "Det var ikke rationelt”

Det møder kritik fra ITU-professor, at Region Hovedstaden og Region Sjælland sagde nej til en option, der havde gjort det muligt at udskifte Sundhedsplatformen uden at gå i udbud.

Region Hovedstaden og Region Sjælland har takket nej til en option, der ville have gjort det muligt at tilslutte sig den elektroniske patientjournal MidtEpj, som de jyske og fynske regioner i øjeblikket er ved at tage i brug.

Det skriver Politiken.

Dermed har regionerne ifølge Politiken afskåret sig fra en mulighed for at udskifte Sundhedsplatformen uden at skulle kaste sig ud i et udbud, og det møder kritik fra Søren Lauesen, der er professor ved ITU.

”Det var ikke rationelt”, siger han til Politiken og uddyber

”Jeg mener, de burde have sagt ja til optionen. Det koster ikke noget, og der er alt at vinde og intet at tabe”, siger han.

Region: Ville ikke demotivere personalet
Region Sjællands it-direktør Per Burchwalt oplyser til Politiken, at regionen sagde nej til muligheden, fordi man ikke ønskede en option på et ukendt it-system, og samtidigt vurderede Regionen, at det ville virke demotiverende for personalet, der netop på daværende tidspunkt arbejdede på at få Sundhedsplatformen til at fungere.

Læs også: Rigsrevisionen fælder hård dom over Sundhedsplatformen: Det har været uprofessionelt og kritisabelt

Implementeringen af Sundhedsplatformen i Region Hovedstaden og Region Sjælland blev for nylig kritiseret hårdt af Rigsrevisionen, der kaldte implementeringen for både kritisabel og uprofessionel.

Rigsrevisionen kritiserede blandt andet regionerne for at ikke at have foretaget et grundigt nok analysearbejde, der kunne dokumentere, hvordan platformen ville påvirke hospitalernes aktivitet og de ansattes produktivitet.

Derudover kritiserer Rigsrevisionen også regionerne for at have taget systemet i brug, selvom det var fejlbehæftet og ikke tilstrækkeligt gennemtestet.

MidtEpj er leveret af Systematic, og Computerworld har for nylig kunne fortælle, hvordan Systematic i forbindelse med EPJ-udbuddet i Region Sydddanmark som den eneste leverandør fik en vigtig information, der kan have været afgørende for udfaldet af udbuddet.

Læs mere om det her:
Systematic fik gyldent staldtip af Region Syddanmark: Gik på 29 dage fra at være ”for dyr” til at levere supertilbud

Region Syddanmark afviser anklager om forfordeling i milliardudbud: "Det har kun været signaler, gæt og løs drøftelse"

Systematic fik vigtigt udbuds-staldtip - men Cambio hørte intet: "Det ville givet have påvirket vores prissætning markant"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere