Artikel top billede

EU's rekordbøde rammer Google på bundlinjen - men omsætningen overgår alle forventninger

Google omsætning overgik i andet kvartal analytikernes forventninger, men den rekordstore EU-bøde kan tydeligt aflæses på virksomhedens bundlinje.

EU's rekordstore bøde til Google sætter klare aftryk i selskabet kvartalsregnskab, der blev offentliggjort sent mandag aften.

Den amerikanske søgegigants moderselskab Alphabet oplyser således, at selskabet har sat fem milliarder dollar til side for at betale bøden, hvilket er forklaringen på, at Alphabets overskud falder til 3,2 milliarder dollar fra 3,5 milliard dollar i samme kvartal sidste år.

Hvis man ser bort fra bøden har det dog været et forrygende kvartal for Alphabet, og selskabets omsætningsvækst overgik analytikernes forventning

Læs også: Google anker EU’s gigantbøde: Android har skabt større valgfrihed, ikke mindre

Annonceforretningen boomer

Alphabet ramte således i andet kvartal en omsætning på 26,24 milliarder dollar, hvilket er højere end de 25,55 milliarder, som analytikerne havde forventet.

Væksten skyldes især Googles annonce-forretning, der voksede med hele 24 procent.

Ifølge amerikanske erhvervsmedie Bloomberg oplyser Alphabets finansdirektør RuthPorat, at størstedelen af Googles annonceindtægter i kvartallet blev skabt via mobile-visninger og via automatiserede annoncer.

Efter regnskabet blevet offentliggjort steg Alphabets aktie med knap fem procent, hvilket afspejler, at aktiemarkedet hæfter sig ved at kerneforretningen - på trods af EU-bøden - stadigvæk er sund.

Læs også:
Margrethe Vestager ramte ikke Google der, hvor det for alvor gør ondt. Men hun kan nå det endnu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere