Artikel top billede

Foto: Björn Grochla //Unsplash

Tysklands efterretningschef advarer mod Kinas opkøb af it-virksomheder

Den tyske efterretningschef advarer imod opkøb af tyske teknologi virksomheder fra Kina, som han mener kan være en potentiel trussel mod den tyske sikkerhed.

Den tyske efterretningschef advarer imod, at opkøb af tyske it-virksomheder, der kan være en trussel mod sikkerheden, hvis køberen kommer fra Kina.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

“Vi skal helt bestemt være bekymret over det her, hvis vi får indtrykket af, at den potentielle køber har en fremmed stat bag sig med en interesse der går udover købet af virksomheden,” siger Hans-Georg Maassen, der er chef for den tyske efterretningstjeneste, til Bloomberg.

Advarslen kommer i en årlig rapport, som efterretningstjenesten udgiver om potentielle trusler for Tysklands sikkerhed.

Her fremgår det, ifølge Bloomberg, at den kinesiske regering gennem statsejede virksomheder kan købe sig til viden i de tyske it-virksomheder.

Private virksomheder bliver mistænkt for spionage

Det er langt fra nyt, at private virksomheder er under mistanke for at hjælpe den lokale regering med oplysninger.

Lige for tiden kæmper det russike sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab med rygter om, at selskabet spionerer for den russiske regering.

Læs mere her: Endnu et land smider Kaspersky Lab på porten

Det har blandt andet betydet, at sikkerhedsselskabet er blevet smidt på porten af både den amerikanske regering, EU og den britiske regering.

Læs mere her: Kaspersky flytter stor del af butikken til Schweiz efter massive anklager om spionage for Rusland

Det har fået selskabet til at flytte sine aktiviteter ud af landet for at forsøge at slippe af med rygterne om, at man skulle spionere på de vestlige lande for Rusland.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere