Artikel top billede

Lars Thrane: "Du kan ikke tage en højteknologisk virksomhed og lade den blive overtaget af nogle omvandrende Excel-ark. "

Lars Thrane med hård kritik af nye Thrane & Thrane-ejere: ”Du kan ikke tage en højteknologisk virksomhed og lade den blive overtaget af nogle omvandrende Excel-ark”

Stifteren af den danske tech-virksomhed Thrane & Thrane, der for seks år siden blev solgt for 2,4 milliarder kroner, leverer en bredside mod virksomhedens nye ejere. Han tilbyder samtidig at hjælpe, hvis en kapitalfond vil være interesseret i at købe virksomheden tilbage.

Det danske tech-iværksætter Lars Thrane solgte for seks år siden sit livsværk Thrane & Thrane til den britiske militærproducent Cobham Satcom, der betalte 2,4 milliarder kroner for virksomheden

Efterfølgende har virksomheden tabt 200 millioner kroner på to år, mens gælden er vokset til 2 milliarder, og i dag er Lars Thrane mildt sagt ikke tilfreds med, hvordan hans livsværk er blevet drevet efter salget.

Det fortæller han til det danske erhvervsmedie Finans.dk.

”Du kan ikke tage en højteknologisk virksomhed og lade den blive overtaget af nogle omvandrende Excel-ark og tro, at du kan fortsætte som en højteknologisk virksomhed. Det kan du simpelthen ikke,” siger han til mediet.

Lars Thrane vurderer, at han ikke selv har midlerne til at købe virksomheden tilbage fra de britiske ejere, men siger i interviewet, at han forfærdeligt gerne vil hjælpe med at drive virksomheden, hvis eksempelvis en kapitalfond overtager Thrane & Thrane.

Han ønsker dog ikke at stille sin assistance til rådighed for de nuværende ejere.

”Det har de simpelthen ikke fortjent,” siger han til Finans.

Lars Thrane stiftede i 1981 Thrane & Thrane sammen med sin tvillingebror Per Thrane.

Læs også: Thrane & Thrane-ejere: har kæmpekontrakt med Airbus: "Vi har været nødt til at indføre en meget skarp opdeling af, hvem der har adgang til hvad"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere