Artikel top billede

Populært kreditkort sikrer sig patent: I fremtiden kan det blive meget lettere at betale med bitcoin

En ny patentansøgning betyder, at et Mastercard i fremtiden kan "administrere brøkdele af en bitcoin-beholdning."

I fremtiden vil du muligvis kunne betale med bitcoin via dit kreditkort.

For amerikanske Mastercard har netop sikrer sig et patent, der i fremtiden kan gøre det muligt at foretage bitcoin-betalinger med kortet.

Det skriver den amerikanske tv-station CNBC på sin hjemmeside.

Stigende interesse hos forbrugere

Ifølge det amerikanske medie gør patentet det muligt for Mastercard "at administrere brøkdele af en bitcoin-beholdning".

I patentansøgning skriver Mastercard, at virksomheden har registreret en øget brug af blockchain-baserede valuta hos forbrugere, der sætter pris på anonymitet og sikkerhed

I ansøgning påpeger Mastercard dog, at der også er ulemper ved at foretage blockchian-baserede transaktioner. Eksempelvis kan det i nogle tilfælde tage op til 10 minutter at gennemføre en transaktion.

Bliver mere mainstream

En løsning som den Mastercard har patenteret kan ses som et tegn på, at kryptovautaer i stigende grad bliver mainstream, men det er dog endnu uvist, hvilke planer Mastercard har for at tage løsningen i brug.

I en mail til CNBC oplyser Mastercards kommunikationsdirektør Seth Eisen:

”Vi er hele tiden på udkig efter nye måder, der kan bringe nye ideer og ny innovation på markedet og dermed skabe værdi for os selv og vores kunder og kortholdere. Patenter er en del af den proces, og de er med til at beskytte virksomheden intellektuelle ophavsret, uanset om ideen bliver realiseret eller ej.”

Allerede i dag findes der dog metoder, der gør det muligt for dig at betale med bitcoin via et betalingskort.

Eksempelvis skrev Computerworld-læseren Kristian Bank Erbou sidste år en blog, hvor han fortalte, hvordan han kan betale med bitcoin via et såkaldt pre-paid Visa-kort, som han har anskaffet sig via en bank Singapore.

Læs hans blog her:

Her er metoden til at bruge bitcoin som helt almindeligt betalingsmiddel med dit Visakort - det er disruption i sin reneste form
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere