Artikel top billede

Bredsbåndshastigheden eksploderer i Danmark: Så mange danskere har over 100 megabit

Danskerne optimerer deres internet hastigheder i stigende grad. Over 10 procent af befolkningen har nu en internetforbindelse på mindst 100 megabit download.

Det går lynhurtigt med at opgradere hastigheden hos de danske bredbåndskunder.

Nye tal fra Energistyrelsen viser, at antallet af danske kunder bredbåndskunder, der har en forbindelse med minimum 100 megabit download, er steget hele 89 procent fras slutningen af 2016 til slutningen af 2017. Det skriver Jyllands-Posten.

Ved udgangen af 2017 havde næsten 780.000 danskere en internetforbindelse med mindst 100 megabit download.

Det svarer til mere end 10 procent af den danske befolkning.

"I 2017 kom det spring på bredbåndshastigheder, som vi har ventet på i et par år. Vi ser simpelthen, at danskernes behov har flyttet markedet, så 100 megabit er blevet en normal forbindelse. Det hænger dels sammen med, at infrastrukturen er blevet udbygget så meget, at de fleste husstande kan få 100 megabit, og dels fordi at priserne er blevet presset så langt ned, at merprisen for en hurtig forbindelse er minimal," siger Michael Jensen, partner og teleekspert hos konsulenthuset Netplan, til avisen.

Læs også: Danmark brager ind i den globale internetligas top 3: Gå på opdagelse og se, hvor hurtigt internettet er rundt om i verden

Prispres spiller ind

Michael Jensen slår altså fast, at udrulningen af fibernettet og den generelle infrastruktur spiller en væsentlig rolle i, at danskerne har øget deres hastighed så markant, men det er ikke det eneste parameter.

Teleeksperten understreger, at der er et stort prispres i branche, som betyder, at der eksempelvis ikke er særlig stor forskel rent prismæssigt på en forbindelse på 25 megabit download og 100 megabit download.

Prisforskellen kan ofte være helt ned til 50 kroner om måneden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere