Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

EU's rekordbøde rammer Google på bundlinjen - men omsætningen overgår alle forventninger

Google omsætning overgik i andet kvartal analytikernes forventninger, men den rekordstore EU-bøde kan tydeligt aflæses på virksomhedens bundlinje.

EU's rekordstore bøde til Google sætter klare aftryk i selskabet kvartalsregnskab, der blev offentliggjort sent mandag aften.

Den amerikanske søgegigants moderselskab Alphabet oplyser således, at selskabet har sat fem milliarder dollar til side for at betale bøden, hvilket er forklaringen på, at Alphabets overskud falder til 3,2 milliarder dollar fra 3,5 milliard dollar i samme kvartal sidste år.

Hvis man ser bort fra bøden har det dog været et forrygende kvartal for Alphabet, og selskabets omsætningsvækst overgik analytikernes forventning

Læs også: Google anker EU’s gigantbøde: Android har skabt større valgfrihed, ikke mindre

Annonceforretningen boomer

Alphabet ramte således i andet kvartal en omsætning på 26,24 milliarder dollar, hvilket er højere end de 25,55 milliarder, som analytikerne havde forventet.

Væksten skyldes især Googles annonce-forretning, der voksede med hele 24 procent.

Ifølge amerikanske erhvervsmedie Bloomberg oplyser Alphabets finansdirektør RuthPorat, at størstedelen af Googles annonceindtægter i kvartallet blev skabt via mobile-visninger og via automatiserede annoncer.

Efter regnskabet blevet offentliggjort steg Alphabets aktie med knap fem procent, hvilket afspejler, at aktiemarkedet hæfter sig ved at kerneforretningen - på trods af EU-bøden - stadigvæk er sund.

Læs også:
Margrethe Vestager ramte ikke Google der, hvor det for alvor gør ondt. Men hun kan nå det endnu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.