Artikel top billede

Foto: Mads Elkær

EU er få timer fra at uddele rekordstor bøde til Google: Vestager har informeret Google-boss i telefonopkald

Margrethe Vestager er klar til udstede en bøde til Google, der forventes at overstige sidste års rekordbøde på 18 milliarder kroner.

Det forventes, at EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager ved middagstid onsdag vil udstede en rekordstor bøde til Google for med Android-styresystemet at misbruge sin dominerende position på markedet for mobile styresystemer.

Det skriver mediet Politico.eu.

Margrethe Vestager har ifølge nyhedsbureauet Reuters allerede informeret Googles topchef Sundar Pichai om udfaldet af kendelsen. Det skete ved et telefonopkald i går, skriver nyhedsbureauet.

Læs også: Margrethe Vestager på vej med rekordbøde til Google for misbrug af Android

Det ventes at bøden bliver større end den bøde på lige knap 18 milliarder kroner, som EU i juni sidste år uddelte til Google for at misbruge sin dominerende position på søgemarkedet.

Dengang udtalte Margrethe Vestager

"Googles strategi for selskabets sammenlignings-tjenester har ikke kun handlet om at tiltrække kunder ved at gøre produktet bedre end konkurrenternes."

"Google har sørget for, at andre selskaber ikke har fået mulighed for at konkurrere og innovere på området. Og vigtigst: Google har forhindret, at europæiske forbrugere frit kunne vælge mellem tjenester," udtalte Margrethe Vestager i forbindelse med dommen i juni.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere