Populært kreditkort sikrer sig patent: I fremtiden kan det blive meget lettere at betale med bitcoin

En ny patentansøgning betyder, at et Mastercard i fremtiden kan "administrere brøkdele af en bitcoin-beholdning."

I fremtiden vil du muligvis kunne betale med bitcoin via dit kreditkort.

For amerikanske Mastercard har netop sikrer sig et patent, der i fremtiden kan gøre det muligt at foretage bitcoin-betalinger med kortet.

Det skriver den amerikanske tv-station CNBC på sin hjemmeside.

Stigende interesse hos forbrugere
Ifølge det amerikanske medie gør patentet det muligt for Mastercard "at administrere brøkdele af en bitcoin-beholdning".

I patentansøgning skriver Mastercard, at virksomheden har registreret en øget brug af blockchain-baserede valuta hos forbrugere, der sætter pris på anonymitet og sikkerhed

I ansøgning påpeger Mastercard dog, at der også er ulemper ved at foretage blockchian-baserede transaktioner. Eksempelvis kan det i nogle tilfælde tage op til 10 minutter at gennemføre en transaktion.

Bliver mere mainstream
En løsning som den Mastercard har patenteret kan ses som et tegn på, at kryptovautaer i stigende grad bliver mainstream, men det er dog endnu uvist, hvilke planer Mastercard har for at tage løsningen i brug.

I en mail til CNBC oplyser Mastercards kommunikationsdirektør Seth Eisen:

”Vi er hele tiden på udkig efter nye måder, der kan bringe nye ideer og ny innovation på markedet og dermed skabe værdi for os selv og vores kunder og kortholdere. Patenter er en del af den proces, og de er med til at beskytte virksomheden intellektuelle ophavsret, uanset om ideen bliver realiseret eller ej.”

Allerede i dag findes der dog metoder, der gør det muligt for dig at betale med bitcoin via et betalingskort.

Eksempelvis skrev Computerworld-læseren Kristian Bank Erbou sidste år en blog, hvor han fortalte, hvordan han kan betale med bitcoin via et såkaldt pre-paid Visa-kort, som han har anskaffet sig via en bank Singapore.

Læs hans blog her:

Her er metoden til at bruge bitcoin som helt almindeligt betalingsmiddel med dit Visakort - det er disruption i sin reneste form
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.