Artikel top billede

Mark Zuckerbergs formue sat voldsomt på skrump: Taber gigantisk milliardbeløb på en dag

Dårlige nyheder fra Facebook sendte aktiekursen for den amerikanske gigant kraftigt nedad. Det koster potentielt stifter Mark Zuckerberg omkring 100 milliarder kroner.

Nyheden om faldende vækstrater fik voldsomme konsekvenser for aktiekursen og værdien af Facebook, der raslede ned i løbet af handelsdagen på det amerikanske aktiemarked i går.

Det blev også en særdeles dyr dag for stifteren og tech-ikonet Mark Zuckerberg, der har mange aktier i foretagenet.

Faktisk ligner det noget nær en verdensrekort i tab på en enkelt dag. Omkring 17 milliarder dollar svarende til mere end 100 milliarder kroner stod den verdenskendte Zuckerberg til at blive fattigere, inden handlen åbnede. Det skriver Bloomberg.

Læs om en anden stortaber her: Han har som it-investor prøvet at miste 46 milliarder kroner på én dag: "Det kørte af sporet"

Det var som sagt nyheden om, at væksten ikke ser ud til at forsætte ind i årets tredje og fjerde kvartal, der fik investorerne til at trække sig fra aktien, der dykkede knap 20 procent efter de kedelige nyheder fra virksomheden.

Selvom det kan virke som et fuldstændigt vanvittigt beløb med mere end 100 milliarder kroner, så sender det dog ikke amerikaneren på fattiggården. Det gør ham dog en femtedel fattigere, og så koster det ham placeringer på Bloombergs milliardær-indeks, hvor han glider ned ad listen, og dermed må kigge langt efter både Bill Gates og Jeff Bezoz, der nu er verdens rigeste.

Det kunne dog have været være. Det berettes i dag fra selvsamme Bloomberg, at flere medarbejdere har solgt store mængder akiter deriblandt netop Zuckerberg. Han har personligt skilt sig af med aktier for 3,5 millliarder kroner i tiden efter skandalen omkring Cambridge Analytica.

Læs mere om Facebooks nedtur her: Facebook varslede brat opbremsning for væksten: Det kostede 760 milliarder i markedsværdi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere