Artikel top billede

(Foto: Nicolas Herrbach)

Er der tjek på jeres analytics-projekt? Her er tre spørgsmål du skal kunne svare på

Analytics er et mere og mere udbredt værtøj i de danske virksomheder. Ledelsen skriger på det nye værktøj, men hvad skal du være opmærksom på, når først projektet ruller? Her er nogle spørgsmål, du skal kunne svare på.

I denne big-data-æra er der næppe en organisation i det danske land, der ikke enten har gang i et analytics-projekt eller i hvert fald har et på den arbejdsmæssige dosmerseddel.

I organisationen har man måske sågar ansat en medarbejder med en smart titel, som skal stå for selve projektet.

Overalt fortælles det nemlig, at guld ligger begravet i de enorme mængder data, som alle virksomheder de seneste år er begyndt at høste fra såvel produktion som alt muligt andet.

Læs mere her: Er outsourcing genvejen til data analytics: Dette skal du have med i dine overvejelser

Men når nu projektet er sat igang, hvilke faresignaler er der så, der indikerer, at projektet er ved at køre af sporet, eller at du i hvert fald ikke får nok ud af det?

I en analyse har man hos konsulentvirksomheden McKinsey samlet et en række faresignaler, som vi her på Computerworld har oversat til et par spørgsmål, som du skal kunne svare på, hvis du har et analytics-projekt kørende.

Læs mere her: Her har du syv af de bedste gratis værktøjer til data analytics

1. Ved ledelsen egentlig, hvad det er, vi har gang i?

Det spørgsmål er i øvrigt generelt brugbart, men i dette tilfælde er det vigtigt, at være opmærksom på, om ledelsen reelt set forstår værktøjetog formålet eller bare taler om AI og machine learning, fordi de har hørt om det på en dyr konference, de var på i Nice sidste sommer.

2. Plukker vi de lavthængende frugter først?

I følge McKinsey er det vigtigt at starte med at få nogle små succesoplevelser med teknologien. I stedet for at have en stor plan for brugen af analytics på tværs af hele virksomheden, er det i stedet vigtigt at vise nytteværdien lige med det samme. Det danner grundlag for, at der kan investeres yderligere. Det er trods alt lidt lettere at få en pose penge til, når man har vist, at det man har gang i rent faktisk virker.

3. Har vi et bindeled mellem forretningen og datafolkene?

Når HR-folkene nu dyrt har indkøbt de nødvendige talknusere i form af data-scientists, skal de have noget for hånden, og det skal ikke være, hvad som helst. Derfor er det hamrende vigtigt, at man får skabt et bindeled, der kan oversætte forretningens behov og oversætte dem til konkrete opgaver for datafolket. Her skal I på jagt efter en person, der altså både forstår arbejdsgangen, værktøjet og metoderne, men samtidigt også forstår, hvad det egentlig er virksomheden foretager sig.

Du kan i øvrigt læse meget mere om, hvor store gevinster der er i big data-investeringen her i en af af vores premium-artikler: Nu får vi endelig svaret: Så stor produktivitetsgevinst kan du få ud af investeringer i big data-værktøjer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere