Artikel top billede

(Foto: Kagenmi / Kagenmi)

Sådan brugte russiske hackere bitcoin i cyber-angrebet på det amerikanske valg

Brugen af bitcoin spillede en væsentligt rolle i det russiske forsøg på at påvirke det amerikanske valg. Ifølge en ekspert er det første gang, at vi har et klart eksempel på, at kryptovalutaer bliver brugt i angreb, der relaterer sig til national sikkerhed.

Russiske hackere gjorde systematisk brug af bitcoin, da de i 2016 forsøgte at påvirke det amerikanske præsidentvalg.

Det fremgår af det anklageskrift mod 12 navngivne russiske hackere, som det amerikanske justitsministerium offentliggjorde fredag.

Her fremgår det, at russerne blandt andet brugte bitcoin til en værdi på over 95.000 dollar til at finansiere dele af deres hacker-kampagne.

Eksempelvis brugte de bitcoin til at betale for registreringen af domænet dcleaks.com, som blev brugt til at offentliggøre e-mails, der blev stjålet fra Hillary Clintons præsidentkampagne.

Hackerne brugte ligeledes bitcoin til at købe VPN-konti og adgang til servere, som blev brugt i angrebet.

Læs også: Sådan gik det til: Ny rapport afslører hvordan russiske hackere stjal tusindvis af emails fra amerikanske politikere

Kunne arbejde under radaren

Brugen af bitcoin har ifølge anklageskriftet gjort det muligt for hackerne at arbejde under radaren ved at undgå kontakt med finansielle institutioner.

”Det er det første klare eksempel på at kryptovaluta bliver brugt i forbindelse med angreb på den nationale sikkerhed,” siger Jonathan Levin, der er medstifter af it-sikkerhedsfirmaet Chainalysis, til New York Times.

Det fremgår af anklageskriftet at hackerne selv har minet bitcoin, men også har opkøbt den digitale valuta ved såkaldte p2p-opkøb hvor sælgere og købere kommunikerer direkte med hinanden uden at handlen bliver registreret af en tredjepart.

Læs også:
Mød de to russiske hackergrupper, der spreder skræk og rædsel i hele it-verdenen

Forsvaret advarer om “meget høj” cybertrussel mod Danmark: Fremmede stater spionerer mod danske virksomheder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere