Artikel top billede

Foto: Mads Elkær (Foto: Mads Elkær)

EU er få timer fra at uddele rekordstor bøde til Google: Vestager har informeret Google-boss i telefonopkald

Margrethe Vestager er klar til udstede en bøde til Google, der forventes at overstige sidste års rekordbøde på 18 milliarder kroner.

Det forventes, at EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager ved middagstid onsdag vil udstede en rekordstor bøde til Google for med Android-styresystemet at misbruge sin dominerende position på markedet for mobile styresystemer.

Det skriver mediet Politico.eu.

Margrethe Vestager har ifølge nyhedsbureauet Reuters allerede informeret Googles topchef Sundar Pichai om udfaldet af kendelsen. Det skete ved et telefonopkald i går, skriver nyhedsbureauet.

Læs også: Margrethe Vestager på vej med rekordbøde til Google for misbrug af Android

Det ventes at bøden bliver større end den bøde på lige knap 18 milliarder kroner, som EU i juni sidste år uddelte til Google for at misbruge sin dominerende position på søgemarkedet.

Dengang udtalte Margrethe Vestager

"Googles strategi for selskabets sammenlignings-tjenester har ikke kun handlet om at tiltrække kunder ved at gøre produktet bedre end konkurrenternes."

"Google har sørget for, at andre selskaber ikke har fået mulighed for at konkurrere og innovere på området. Og vigtigst: Google har forhindret, at europæiske forbrugere frit kunne vælge mellem tjenester," udtalte Margrethe Vestager i forbindelse med dommen i juni.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere