Artikel top billede

(Foto: Kagenmi / Kagenmi)

Sådan brugte russiske hackere bitcoin i cyber-angrebet på det amerikanske valg

Brugen af bitcoin spillede en væsentligt rolle i det russiske forsøg på at påvirke det amerikanske valg. Ifølge en ekspert er det første gang, at vi har et klart eksempel på, at kryptovalutaer bliver brugt i angreb, der relaterer sig til national sikkerhed.

Russiske hackere gjorde systematisk brug af bitcoin, da de i 2016 forsøgte at påvirke det amerikanske præsidentvalg.

Det fremgår af det anklageskrift mod 12 navngivne russiske hackere, som det amerikanske justitsministerium offentliggjorde fredag.

Her fremgår det, at russerne blandt andet brugte bitcoin til en værdi på over 95.000 dollar til at finansiere dele af deres hacker-kampagne.

Eksempelvis brugte de bitcoin til at betale for registreringen af domænet dcleaks.com, som blev brugt til at offentliggøre e-mails, der blev stjålet fra Hillary Clintons præsidentkampagne.

Hackerne brugte ligeledes bitcoin til at købe VPN-konti og adgang til servere, som blev brugt i angrebet.

Læs også: Sådan gik det til: Ny rapport afslører hvordan russiske hackere stjal tusindvis af emails fra amerikanske politikere

Kunne arbejde under radaren

Brugen af bitcoin har ifølge anklageskriftet gjort det muligt for hackerne at arbejde under radaren ved at undgå kontakt med finansielle institutioner.

”Det er det første klare eksempel på at kryptovaluta bliver brugt i forbindelse med angreb på den nationale sikkerhed,” siger Jonathan Levin, der er medstifter af it-sikkerhedsfirmaet Chainalysis, til New York Times.

Det fremgår af anklageskriftet at hackerne selv har minet bitcoin, men også har opkøbt den digitale valuta ved såkaldte p2p-opkøb hvor sælgere og købere kommunikerer direkte med hinanden uden at handlen bliver registreret af en tredjepart.

Læs også:
Mød de to russiske hackergrupper, der spreder skræk og rædsel i hele it-verdenen

Forsvaret advarer om “meget høj” cybertrussel mod Danmark: Fremmede stater spionerer mod danske virksomheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere