Artikel top billede

Telia forfølger benhårdt TDC’s gamle strategi: Køber Bonnier Broadcasting for 6,6 milliarder - tre dage efter købet af norske TDC inklusive Get for 16,5 milliarder

TDC’s gamle strategi om at blive en betydende spiller i Norden og satse på indhold lader til at have mere held hos Telia. Selskabet købte så sent som i tirsdags TDC’s norske forretning for 16,5 milliarder, og nu har Telia igen haft det store checkhæfte fremme. Selskabet har netop købt Bonnier Broadcasting for 6,6 milliarder kroner.

Den afgående TDC-topchef Pernille Erenbjergs kuldsejlede strategi om at gøre TDC til en betydende nordisk kabel-tv- og indholdsleverandør lader til at have fundet en sikker havn i Sverige.

Svenske Telia har netop annonceret opkøbet af Bonnier Broadcasting med en prisseddel på 6,6 milliarder danske kroner. Dermed bliver Telia ejer af indholdsproducenterne TV4, C More og det finske MTV.

Så sent som i tirsdags betalte Telia 16,5 milliarder kroner for TDC’s norske forretning, hvoraf langt størstedelen er kabel-tv-selskabet Get.

Det kan du læse mere om her: Frasalg af norsk forretning i direkte modstrid med Pernille Erenbjergs vision

I en pressemeddelelse skriver Telia, at tv og indhold har været en vigtig del af selskabets nordiske og baltiske strategi siden 2014, og at Telias tv-forretning nu har 1,8 millioner husstande som kunder.

Telia vil samle tv-aktiviteterne sammen med indholdsproduktionen købt af Bonnier i en ny forretningsenhed.

Købet af Bonnier Broadcasting skal godkendes af konkurrencemyndighederne - det forventer Telia vil ske i løbet af andet halvår 2019.

TDC’s og Pernille Erenbjergs tidligere strategi kiksede totalt, da den annoncerede fusion med MTG Nordic Entertainment og MTG Studios gik i vasken i februar. I stedet overtog en række pensionkasser og en udenlandsk kapitalfond TDC og ændre totalt strategien.

Det kan du læse mere om her: Efter flere dages drama: TDC's milliardopkøb af MTG går i vasken

På den baggrund har Pernille Erenbjerg meddelt, at hun stopper som TDC-topchef.

Det kan du læse mere om her: Pernille Erenbjerg bekræfter exit fra TDC: “Det er det rigtige tidspunkt for mig at træde tilbage på”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere