Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

(Foto: istockphoto.com)

Danske webshops skraber bunden i EU, når det gælder eksporten

Danske virksomheder indtager blot en 26. plads i EU, når det gælder digitalt salg til andre lande.

Selvom e-handlen er i fremgang i Danmark, så har danske webshops problemer med at afsætte deres produkter uden for landets grænser.

Det er i grove træk konklusionen på en ny performance-analyse fra erhvervsorganisationen DI Handel, der viser, at blot 10 procent af danske virksomheders eksport sker via digitale kanaler.

Det betyder ifølge Dansk Industri (DI), at Danmark kun ligger på en 26. plads i EU, når det gælder digitalt salg til andre lande.

Læs også: Kinas svar på Amazon planlægger storstilet entré på det europæiske marked

Penge at tjene på e-eksport

Det er på trods af, at analysen også viser, at e-handels-virksomheder med eksport har en højere indtjening end deres konkurrenter.

”Mange danske virksomheder har dog taget e-handel til sig de seneste år. Men de er ikke kommet i gang med ”next step”, der er e-eksport. Derfor vil vi gerne hjælpe flere virksomheder i gang med eksport,” siger Annette Falberg, branchedirektør for DI Handel, til DI's medie DI Business.

Hos selskabet Coolrunner, der formidler og forhandler fragtpriser for blandt andet danske webshop, oplever direktøren Per Imer, at virksomhedens kunder oplever vækst på op til 10 procent fra måned til måned, når de først begynder at eksportere.

Læs også: Lars sælger kaffekapsler for millioner på Amazon med vækst på op til 20 procent om måneden - men der er en bagside
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere