Artikel top billede

Morgen-briefing: Dansk it-millionær: 2017 var et kedeligt år for mig / Booking-platform slår alle forventninger / Twitter tjener mere end ventet - men taber brugere / Får seks millioner kroner for at dele ét billede på Instagram

Morgen-briefing: Dansk it-millionær: 2017 var et kedeligt år for mig / Booking-platform slår alle forventninger / Twitter tjener mere end ventet - men taber brugere / Får seks millioner kroner for at dele ét billede på Instagram / Nets ramt af nedbrud i Finland søndag

Morgen ... velkommen til mandag og en ny uge med nyhedsopdateringer fra Computerworld.

Dansk it-millionær: 2017 var et kedeacligt år for mig

Michael Moesgaard Andersen, der har tjent millioner på investeringer i CBB Mobil og Configit, kom ud af 2017 med et markant mindre overskud i hans investeringsselskab end året før, skriver Børsen.

Moesgaard Consulting fik et overskud på beskedne 63.000 kroner mod 193 millioner kroner året før. Det store overskud i 2016 skyldtes dog, at han i 2016 sammen med de to andre stiftere af Configit solgte virksomheden til kapitalfonden Solaris.

"Men i 2017 ramte vi ikke nogen exit med nogen af vores selskaber, og derfor blev det et kedeligt mellemår," siger Michael Moesgaard Andersen.

2017-resultatet var også præget af smartphoneselskabet Lumigons konkurs, hvor Moesgaard havde en mindre investering i klemme.

Michael Moesgaard Andersen satser nu på it-selskaberne Konsolidator og Valuer, som henholdsvis er et regnskabssystem til mindre og mellemstore virksomheder, og et softwareselskab, der hjælper etablerede virksomheder med at finde partnerskaber med innovative iværksættere.

Booking-platform slår alle forventninger

Den globale online-rejseudbyder Expedia kom overraskende godt ud af andet kvartal, skriver Børsen.

Selskabet, der har afdelinger i 70 lande - deriblandt Danmark - omsatte for 18,4 milliarder kroner og fik et overskud på 1,47 milliarder kroner. Overskuddet var næsten dobbelt så stort som ventet af analytikerne, og det fik aktiekursen til at vokse 9,5 procent.

Expedia har oplevet en vækst i antallet af bookede hotelværelser på expedia.com med 12 procent i det seneste kvartal..

Twitter tjener mere end ventet - men taber brugere

Trumps foretrukne medie, Twitter, kom ud af seneste kvartal med bedre indtjening end ventet, men med færre månedlige brugere, skriver Børsen.

Twitter har lige som Facebook været under pres for at luge ud i falske profiler og krænkende indhold, og Twitter har derfor oplevet et fald i antal månedlige brugere med en million til 335 millioner. Indtjeningen i kvartalet blev 4,5 milliarder kroner.

Får seks millioner kroner for at dele ét billede på Instagram

Det er en særdeles indbringende forretning at være såkaldt ‘influencer’ med virkelig mange følgere på Instagram og andre sociale medier, som influencerne kan påvirke med markedsføring betalt af virksomheder.

Kongen af den disciplin er en ung kvinde ved navn Kylie Jenner, som ifølge en undersøgelse foretaget af Hopper HQ har ikke færre end 110 millioner følgere på Instagram. Hun kan derfor indkassere seks millioner kroner for hvert billede, hun publicerer. Mest for at reklamere for sminke.

Fodboldspilleren Christiano Ronaldo tjener angiveligt kun’ fem millioner pr. billede, skriver Børsen.

Nets ramt af nedbrud i Finland søndag

Kunder i flere finske banker havde problemer med at bruge deres betalingskort og netbank søndag, skriver Reuters.

Problemerne skyldtes en netværksfejl uden for Nets, siger en talsperson for Nets til Reuters. Problemerne er blevet løst. Nordeas kunder var blandt de ramte.

Den statslige public service-station Yle rapporterede, at en lang række banker var ramt af nedbruddet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere