Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk it-millionær: 2017 var et kedeligt år for mig / Booking-platform slår alle forventninger / Twitter tjener mere end ventet - men taber brugere / Får seks millioner kroner for at dele ét billede på Instagram

Morgen-briefing: Dansk it-millionær: 2017 var et kedeligt år for mig / Booking-platform slår alle forventninger / Twitter tjener mere end ventet - men taber brugere / Får seks millioner kroner for at dele ét billede på Instagram / Nets ramt af nedbrud i Finland søndag

Morgen ... velkommen til mandag og en ny uge med nyhedsopdateringer fra Computerworld.

Dansk it-millionær: 2017 var et kedeacligt år for mig

Michael Moesgaard Andersen, der har tjent millioner på investeringer i CBB Mobil og Configit, kom ud af 2017 med et markant mindre overskud i hans investeringsselskab end året før, skriver Børsen.

Moesgaard Consulting fik et overskud på beskedne 63.000 kroner mod 193 millioner kroner året før. Det store overskud i 2016 skyldtes dog, at han i 2016 sammen med de to andre stiftere af Configit solgte virksomheden til kapitalfonden Solaris.

"Men i 2017 ramte vi ikke nogen exit med nogen af vores selskaber, og derfor blev det et kedeligt mellemår," siger Michael Moesgaard Andersen.

2017-resultatet var også præget af smartphoneselskabet Lumigons konkurs, hvor Moesgaard havde en mindre investering i klemme.

Michael Moesgaard Andersen satser nu på it-selskaberne Konsolidator og Valuer, som henholdsvis er et regnskabssystem til mindre og mellemstore virksomheder, og et softwareselskab, der hjælper etablerede virksomheder med at finde partnerskaber med innovative iværksættere.

Booking-platform slår alle forventninger

Den globale online-rejseudbyder Expedia kom overraskende godt ud af andet kvartal, skriver Børsen.

Selskabet, der har afdelinger i 70 lande - deriblandt Danmark - omsatte for 18,4 milliarder kroner og fik et overskud på 1,47 milliarder kroner. Overskuddet var næsten dobbelt så stort som ventet af analytikerne, og det fik aktiekursen til at vokse 9,5 procent.

Expedia har oplevet en vækst i antallet af bookede hotelværelser på expedia.com med 12 procent i det seneste kvartal..

Twitter tjener mere end ventet - men taber brugere

Trumps foretrukne medie, Twitter, kom ud af seneste kvartal med bedre indtjening end ventet, men med færre månedlige brugere, skriver Børsen.

Twitter har lige som Facebook været under pres for at luge ud i falske profiler og krænkende indhold, og Twitter har derfor oplevet et fald i antal månedlige brugere med en million til 335 millioner. Indtjeningen i kvartalet blev 4,5 milliarder kroner.

Får seks millioner kroner for at dele ét billede på Instagram

Det er en særdeles indbringende forretning at være såkaldt ‘influencer’ med virkelig mange følgere på Instagram og andre sociale medier, som influencerne kan påvirke med markedsføring betalt af virksomheder.

Kongen af den disciplin er en ung kvinde ved navn Kylie Jenner, som ifølge en undersøgelse foretaget af Hopper HQ har ikke færre end 110 millioner følgere på Instagram. Hun kan derfor indkassere seks millioner kroner for hvert billede, hun publicerer. Mest for at reklamere for sminke.

Fodboldspilleren Christiano Ronaldo tjener angiveligt kun’ fem millioner pr. billede, skriver Børsen.

Nets ramt af nedbrud i Finland søndag

Kunder i flere finske banker havde problemer med at bruge deres betalingskort og netbank søndag, skriver Reuters.

Problemerne skyldtes en netværksfejl uden for Nets, siger en talsperson for Nets til Reuters. Problemerne er blevet løst. Nordeas kunder var blandt de ramte.

Den statslige public service-station Yle rapporterede, at en lang række banker var ramt af nedbruddet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere