Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Det står sløjt til med it-sikkerheden i staten: 117 ud af 377 offentlige it-systemer er ramt af sikkerhedsproblemer

Statslige it-systemer på stribe er i fare for nedbrud eller sårbare overfor hackerangreb, fastslår en ny rapport fra Finansministeriet.

Det står skidt til med it-sikkerheden i den offentlige sektor i Danmark.

Det viser en ny rapport fra Finansministeriet, skriver Berlingske.

Ifølge rapporten er 117 ud af 377 samfunds- og forretningskritiske it-systemer ramt af sikkerhedsproblemer. Det vil eksempelvis sige at systemerne er i fare for nedbrud eller er sårbare overfor hackerangreb.

Der er dog en sket en forbedring i forhold til januar 2017, hvor det seneste eftersyn fandt sted.

Her var det hele 157 systemer der havde utilstrækkelig it-sikkerhed.

Læs også: Stort eftersyn: 157 af statens kritiske it-systemer er nedkørte og sårbare over for hackere

”Det er meget alvorligt, at kritiske systemer ikke er sikret endnu. Der er mange personlige oplysninger, som kan hackes og misbruges til enten afpresning eller identitetstyveri. Hvis regeringen vil have styr på området, skal der tilføres ufatteligt mange ressourcer, og området er nok svært at prioritere frem for eksempelvis bedre velfærd,” siger John Gøtze, der er lektor ved IT-Universitetet og har forsket i it-sikkerhed i offentlige systemer, til Berlingske.

Innovationsminister Sophie Løhde (V) siger til Berlingske, at regeringen arbejder på at komme i mål med it-sikkerheden, men understreger at det tage tid.

"Da jeg præsenterede vores nye strategi for it-styring i staten, var jeg meget åben om, at det her ikke ville blive knipset væk fra den ene dag til den anden," siger hun til Berlingske.

Læs også:
Danmark vinder verdensmesterskabet i offentlig digitalisering for første gang

Her er regeringens nye cyberplan: 25 punkter skal gøre Danmark mere sikker




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere