Artikel top billede

EU's rekordbøde rammer Google på bundlinjen - men omsætningen overgår alle forventninger

Google omsætning overgik i andet kvartal analytikernes forventninger, men den rekordstore EU-bøde kan tydeligt aflæses på virksomhedens bundlinje.

EU's rekordstore bøde til Google sætter klare aftryk i selskabet kvartalsregnskab, der blev offentliggjort sent mandag aften.

Den amerikanske søgegigants moderselskab Alphabet oplyser således, at selskabet har sat fem milliarder dollar til side for at betale bøden, hvilket er forklaringen på, at Alphabets overskud falder til 3,2 milliarder dollar fra 3,5 milliard dollar i samme kvartal sidste år.

Hvis man ser bort fra bøden har det dog været et forrygende kvartal for Alphabet, og selskabets omsætningsvækst overgik analytikernes forventning

Læs også: Google anker EU’s gigantbøde: Android har skabt større valgfrihed, ikke mindre

Annonceforretningen boomer

Alphabet ramte således i andet kvartal en omsætning på 26,24 milliarder dollar, hvilket er højere end de 25,55 milliarder, som analytikerne havde forventet.

Væksten skyldes især Googles annonce-forretning, der voksede med hele 24 procent.

Ifølge amerikanske erhvervsmedie Bloomberg oplyser Alphabets finansdirektør RuthPorat, at størstedelen af Googles annonceindtægter i kvartallet blev skabt via mobile-visninger og via automatiserede annoncer.

Efter regnskabet blevet offentliggjort steg Alphabets aktie med knap fem procent, hvilket afspejler, at aktiemarkedet hæfter sig ved at kerneforretningen - på trods af EU-bøden - stadigvæk er sund.

Læs også:
Margrethe Vestager ramte ikke Google der, hvor det for alvor gør ondt. Men hun kan nå det endnu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere