Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Apple ser ud til også at ville skrotte jack-stikket i næste runde af iPads

Jack-stikket bliver sandsynligvis snart forvist i den kommende iPad Pro serie. Til gengæld vil de nye Apple tablets blive slankere.

Det huede ikke alle, dengang Apple i 2016 vragede jackstikket i deres iPhone 7 samt i de efterfølgende udgaver af den populære smartphone.

Nu tyder det på, at også Apples iPad står overfor en lignende overhaling.

Ud fra kilder tæt på Apples leverandører skriver japanske Macotakara, at den kommende opdatering af iPad Pro serie vil blive født uden et jack-stik ombord. Vil du benytte et kablet headset vil du derfor sandsynligvis bruge en adapter igennem lightning-stikket frem over. Det skriver The Verge.

Med skiftet vil Apple samtidig arbejde på, at gøre iPad-formatet mere kompakt end hidtil.

Den mindre iPad Pro 10.5 vil få barberet nogle millimeter i bredden og højden og blive en smule slankere. Den større iPad Pro 12.9 vil derimod blive markant mere kompakt med dimensioner på 280 x 215 x 6,4 mm mod 306 x 221 x 6,9 mm i dag.

Se også: Test af den helt nye iPad Pro: Kan iPad'en denne gang erstatte din computer?

Apples Face-ID ansigtsgenkendelse, kendt fra iPhone X, vil også finde vej til iPad-serien, men vil, ifølge kilden kun fungere, når tabletten holdes i portræt-mode. Spor af en kommende FaceID-support er allerede blevet identificeret i betaudgaverne af Apples iOS 12 styresystem.

Den næste generation af iPad Pro står i år til at blive lanceret ved efterårets sædvanlige iPhone lanceringsevent i september.

Her regnes det også med, at Apple vil byde på en stribe nye iPhones: en afløser til iPhone X, en større Plus-variant af iPhone X samt en billigere udgave af iPhone X med et 6,1 tommer stort display.

Se også: Surface til folket: Spritny 10-tommer Windows-tablet fra Microsoft skal give Samsung og Apple kamp til stregen - se billederne og specs her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen i virkeligheden for ransomware
Traditionel risk management undervurderer reelt risikoen for ransomware med op til 30%, men nye metoder kan give den fornødne indsigt.