Artikel top billede

(Foto: Ernst Tobisch)

Telia forfølger benhårdt TDC’s gamle strategi: Køber Bonnier Broadcasting for 6,6 milliarder - tre dage efter købet af norske TDC inklusive Get for 16,5 milliarder

TDC’s gamle strategi om at blive en betydende spiller i Norden og satse på indhold lader til at have mere held hos Telia. Selskabet købte så sent som i tirsdags TDC’s norske forretning for 16,5 milliarder, og nu har Telia igen haft det store checkhæfte fremme. Selskabet har netop købt Bonnier Broadcasting for 6,6 milliarder kroner.

Den afgående TDC-topchef Pernille Erenbjergs kuldsejlede strategi om at gøre TDC til en betydende nordisk kabel-tv- og indholdsleverandør lader til at have fundet en sikker havn i Sverige.

Svenske Telia har netop annonceret opkøbet af Bonnier Broadcasting med en prisseddel på 6,6 milliarder danske kroner. Dermed bliver Telia ejer af indholdsproducenterne TV4, C More og det finske MTV.

Så sent som i tirsdags betalte Telia 16,5 milliarder kroner for TDC’s norske forretning, hvoraf langt størstedelen er kabel-tv-selskabet Get.

Det kan du læse mere om her: Frasalg af norsk forretning i direkte modstrid med Pernille Erenbjergs vision

I en pressemeddelelse skriver Telia, at tv og indhold har været en vigtig del af selskabets nordiske og baltiske strategi siden 2014, og at Telias tv-forretning nu har 1,8 millioner husstande som kunder.

Telia vil samle tv-aktiviteterne sammen med indholdsproduktionen købt af Bonnier i en ny forretningsenhed.

Købet af Bonnier Broadcasting skal godkendes af konkurrencemyndighederne - det forventer Telia vil ske i løbet af andet halvår 2019.

TDC’s og Pernille Erenbjergs tidligere strategi kiksede totalt, da den annoncerede fusion med MTG Nordic Entertainment og MTG Studios gik i vasken i februar. I stedet overtog en række pensionkasser og en udenlandsk kapitalfond TDC og ændre totalt strategien.

Det kan du læse mere om her: Efter flere dages drama: TDC's milliardopkøb af MTG går i vasken

På den baggrund har Pernille Erenbjerg meddelt, at hun stopper som TDC-topchef.

Det kan du læse mere om her: Pernille Erenbjerg bekræfter exit fra TDC: “Det er det rigtige tidspunkt for mig at træde tilbage på”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere