Artikel top billede

Amazons ansigtsgenkendelse identificerede ved en fejl 28 top-politikere som forbrydere

Ansigtsgenkendelses-teknologi fra Amazon har ved fejl udråbt en række amerikanske politikere som kriminelle, og det sår tvivl om teknologiens pålidelighed, lyder advarslen fra en amerikansk borgerrettighedsgruppe.

Amazons ansigtsgenkendelsesværktøj Rekognition har ved en fejl identificeret 28 medlemmer af den amerikanske kongres som forbrydere.

Det viser en test udført af den amerikanske borgerrettighedsgruppe ACLU, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Borgerrettighedsgruppen oplyser til Reuters, at den har gennemført en test, hvor billeder af alle medlemmer af Senatet og Repræsentanternes Hus blev matchet op mod en database med 25.000 billeder af tidligere anholdte.

Her identificerede Amazons værktøj med 80 procents sikkerhed politikerne som tidligere kriminelle. Ifølge borgerrettighedsgruppen var der en overrepræsentation af afro-amerikanere og latinoer blandt de 28 politikere.

Derfor frygter ACLU, at Rekognition, som allerede bliver anvendt af politiet i de amerikanske stater Oregon og Florida, vil kunne få uretfærdige følger for blandt andet immigranter og afroamerikanere.

Læs også:AWS om nyt kunstig intelligens-tilbud: Iværksættere skal have adgang til samme våben-arsenal, som verdens største virksomheder

Kræver stop for salg til statslige kunder

Rekognition blev lanceret i 2016 og er et fotoidentifikationsværktøj, der primært henvender sig til webudviklere. Siden foråret har ACLU ført en kampagne, hvor den ønsker at presse Amazon til at stoppe med sælge Rekognition til statslige kunder.

Amazon oplyser til Reuters, at Rekognition normalt fungerer bedst, når værktøjet kombineres med et gennemsyn foretaget af et menneske.

Samtidig kritiserer Amazon de indstillinger, som ACLU har anvendt i forsøget,.

Borgerrettighedsgruppen brugte en indstilling, der identificerede folk som et match med bare 80 procents sikkerhed. Amazon oplyser, at virksomheden anbefaler at værktøjet indstilles til et niveau på 95 procents sikkerhed, når det skal bruges til at identificere mennesker.

Protester fra ansatte

For nylig har både ansatte hos Microsoft og Amazon sendt protestbreve til deres virksomheders ledelse, hvor de protesterer mod, at værktøjer som Rekognition bliver solgt til politi- og immigrationsmyndigheder.

I brevet skriver Amazons ansatte blandt andet, at de frygter at teknologien kan blive misbrugt af myndighederne.

“Vi oplever en historisk militarisering af af politistyrker, en klapjagt på sorte aktivister og et voksende føderal grænsepoliti, som i øjeblikket er i færd med at bryde menneskerettighederne,” står der i brevet, som blev sendt til Amazons stifter og administrerende direktør Jeff Bezos.

Læs mere om det her : Microsoft- og Amazon-ansatte i åben protest: Stop skrupelløs brug af ansigtsgenkendelse
IT-JOB

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Service Delivery Managers til bolig- og ejendomsdata

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Konsulenter til strategi-implementering i nyt PMO-kontor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere