Artikel top billede

Sådan brugte russiske hackere bitcoin i cyber-angrebet på det amerikanske valg

Brugen af bitcoin spillede en væsentligt rolle i det russiske forsøg på at påvirke det amerikanske valg. Ifølge en ekspert er det første gang, at vi har et klart eksempel på, at kryptovalutaer bliver brugt i angreb, der relaterer sig til national sikkerhed.

Russiske hackere gjorde systematisk brug af bitcoin, da de i 2016 forsøgte at påvirke det amerikanske præsidentvalg.

Det fremgår af det anklageskrift mod 12 navngivne russiske hackere, som det amerikanske justitsministerium offentliggjorde fredag.

Her fremgår det, at russerne blandt andet brugte bitcoin til en værdi på over 95.000 dollar til at finansiere dele af deres hacker-kampagne.

Eksempelvis brugte de bitcoin til at betale for registreringen af domænet dcleaks.com, som blev brugt til at offentliggøre e-mails, der blev stjålet fra Hillary Clintons præsidentkampagne.

Hackerne brugte ligeledes bitcoin til at købe VPN-konti og adgang til servere, som blev brugt i angrebet.

Læs også: Sådan gik det til: Ny rapport afslører hvordan russiske hackere stjal tusindvis af emails fra amerikanske politikere

Kunne arbejde under radaren

Brugen af bitcoin har ifølge anklageskriftet gjort det muligt for hackerne at arbejde under radaren ved at undgå kontakt med finansielle institutioner.

”Det er det første klare eksempel på at kryptovaluta bliver brugt i forbindelse med angreb på den nationale sikkerhed,” siger Jonathan Levin, der er medstifter af it-sikkerhedsfirmaet Chainalysis, til New York Times.

Det fremgår af anklageskriftet at hackerne selv har minet bitcoin, men også har opkøbt den digitale valuta ved såkaldte p2p-opkøb hvor sælgere og købere kommunikerer direkte med hinanden uden at handlen bliver registreret af en tredjepart.

Læs også:
Mød de to russiske hackergrupper, der spreder skræk og rædsel i hele it-verdenen

Forsvaret advarer om “meget høj” cybertrussel mod Danmark: Fremmede stater spionerer mod danske virksomheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere