Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk it-millionær: 2017 var et kedeligt år for mig / Booking-platform slår alle forventninger / Twitter tjener mere end ventet - men taber brugere / Får seks millioner kroner for at dele ét billede på Instagram

Morgen-briefing: Dansk it-millionær: 2017 var et kedeligt år for mig / Booking-platform slår alle forventninger / Twitter tjener mere end ventet - men taber brugere / Får seks millioner kroner for at dele ét billede på Instagram / Nets ramt af nedbrud i Finland søndag

Morgen ... velkommen til mandag og en ny uge med nyhedsopdateringer fra Computerworld.

Dansk it-millionær: 2017 var et kedeacligt år for mig

Michael Moesgaard Andersen, der har tjent millioner på investeringer i CBB Mobil og Configit, kom ud af 2017 med et markant mindre overskud i hans investeringsselskab end året før, skriver Børsen.

Moesgaard Consulting fik et overskud på beskedne 63.000 kroner mod 193 millioner kroner året før. Det store overskud i 2016 skyldtes dog, at han i 2016 sammen med de to andre stiftere af Configit solgte virksomheden til kapitalfonden Solaris.

"Men i 2017 ramte vi ikke nogen exit med nogen af vores selskaber, og derfor blev det et kedeligt mellemår," siger Michael Moesgaard Andersen.

2017-resultatet var også præget af smartphoneselskabet Lumigons konkurs, hvor Moesgaard havde en mindre investering i klemme.

Michael Moesgaard Andersen satser nu på it-selskaberne Konsolidator og Valuer, som henholdsvis er et regnskabssystem til mindre og mellemstore virksomheder, og et softwareselskab, der hjælper etablerede virksomheder med at finde partnerskaber med innovative iværksættere.

Booking-platform slår alle forventninger

Den globale online-rejseudbyder Expedia kom overraskende godt ud af andet kvartal, skriver Børsen.

Selskabet, der har afdelinger i 70 lande - deriblandt Danmark - omsatte for 18,4 milliarder kroner og fik et overskud på 1,47 milliarder kroner. Overskuddet var næsten dobbelt så stort som ventet af analytikerne, og det fik aktiekursen til at vokse 9,5 procent.

Expedia har oplevet en vækst i antallet af bookede hotelværelser på expedia.com med 12 procent i det seneste kvartal..

Twitter tjener mere end ventet - men taber brugere

Trumps foretrukne medie, Twitter, kom ud af seneste kvartal med bedre indtjening end ventet, men med færre månedlige brugere, skriver Børsen.

Twitter har lige som Facebook været under pres for at luge ud i falske profiler og krænkende indhold, og Twitter har derfor oplevet et fald i antal månedlige brugere med en million til 335 millioner. Indtjeningen i kvartalet blev 4,5 milliarder kroner.

Får seks millioner kroner for at dele ét billede på Instagram

Det er en særdeles indbringende forretning at være såkaldt ‘influencer’ med virkelig mange følgere på Instagram og andre sociale medier, som influencerne kan påvirke med markedsføring betalt af virksomheder.

Kongen af den disciplin er en ung kvinde ved navn Kylie Jenner, som ifølge en undersøgelse foretaget af Hopper HQ har ikke færre end 110 millioner følgere på Instagram. Hun kan derfor indkassere seks millioner kroner for hvert billede, hun publicerer. Mest for at reklamere for sminke.

Fodboldspilleren Christiano Ronaldo tjener angiveligt kun’ fem millioner pr. billede, skriver Børsen.

Nets ramt af nedbrud i Finland søndag

Kunder i flere finske banker havde problemer med at bruge deres betalingskort og netbank søndag, skriver Reuters.

Problemerne skyldtes en netværksfejl uden for Nets, siger en talsperson for Nets til Reuters. Problemerne er blevet løst. Nordeas kunder var blandt de ramte.

Den statslige public service-station Yle rapporterede, at en lang række banker var ramt af nedbruddet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere