Artikel top billede

(Foto: Fotograf John Bräuner Regionshospitalet Randers /)

Rigsrevisionen fælder hård dom over Sundhedsplatformen: Det har været uprofessionelt og kritisabelt

Region Hovedstaden har indført Sundhedsplatformen uden at lave det nødvendige analysearbejde, lyder det fra Rigsrevisionen, der kalder regionens håndtering for uprofessionel og kritisabel.

Region Hovedstadens implementering af it-systemet Sundhedsplatformen har både været uprofessionel og kritisabel.

Så hård er kritikken fra Rigsrevisionen i en ny beretning, der netop er blevet offentliggjort.

Helt konkret kritiserer Rigsrevisionen regionen for, at have indført Sundhedsplatformen uden have foretage et grundigt nok analysearbejde, der kunne dokumentere, hvordan platformen ville påvirke hospitalernes aktivitet og de ansattes produktivitet.

Derudover kritiserer Rigsrevisionen regionen for at have taget systemet i brug, selvom det var fejlbehæftet og ikke tilstrækkeligt gennemtestet.

Mangelfuld uddannelse

Sidst, men ikke mindst kritiseres Region Hovedstaden for at have Sundhedsplatformen i brug uden, at personalet havde fået den nødvendige uddannelse.

"Regionens uddannelse var præget af forsinkelser i forhold til at udarbejde uddannelsesplan, uddannelsesmateriale og gennemføre uddannelse af slutbrugerne. Årsagen var bl.a., at der var forsinkelser i udviklingen af systemet. Forsinkelserne betød også, at den version af systemet, som brugerne blev uddannet i, var væsentligt anderledes end det system, de endte med at tage i brug," lyder det i beretningen.

I beretningen bemærkes det desuden, at det endnu ikke har været muligt at høste de gevinster ved Sundhedsplatformen, som man forventede.

Region Hovedstadens og Region Sjælland har investeret knap 2,8 milliarder kroner i Sundhedsplatformen.

Det er den hidtil største it-investering i det danske sundhedsvæsen.

Læs også:
Sundhedsplatformen har fået antallet af behandlinger til at falde med 10 procent i Region Sjælland

It-professor sår tvivl om Sundhedsplatformen: It-systemet kan måske slet ikke levere de mål, man har i business casen