Danske webshops skraber bunden i EU, når det gælder eksporten

Danske virksomheder indtager blot en 26. plads i EU, når det gælder digitalt salg til andre lande.

Selvom e-handlen er i fremgang i Danmark, så har danske webshops problemer med at afsætte deres produkter uden for landets grænser.

Det er i grove træk konklusionen på en ny performance-analyse fra erhvervsorganisationen DI Handel, der viser, at blot 10 procent af danske virksomheders eksport sker via digitale kanaler.

Det betyder ifølge Dansk Industri (DI), at Danmark kun ligger på en 26. plads i EU, når det gælder digitalt salg til andre lande.

Læs også: Kinas svar på Amazon planlægger storstilet entré på det europæiske marked

Penge at tjene på e-eksport
Det er på trods af, at analysen også viser, at e-handels-virksomheder med eksport har en højere indtjening end deres konkurrenter.

”Mange danske virksomheder har dog taget e-handel til sig de seneste år. Men de er ikke kommet i gang med ”next step”, der er e-eksport. Derfor vil vi gerne hjælpe flere virksomheder i gang med eksport,” siger Annette Falberg, branchedirektør for DI Handel, til DI's medie DI Business.

Hos selskabet Coolrunner, der formidler og forhandler fragtpriser for blandt andet danske webshop, oplever direktøren Per Imer, at virksomhedens kunder oplever vækst på op til 10 procent fra måned til måned, når de først begynder at eksportere.

Læs også: Lars sælger kaffekapsler for millioner på Amazon med vækst på op til 20 procent om måneden - men der er en bagside
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Vodafone gennemfører et af verdens største S/4HANA-projekter på blot en weekend: Sådan er opgaven blevet grebet an
Over en lang weekend gennemførte Vodafone en enorm ERP-migration til SAP’s nyeste kerne S/4HANA. Det skete efter et års forberedelse. Arbejdet med data var nøglen til success, lyder budskabet.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.