Artikel top billede

Erhvervslivets massive cloud-investeringer giver Microsoft kanonregnskab: Azure voksede med 89 procent

Microsofts cloud-forretning drøner derud af, men også Office-forretningen og Linkedin oplever stor fremgang, viser Microsofts kvartalsregnskab.

Virksomheder over hele verden migrerer i disse år til cloud, og det sætter sine tydelig spor i Microsofts regnskab for fjerde kvartal.

Her oplevede virksomheden en vækst på 89 procent på sit cloud-produkt Azure, skriver Reuters.

Azure har i dag en markedsandel på 16 procent, hvilket betyder, at Microsoft i dag er verdens næststørste cloud-leverandør. Kun overgået af Amazon.

Samlet set steg Microsofts omsætning i kvartalet til 30,09 milliarder dollar eller 193,55 milliarder kroner.

Det er en stigning på 17,5 procent i forhold til samme kvartal sidste år og højere end forventningerne. Analytikerne havde forudset at omsætningen ville lande på 29,21 milliarder dollar.

Microsofts netto-resultat steg til 8,87 milliarder dollar, hvilket svarer til 57,08 milliard kroner, fra 8,07 milliarder dollar sidste år.

Microsofts business og produktivitetsforretning, der blandt andet inkluderer Office, samt LinkedIn-forretning oplevede også fremgang. De to forretningsområder havde en omsætningsfremgang på henholdsvis 13,1 procent og 37 procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere