Artikel top billede

Atos-direktør Thierry Breton ses her til virksomhedens event - Technology Days i Paris tidligere i år.
Foto: Steffen Villadsen

Atos køber amerikansk virksomhed for mere end 20 milliarder kroner

Endnu et stort internationalt opkøb i it-branchen er gået igennem. Denne gang er det franske Atos, der gør klar til at købe amerikanske Syntel for 3,4 milliarder dollar.

Franske Atos opruster.

Det sker med et milliardopkøb af amerikanske Syntel, der nu kommer i franskmændenes besiddelse for 21,7 milliarder kroner.

Det skriver Reuters.

Atos plan er at blive stærkere i USA og særligt inden for den finansielle sektor, hvor opkøbet af Syntel vil styrke selskabet i forhold til kunder inden for banksektoren og forsikringsbranchen.

Syntel har ifølge Bloomberg tre store amerikanske kunder, der sidste år stod for knap halvdelen af virksomhedes omsætning. Det drejer sig om American Express, State Street Bank og FedEx.

Læs mere om Atos her: AI er godt på vej - men hvor er eksemplerne? "Vi ved, at en forretning vil vokse mere, når der kommer AI til, men jeg kan ikke sige, at AI vil give 50 procent ekstra værdi"

Handlen blev godkendt af begge bestyrelser i fredags, og prisen på de 21,7 milliarder kroner svarer i følge Bloomberg til knap 15 gange Syntels resultat af den primære drift, hvilket er højere end den almindelige tommelfingerregel på ti gange.

Læs mere om Atos' aktiviteter i Danmark her: Franske Atos klar til opgør mod landets store it-virksomheder: "De andre er jo også dygtige. Men vi er bare bedre"

Syntel har 38 år på bagen og størstedelen af virksomhedens 23.000 medarbejdere arbejder i Indien.

Læs mere om Atos her: KMD og NNIT bliver sat til vægs i stor leverandør-undersøgelse: Leverer ikke på niveau med konkurrenterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere