Artikel top billede

Danmark vinder verdensmesterskabet i offentlig digitalisering for første gang

Danmark er verdensmester i offentlig digitalisering. Det har FN netop bekræftet. Dermed vinder Danmark prisen for første gang. I 2016 var Danmark placeret som nummer ni.

Selvom man nogle gange kan fristes til at tro, at det halter med it-projekterne og digitaliseringeren generelt i den offentlige sektor i Danmark, så kan man godt tro om igen.

Det går i hvert fald langt bedre i Danmark end i resten af verden.

På trods af en række mere eller mindre problematiske offentlige it-projekter er Danmark det førende land i verden inden for offentligt digitalisering.

Det er vurderingen fra FN, der netop har udnævnt Danmark til verdensmester i offentlig digitalisering blandt de 193 FN-lande for første gang.

"Danmarks topplacering er fuldt fortjent. Jeg glæder mig meget over, at mange års hårdt arbejde med at digitalisere den offentlige sektor, og gøre den mere gennemskuelig og lettere at gå til for både borgere og virksomheder nu for alvor slår igennem i de internationale benchmarkinger. Den netop offentliggjorte FN-benchmarking bekræfter, at vi gør det rigtige og dermed bidrager til at omstille den offentlige sektor til fremtiden til glæde for alle," lyder det fra innovationsminister Sophie Løhde i forbindelse med kåringen.

På niendepladsen i 2016

UN E-Government Survey, som FN's benchmarking af de forskellige FN-landes grad af digitalisering i den offentlige sektor, hedder, er cirka udkommet hvert andet år siden 2001.

Listen udkom senest i 2016, og her var Danmark placeret på niendepladsen efter Storbritannien, Australien, Sydkorea, Singapore, Finland, Sverige, Holland og New Zealand.

Topper også EU-indeks

Og generelt må det siges at gå godt for digitaliseringen i Danmark sammenlignet med andre lande.

Så sent som i april toppede Danmark EU's Digital Economy and Society Index 2017, der måler, hvordan de 28 EU-lande præsterer digitalt i forhold til hinanden.

Her var årsagerne blandt andet, at Danmark havde EU's bedste 4G-dækning, ligesom 94 procent af de danske borgere er online.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere