Artikel top billede

(Foto: Photo by William Iven on Unsplash)

Kina smider Facebook ud af landet efter én dag

Facebook nåede knap nok at annoncere planerne om en innovationhub i Kina, før de kinesiske myndigheder trak tilladelsen tilbage.

Onsdag kom det frem, at Facebook havde fået tilladelse til at åbne en innovatiosnhub i den kinesiske provins Zhejiang, men det bliver alligevel ikke til noget.

Facebooks kinesiske datterselskab var registeret i millionbyen Hangzhou i nogle få timer, men den kinesiske Cyberspace Administration vil ikke godkende tilladelsen, og derfor er den nu trukket tilbage. Det skriver New York Times.

Ikke nok med det, så er det kinesiske styre også begyndt at censurere nyhedskilderne for de oprindelige historier om, at Facebook åbner en innovationshub i landet.

Det kan du læse mere om her: Facebook skruer op for tilstedeværelsen i Kina: Planlægger innovationshub

Blev udelukket i 2009

Projektet med den kinesiske innovationshub havde en værdi på 30 millioner dollar, svarende til lige under 200 millioner kroner.

Formålet var at støtte lokale udviklere og start ups.

Dermed tyder alt på, at Facebooks drømme om for alvor at slå hul på det kinesiske marked, der hidtil har været censureret i høj grad, har lange udsigter.

Facebook blev blokeret af den kinesiske stat siden 2009.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere