Artikel top billede

Erhvervslivets massive cloud-investeringer giver Microsoft kanonregnskab: Azure voksede med 89 procent

Microsofts cloud-forretning drøner derud af, men også Office-forretningen og Linkedin oplever stor fremgang, viser Microsofts kvartalsregnskab.

Virksomheder over hele verden migrerer i disse år til cloud, og det sætter sine tydelig spor i Microsofts regnskab for fjerde kvartal.

Her oplevede virksomheden en vækst på 89 procent på sit cloud-produkt Azure, skriver Reuters.

Azure har i dag en markedsandel på 16 procent, hvilket betyder, at Microsoft i dag er verdens næststørste cloud-leverandør. Kun overgået af Amazon.

Samlet set steg Microsofts omsætning i kvartalet til 30,09 milliarder dollar eller 193,55 milliarder kroner.

Det er en stigning på 17,5 procent i forhold til samme kvartal sidste år og højere end forventningerne. Analytikerne havde forudset at omsætningen ville lande på 29,21 milliarder dollar.

Microsofts netto-resultat steg til 8,87 milliarder dollar, hvilket svarer til 57,08 milliard kroner, fra 8,07 milliarder dollar sidste år.

Microsofts business og produktivitetsforretning, der blandt andet inkluderer Office, samt LinkedIn-forretning oplevede også fremgang. De to forretningsområder havde en omsætningsfremgang på henholdsvis 13,1 procent og 37 procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere