Artikel top billede

Bredsbåndshastigheden eksploderer i Danmark: Så mange danskere har over 100 megabit

Danskerne optimerer deres internet hastigheder i stigende grad. Over 10 procent af befolkningen har nu en internetforbindelse på mindst 100 megabit download.

Det går lynhurtigt med at opgradere hastigheden hos de danske bredbåndskunder.

Nye tal fra Energistyrelsen viser, at antallet af danske kunder bredbåndskunder, der har en forbindelse med minimum 100 megabit download, er steget hele 89 procent fras slutningen af 2016 til slutningen af 2017. Det skriver Jyllands-Posten.

Ved udgangen af 2017 havde næsten 780.000 danskere en internetforbindelse med mindst 100 megabit download.

Det svarer til mere end 10 procent af den danske befolkning.

"I 2017 kom det spring på bredbåndshastigheder, som vi har ventet på i et par år. Vi ser simpelthen, at danskernes behov har flyttet markedet, så 100 megabit er blevet en normal forbindelse. Det hænger dels sammen med, at infrastrukturen er blevet udbygget så meget, at de fleste husstande kan få 100 megabit, og dels fordi at priserne er blevet presset så langt ned, at merprisen for en hurtig forbindelse er minimal," siger Michael Jensen, partner og teleekspert hos konsulenthuset Netplan, til avisen.

Læs også: Danmark brager ind i den globale internetligas top 3: Gå på opdagelse og se, hvor hurtigt internettet er rundt om i verden

Prispres spiller ind

Michael Jensen slår altså fast, at udrulningen af fibernettet og den generelle infrastruktur spiller en væsentlig rolle i, at danskerne har øget deres hastighed så markant, men det er ikke det eneste parameter.

Teleeksperten understreger, at der er et stort prispres i branche, som betyder, at der eksempelvis ikke er særlig stor forskel rent prismæssigt på en forbindelse på 25 megabit download og 100 megabit download.

Prisforskellen kan ofte være helt ned til 50 kroner om måneden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere