Artikel top billede

Apple ser ud til også at ville skrotte jack-stikket i næste runde af iPads

Jack-stikket bliver sandsynligvis snart forvist i den kommende iPad Pro serie. Til gengæld vil de nye Apple tablets blive slankere.

Det huede ikke alle, dengang Apple i 2016 vragede jackstikket i deres iPhone 7 samt i de efterfølgende udgaver af den populære smartphone.

Nu tyder det på, at også Apples iPad står overfor en lignende overhaling.

Ud fra kilder tæt på Apples leverandører skriver japanske Macotakara, at den kommende opdatering af iPad Pro serie vil blive født uden et jack-stik ombord. Vil du benytte et kablet headset vil du derfor sandsynligvis bruge en adapter igennem lightning-stikket frem over. Det skriver The Verge.

Med skiftet vil Apple samtidig arbejde på, at gøre iPad-formatet mere kompakt end hidtil.

Den mindre iPad Pro 10.5 vil få barberet nogle millimeter i bredden og højden og blive en smule slankere. Den større iPad Pro 12.9 vil derimod blive markant mere kompakt med dimensioner på 280 x 215 x 6,4 mm mod 306 x 221 x 6,9 mm i dag.

Se også: Test af den helt nye iPad Pro: Kan iPad'en denne gang erstatte din computer?

Apples Face-ID ansigtsgenkendelse, kendt fra iPhone X, vil også finde vej til iPad-serien, men vil, ifølge kilden kun fungere, når tabletten holdes i portræt-mode. Spor af en kommende FaceID-support er allerede blevet identificeret i betaudgaverne af Apples iOS 12 styresystem.

Den næste generation af iPad Pro står i år til at blive lanceret ved efterårets sædvanlige iPhone lanceringsevent i september.

Her regnes det også med, at Apple vil byde på en stribe nye iPhones: en afløser til iPhone X, en større Plus-variant af iPhone X samt en billigere udgave af iPhone X med et 6,1 tommer stort display.

Se også: Surface til folket: Spritny 10-tommer Windows-tablet fra Microsoft skal give Samsung og Apple kamp til stregen - se billederne og specs her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere