Artikel top billede

Mark Zuckerbergs formue sat voldsomt på skrump: Taber gigantisk milliardbeløb på en dag

Dårlige nyheder fra Facebook sendte aktiekursen for den amerikanske gigant kraftigt nedad. Det koster potentielt stifter Mark Zuckerberg omkring 100 milliarder kroner.

Nyheden om faldende vækstrater fik voldsomme konsekvenser for aktiekursen og værdien af Facebook, der raslede ned i løbet af handelsdagen på det amerikanske aktiemarked i går.

Det blev også en særdeles dyr dag for stifteren og tech-ikonet Mark Zuckerberg, der har mange aktier i foretagenet.

Faktisk ligner det noget nær en verdensrekort i tab på en enkelt dag. Omkring 17 milliarder dollar svarende til mere end 100 milliarder kroner stod den verdenskendte Zuckerberg til at blive fattigere, inden handlen åbnede. Det skriver Bloomberg.

Læs om en anden stortaber her: Han har som it-investor prøvet at miste 46 milliarder kroner på én dag: "Det kørte af sporet"

Det var som sagt nyheden om, at væksten ikke ser ud til at forsætte ind i årets tredje og fjerde kvartal, der fik investorerne til at trække sig fra aktien, der dykkede knap 20 procent efter de kedelige nyheder fra virksomheden.

Selvom det kan virke som et fuldstændigt vanvittigt beløb med mere end 100 milliarder kroner, så sender det dog ikke amerikaneren på fattiggården. Det gør ham dog en femtedel fattigere, og så koster det ham placeringer på Bloombergs milliardær-indeks, hvor han glider ned ad listen, og dermed må kigge langt efter både Bill Gates og Jeff Bezoz, der nu er verdens rigeste.

Det kunne dog have været være. Det berettes i dag fra selvsamme Bloomberg, at flere medarbejdere har solgt store mængder akiter deriblandt netop Zuckerberg. Han har personligt skilt sig af med aktier for 3,5 millliarder kroner i tiden efter skandalen omkring Cambridge Analytica.

Læs mere om Facebooks nedtur her: Facebook varslede brat opbremsning for væksten: Det kostede 760 milliarder i markedsværdi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere