Artikel top billede

Danske webshops skraber bunden i EU, når det gælder eksporten

Danske virksomheder indtager blot en 26. plads i EU, når det gælder digitalt salg til andre lande.

Selvom e-handlen er i fremgang i Danmark, så har danske webshops problemer med at afsætte deres produkter uden for landets grænser.

Det er i grove træk konklusionen på en ny performance-analyse fra erhvervsorganisationen DI Handel, der viser, at blot 10 procent af danske virksomheders eksport sker via digitale kanaler.

Det betyder ifølge Dansk Industri (DI), at Danmark kun ligger på en 26. plads i EU, når det gælder digitalt salg til andre lande.

Læs også: Kinas svar på Amazon planlægger storstilet entré på det europæiske marked

Penge at tjene på e-eksport

Det er på trods af, at analysen også viser, at e-handels-virksomheder med eksport har en højere indtjening end deres konkurrenter.

”Mange danske virksomheder har dog taget e-handel til sig de seneste år. Men de er ikke kommet i gang med ”next step”, der er e-eksport. Derfor vil vi gerne hjælpe flere virksomheder i gang med eksport,” siger Annette Falberg, branchedirektør for DI Handel, til DI's medie DI Business.

Hos selskabet Coolrunner, der formidler og forhandler fragtpriser for blandt andet danske webshop, oplever direktøren Per Imer, at virksomhedens kunder oplever vækst på op til 10 procent fra måned til måned, når de først begynder at eksportere.

Læs også: Lars sælger kaffekapsler for millioner på Amazon med vækst på op til 20 procent om måneden - men der er en bagside
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere


Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane