Artikel top billede

(Foto: Kagenmi / Kagenmi)

Sådan brugte russiske hackere bitcoin i cyber-angrebet på det amerikanske valg

Brugen af bitcoin spillede en væsentligt rolle i det russiske forsøg på at påvirke det amerikanske valg. Ifølge en ekspert er det første gang, at vi har et klart eksempel på, at kryptovalutaer bliver brugt i angreb, der relaterer sig til national sikkerhed.

Russiske hackere gjorde systematisk brug af bitcoin, da de i 2016 forsøgte at påvirke det amerikanske præsidentvalg.

Det fremgår af det anklageskrift mod 12 navngivne russiske hackere, som det amerikanske justitsministerium offentliggjorde fredag.

Her fremgår det, at russerne blandt andet brugte bitcoin til en værdi på over 95.000 dollar til at finansiere dele af deres hacker-kampagne.

Eksempelvis brugte de bitcoin til at betale for registreringen af domænet dcleaks.com, som blev brugt til at offentliggøre e-mails, der blev stjålet fra Hillary Clintons præsidentkampagne.

Hackerne brugte ligeledes bitcoin til at købe VPN-konti og adgang til servere, som blev brugt i angrebet.

Læs også: Sådan gik det til: Ny rapport afslører hvordan russiske hackere stjal tusindvis af emails fra amerikanske politikere

Kunne arbejde under radaren

Brugen af bitcoin har ifølge anklageskriftet gjort det muligt for hackerne at arbejde under radaren ved at undgå kontakt med finansielle institutioner.

”Det er det første klare eksempel på at kryptovaluta bliver brugt i forbindelse med angreb på den nationale sikkerhed,” siger Jonathan Levin, der er medstifter af it-sikkerhedsfirmaet Chainalysis, til New York Times.

Det fremgår af anklageskriftet at hackerne selv har minet bitcoin, men også har opkøbt den digitale valuta ved såkaldte p2p-opkøb hvor sælgere og købere kommunikerer direkte med hinanden uden at handlen bliver registreret af en tredjepart.

Læs også:
Mød de to russiske hackergrupper, der spreder skræk og rædsel i hele it-verdenen

Forsvaret advarer om “meget høj” cybertrussel mod Danmark: Fremmede stater spionerer mod danske virksomheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere