Artikel top billede

(Foto: Ernst Tobisch)

Telia forfølger benhårdt TDC’s gamle strategi: Køber Bonnier Broadcasting for 6,6 milliarder - tre dage efter købet af norske TDC inklusive Get for 16,5 milliarder

TDC’s gamle strategi om at blive en betydende spiller i Norden og satse på indhold lader til at have mere held hos Telia. Selskabet købte så sent som i tirsdags TDC’s norske forretning for 16,5 milliarder, og nu har Telia igen haft det store checkhæfte fremme. Selskabet har netop købt Bonnier Broadcasting for 6,6 milliarder kroner.

Den afgående TDC-topchef Pernille Erenbjergs kuldsejlede strategi om at gøre TDC til en betydende nordisk kabel-tv- og indholdsleverandør lader til at have fundet en sikker havn i Sverige.

Svenske Telia har netop annonceret opkøbet af Bonnier Broadcasting med en prisseddel på 6,6 milliarder danske kroner. Dermed bliver Telia ejer af indholdsproducenterne TV4, C More og det finske MTV.

Så sent som i tirsdags betalte Telia 16,5 milliarder kroner for TDC’s norske forretning, hvoraf langt størstedelen er kabel-tv-selskabet Get.

Det kan du læse mere om her: Frasalg af norsk forretning i direkte modstrid med Pernille Erenbjergs vision

I en pressemeddelelse skriver Telia, at tv og indhold har været en vigtig del af selskabets nordiske og baltiske strategi siden 2014, og at Telias tv-forretning nu har 1,8 millioner husstande som kunder.

Telia vil samle tv-aktiviteterne sammen med indholdsproduktionen købt af Bonnier i en ny forretningsenhed.

Købet af Bonnier Broadcasting skal godkendes af konkurrencemyndighederne - det forventer Telia vil ske i løbet af andet halvår 2019.

TDC’s og Pernille Erenbjergs tidligere strategi kiksede totalt, da den annoncerede fusion med MTG Nordic Entertainment og MTG Studios gik i vasken i februar. I stedet overtog en række pensionkasser og en udenlandsk kapitalfond TDC og ændre totalt strategien.

Det kan du læse mere om her: Efter flere dages drama: TDC's milliardopkøb af MTG går i vasken

På den baggrund har Pernille Erenbjerg meddelt, at hun stopper som TDC-topchef.

Det kan du læse mere om her: Pernille Erenbjerg bekræfter exit fra TDC: “Det er det rigtige tidspunkt for mig at træde tilbage på”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere