Artikel top billede

Mark Zuckerbergs formue sat voldsomt på skrump: Taber gigantisk milliardbeløb på en dag

Dårlige nyheder fra Facebook sendte aktiekursen for den amerikanske gigant kraftigt nedad. Det koster potentielt stifter Mark Zuckerberg omkring 100 milliarder kroner.

Nyheden om faldende vækstrater fik voldsomme konsekvenser for aktiekursen og værdien af Facebook, der raslede ned i løbet af handelsdagen på det amerikanske aktiemarked i går.

Det blev også en særdeles dyr dag for stifteren og tech-ikonet Mark Zuckerberg, der har mange aktier i foretagenet.

Faktisk ligner det noget nær en verdensrekort i tab på en enkelt dag. Omkring 17 milliarder dollar svarende til mere end 100 milliarder kroner stod den verdenskendte Zuckerberg til at blive fattigere, inden handlen åbnede. Det skriver Bloomberg.

Læs om en anden stortaber her: Han har som it-investor prøvet at miste 46 milliarder kroner på én dag: "Det kørte af sporet"

Det var som sagt nyheden om, at væksten ikke ser ud til at forsætte ind i årets tredje og fjerde kvartal, der fik investorerne til at trække sig fra aktien, der dykkede knap 20 procent efter de kedelige nyheder fra virksomheden.

Selvom det kan virke som et fuldstændigt vanvittigt beløb med mere end 100 milliarder kroner, så sender det dog ikke amerikaneren på fattiggården. Det gør ham dog en femtedel fattigere, og så koster det ham placeringer på Bloombergs milliardær-indeks, hvor han glider ned ad listen, og dermed må kigge langt efter både Bill Gates og Jeff Bezoz, der nu er verdens rigeste.

Det kunne dog have været være. Det berettes i dag fra selvsamme Bloomberg, at flere medarbejdere har solgt store mængder akiter deriblandt netop Zuckerberg. Han har personligt skilt sig af med aktier for 3,5 millliarder kroner i tiden efter skandalen omkring Cambridge Analytica.

Læs mere om Facebooks nedtur her: Facebook varslede brat opbremsning for væksten: Det kostede 760 milliarder i markedsværdi




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere