Artikel top billede

Danmark vinder verdensmesterskabet i offentlig digitalisering for første gang

Danmark er verdensmester i offentlig digitalisering. Det har FN netop bekræftet. Dermed vinder Danmark prisen for første gang. I 2016 var Danmark placeret som nummer ni.

Selvom man nogle gange kan fristes til at tro, at det halter med it-projekterne og digitaliseringeren generelt i den offentlige sektor i Danmark, så kan man godt tro om igen.

Det går i hvert fald langt bedre i Danmark end i resten af verden.

På trods af en række mere eller mindre problematiske offentlige it-projekter er Danmark det førende land i verden inden for offentligt digitalisering.

Det er vurderingen fra FN, der netop har udnævnt Danmark til verdensmester i offentlig digitalisering blandt de 193 FN-lande for første gang.

"Danmarks topplacering er fuldt fortjent. Jeg glæder mig meget over, at mange års hårdt arbejde med at digitalisere den offentlige sektor, og gøre den mere gennemskuelig og lettere at gå til for både borgere og virksomheder nu for alvor slår igennem i de internationale benchmarkinger. Den netop offentliggjorte FN-benchmarking bekræfter, at vi gør det rigtige og dermed bidrager til at omstille den offentlige sektor til fremtiden til glæde for alle," lyder det fra innovationsminister Sophie Løhde i forbindelse med kåringen.

På niendepladsen i 2016

UN E-Government Survey, som FN's benchmarking af de forskellige FN-landes grad af digitalisering i den offentlige sektor, hedder, er cirka udkommet hvert andet år siden 2001.

Listen udkom senest i 2016, og her var Danmark placeret på niendepladsen efter Storbritannien, Australien, Sydkorea, Singapore, Finland, Sverige, Holland og New Zealand.

Topper også EU-indeks

Og generelt må det siges at gå godt for digitaliseringen i Danmark sammenlignet med andre lande.

Så sent som i april toppede Danmark EU's Digital Economy and Society Index 2017, der måler, hvordan de 28 EU-lande præsterer digitalt i forhold til hinanden.

Her var årsagerne blandt andet, at Danmark havde EU's bedste 4G-dækning, ligesom 94 procent af de danske borgere er online.
IT-JOB

Danmarks Meteorologiske Institut

DevOps til Vejrdata

TD SYNNEX Denmark ApS

Nordic License Operation Specialist

Moalem Weitemeyer Advokatpartnerselskab

Dedikeret IT-supporter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere