Artikel top billede

Trump-modstandere har manipuleret med Google: Skriv "idiot" i søgefeltet, og skærmen bliver fyldt med billeder af USA's præsident

En række brugere over hele verden har manipuleret Google for at udstille Donald Trump.

Har du søgt på ordet "idiot" i Googles billedresultater for nyligt?

Hvis du har gjort det, har du også bemærket at søgeresultaterne er - lad os bare sige det - en anelse ensidige.

Som vist på billedet pryder den amerikanske præsident Donald Trump nemlig langt størstedelen af de billeder, der kommer frem ved søgningen.

En række af billederne skyldes, at sangen 'American Idiot' fra det amerikanske punkband Green Day er blevet brugt som soundtrack af en række demonstranter i London, da Donald Trump besøgte den engelske hovedstad for nyligt, men efterfølgende har tendensen taget til.

Reddit-kampagne sat i søen

Ifølge den engelske avis The Guardian har en post på Reddit ført til, at der er startet en kampagne, der opfordrer brugere over hele verden til konsekvent at lægge billeder med den amerikanske præsident op og tagge dem med ordet "idiot".

Indtil videre har det haft den ønskede effekt.

Selvom der har været adskillige artikler over årene, der omhandler Googles algoritme, har selskabet konsekvent holdt fast i, at søgeresultater ikke nødvendigvis er fair, men Google ønsker ikke at gøre sig til herre over, hvad der er uploadet og under hvilket navn.

Søgetjenesten viser blot, hvad der ligger på nettet.

Det blev understreget under den amerikanske valgkamp i efteråret 2016, hvor der pludselig kunne søges en del billeder af den tidligere amerikanske præsident Bill Clinton frem, hvis man Googlede ordet "rapist."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere