Artikel top billede

Trump-modstandere har manipuleret med Google: Skriv "idiot" i søgefeltet, og skærmen bliver fyldt med billeder af USA's præsident

En række brugere over hele verden har manipuleret Google for at udstille Donald Trump.

Har du søgt på ordet "idiot" i Googles billedresultater for nyligt?

Hvis du har gjort det, har du også bemærket at søgeresultaterne er - lad os bare sige det - en anelse ensidige.

Som vist på billedet pryder den amerikanske præsident Donald Trump nemlig langt størstedelen af de billeder, der kommer frem ved søgningen.

En række af billederne skyldes, at sangen 'American Idiot' fra det amerikanske punkband Green Day er blevet brugt som soundtrack af en række demonstranter i London, da Donald Trump besøgte den engelske hovedstad for nyligt, men efterfølgende har tendensen taget til.

Reddit-kampagne sat i søen

Ifølge den engelske avis The Guardian har en post på Reddit ført til, at der er startet en kampagne, der opfordrer brugere over hele verden til konsekvent at lægge billeder med den amerikanske præsident op og tagge dem med ordet "idiot".

Indtil videre har det haft den ønskede effekt.

Selvom der har været adskillige artikler over årene, der omhandler Googles algoritme, har selskabet konsekvent holdt fast i, at søgeresultater ikke nødvendigvis er fair, men Google ønsker ikke at gøre sig til herre over, hvad der er uploadet og under hvilket navn.

Søgetjenesten viser blot, hvad der ligger på nettet.

Det blev understreget under den amerikanske valgkamp i efteråret 2016, hvor der pludselig kunne søges en del billeder af den tidligere amerikanske præsident Bill Clinton frem, hvis man Googlede ordet "rapist."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere