Artikel top billede

Sundhedspersonalet i Region Hovedstaden var ikke klar til Sundhedsplatformen: Tre ud fire modtog utilstrækkelig undervisning

Størstedelen af sundhedspersonalet i Region Hovedstaden mener, at de har modtaget mangelfuld undervisning op til, at Sundhedsplatformen blev taget i brug. Region Hovedstaden indrømmer, at undervisningen har ikke har været god nok.

Uforberedte undervisere der underviser i et ufærdigt system, som ændrer udseende og funktioner og indeholder mangelfulde oversættelser.

Sådan kan de forhold, som sundhedspersonalet i Region Hovedstaden blev undervist under, før Sundhedsplatformen blev taget i brug, beskrives.

Undervisningen gik ikke som håbet, for sundhedspersonalet blev langt fra klar til at håndtere det nye it-system i brug.

På baggrund af en aktindsigt i Region Hovedstadens undervisningsforløb til regionens sundhedspersonale op til idriftsættelsen af sundhedsplatformen kan BT fortælle, at 74 procent af kursusdeltagerne enten følte sig ‘i mindre grad’ eller ‘slet ikke’ rustet til at tage det nye system i brug.

"Undervisningen bestod af øvelser på computeren og skriftlige vejledninger, men ofte stemte skærmbillederne i hæfterne ikke overens med, hvordan systemet så ud," siger Patricia Lorentz Holbækker, lægesektretær, som deltog i undervisningen, til BT.

Ifølge avisen var Region Hovedstadens mål, at mindst 80 procent af de adspurgte Region Hovedstaden-medarbejdere skulle angive, at de i tilstrækkelig grad var rustet til at tage systemet i brug.

Kritisk Facebook-gruppe

Lægesekretæren har beskrevet en typisk undervisningsdag i Facebook-gruppen Sundhedsplatformen? NEJ TAK!.

Her fremgår yderligere en lang række kritikpunkter.

Sundhedsplatform har længe været udsat for massiv kritik.

Blandt andet er det kommet frem, at en kræftpatient ikke har fået sine indkaldelser til kemoterapi, ligesom der er blevet begået været fejl, som har resulteret i fejlmedicineringer, og i en periode har det været ikke været muligt for psykiatrien at skrive noter om patienternes tilstand på mere end 70 tegn.

Over for BT erkender Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen, at der burde være blevet sørget for "en langt bedre uddannelsesindsats."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere