Artikel top billede

Atos-direktør Thierry Breton ses her til virksomhedens event - Technology Days i Paris tidligere i år.
Foto: Steffen Villadsen (Foto: Steffen Villadsen)

Atos køber amerikansk virksomhed for mere end 20 milliarder kroner

Endnu et stort internationalt opkøb i it-branchen er gået igennem. Denne gang er det franske Atos, der gør klar til at købe amerikanske Syntel for 3,4 milliarder dollar.

Franske Atos opruster.

Det sker med et milliardopkøb af amerikanske Syntel, der nu kommer i franskmændenes besiddelse for 21,7 milliarder kroner.

Det skriver Reuters.

Atos plan er at blive stærkere i USA og særligt inden for den finansielle sektor, hvor opkøbet af Syntel vil styrke selskabet i forhold til kunder inden for banksektoren og forsikringsbranchen.

Syntel har ifølge Bloomberg tre store amerikanske kunder, der sidste år stod for knap halvdelen af virksomhedes omsætning. Det drejer sig om American Express, State Street Bank og FedEx.

Læs mere om Atos her: AI er godt på vej - men hvor er eksemplerne? "Vi ved, at en forretning vil vokse mere, når der kommer AI til, men jeg kan ikke sige, at AI vil give 50 procent ekstra værdi"

Handlen blev godkendt af begge bestyrelser i fredags, og prisen på de 21,7 milliarder kroner svarer i følge Bloomberg til knap 15 gange Syntels resultat af den primære drift, hvilket er højere end den almindelige tommelfingerregel på ti gange.

Læs mere om Atos' aktiviteter i Danmark her: Franske Atos klar til opgør mod landets store it-virksomheder: "De andre er jo også dygtige. Men vi er bare bedre"

Syntel har 38 år på bagen og størstedelen af virksomhedens 23.000 medarbejdere arbejder i Indien.

Læs mere om Atos her: KMD og NNIT bliver sat til vægs i stor leverandør-undersøgelse: Leverer ikke på niveau med konkurrenterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere