Artikel top billede

Foto: Björn Grochla //Unsplash

Tysklands efterretningschef advarer mod Kinas opkøb af it-virksomheder

Den tyske efterretningschef advarer imod opkøb af tyske teknologi virksomheder fra Kina, som han mener kan være en potentiel trussel mod den tyske sikkerhed.

Den tyske efterretningschef advarer imod, at opkøb af tyske it-virksomheder, der kan være en trussel mod sikkerheden, hvis køberen kommer fra Kina.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

“Vi skal helt bestemt være bekymret over det her, hvis vi får indtrykket af, at den potentielle køber har en fremmed stat bag sig med en interesse der går udover købet af virksomheden,” siger Hans-Georg Maassen, der er chef for den tyske efterretningstjeneste, til Bloomberg.

Advarslen kommer i en årlig rapport, som efterretningstjenesten udgiver om potentielle trusler for Tysklands sikkerhed.

Her fremgår det, ifølge Bloomberg, at den kinesiske regering gennem statsejede virksomheder kan købe sig til viden i de tyske it-virksomheder.

Private virksomheder bliver mistænkt for spionage

Det er langt fra nyt, at private virksomheder er under mistanke for at hjælpe den lokale regering med oplysninger.

Lige for tiden kæmper det russike sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab med rygter om, at selskabet spionerer for den russiske regering.

Læs mere her: Endnu et land smider Kaspersky Lab på porten

Det har blandt andet betydet, at sikkerhedsselskabet er blevet smidt på porten af både den amerikanske regering, EU og den britiske regering.

Læs mere her: Kaspersky flytter stor del af butikken til Schweiz efter massive anklager om spionage for Rusland

Det har fået selskabet til at flytte sine aktiviteter ud af landet for at forsøge at slippe af med rygterne om, at man skulle spionere på de vestlige lande for Rusland.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere