Artikel top billede

Populært kreditkort sikrer sig patent: I fremtiden kan det blive meget lettere at betale med bitcoin

En ny patentansøgning betyder, at et Mastercard i fremtiden kan "administrere brøkdele af en bitcoin-beholdning."

I fremtiden vil du muligvis kunne betale med bitcoin via dit kreditkort.

For amerikanske Mastercard har netop sikrer sig et patent, der i fremtiden kan gøre det muligt at foretage bitcoin-betalinger med kortet.

Det skriver den amerikanske tv-station CNBC på sin hjemmeside.

Stigende interesse hos forbrugere

Ifølge det amerikanske medie gør patentet det muligt for Mastercard "at administrere brøkdele af en bitcoin-beholdning".

I patentansøgning skriver Mastercard, at virksomheden har registreret en øget brug af blockchain-baserede valuta hos forbrugere, der sætter pris på anonymitet og sikkerhed

I ansøgning påpeger Mastercard dog, at der også er ulemper ved at foretage blockchian-baserede transaktioner. Eksempelvis kan det i nogle tilfælde tage op til 10 minutter at gennemføre en transaktion.

Bliver mere mainstream

En løsning som den Mastercard har patenteret kan ses som et tegn på, at kryptovautaer i stigende grad bliver mainstream, men det er dog endnu uvist, hvilke planer Mastercard har for at tage løsningen i brug.

I en mail til CNBC oplyser Mastercards kommunikationsdirektør Seth Eisen:

”Vi er hele tiden på udkig efter nye måder, der kan bringe nye ideer og ny innovation på markedet og dermed skabe værdi for os selv og vores kunder og kortholdere. Patenter er en del af den proces, og de er med til at beskytte virksomheden intellektuelle ophavsret, uanset om ideen bliver realiseret eller ej.”

Allerede i dag findes der dog metoder, der gør det muligt for dig at betale med bitcoin via et betalingskort.

Eksempelvis skrev Computerworld-læseren Kristian Bank Erbou sidste år en blog, hvor han fortalte, hvordan han kan betale med bitcoin via et såkaldt pre-paid Visa-kort, som han har anskaffet sig via en bank Singapore.

Læs hans blog her:

Her er metoden til at bruge bitcoin som helt almindeligt betalingsmiddel med dit Visakort - det er disruption i sin reneste form
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere