Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Sundhedspersonalet i Region Hovedstaden var ikke klar til Sundhedsplatformen: Tre ud fire modtog utilstrækkelig undervisning

Størstedelen af sundhedspersonalet i Region Hovedstaden mener, at de har modtaget mangelfuld undervisning op til, at Sundhedsplatformen blev taget i brug. Region Hovedstaden indrømmer, at undervisningen har ikke har været god nok.

Uforberedte undervisere der underviser i et ufærdigt system, som ændrer udseende og funktioner og indeholder mangelfulde oversættelser.

Sådan kan de forhold, som sundhedspersonalet i Region Hovedstaden blev undervist under, før Sundhedsplatformen blev taget i brug, beskrives.

Undervisningen gik ikke som håbet, for sundhedspersonalet blev langt fra klar til at håndtere det nye it-system i brug.

På baggrund af en aktindsigt i Region Hovedstadens undervisningsforløb til regionens sundhedspersonale op til idriftsættelsen af sundhedsplatformen kan BT fortælle, at 74 procent af kursusdeltagerne enten følte sig ‘i mindre grad’ eller ‘slet ikke’ rustet til at tage det nye system i brug.

"Undervisningen bestod af øvelser på computeren og skriftlige vejledninger, men ofte stemte skærmbillederne i hæfterne ikke overens med, hvordan systemet så ud," siger Patricia Lorentz Holbækker, lægesektretær, som deltog i undervisningen, til BT.

Ifølge avisen var Region Hovedstadens mål, at mindst 80 procent af de adspurgte Region Hovedstaden-medarbejdere skulle angive, at de i tilstrækkelig grad var rustet til at tage systemet i brug.

Kritisk Facebook-gruppe

Lægesekretæren har beskrevet en typisk undervisningsdag i Facebook-gruppen Sundhedsplatformen? NEJ TAK!.

Her fremgår yderligere en lang række kritikpunkter.

Sundhedsplatform har længe været udsat for massiv kritik.

Blandt andet er det kommet frem, at en kræftpatient ikke har fået sine indkaldelser til kemoterapi, ligesom der er blevet begået været fejl, som har resulteret i fejlmedicineringer, og i en periode har det været ikke været muligt for psykiatrien at skrive noter om patienternes tilstand på mere end 70 tegn.

Over for BT erkender Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen, at der burde være blevet sørget for "en langt bedre uddannelsesindsats."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere