Artikel top billede

Morgen-briefing: Alle medarbejdere kan lære at bidrage til markedsføringen på Facebook / Saxo.com: Etik og moral er vigtige våben i kampen mod Amazon / Britisk frontalangreb på Facebook og Twitter

Morgen-briefing: Alle medarbejdere kan lære at bidrage til markedsføringen på Facebook / Saxo.com: Etik og moral er vigtige våben i kampen mod Amazon / Britisk frontalangreb på Facebook og Twitter

Godmorgen fra Computerworld og velkommen til tirsdagens hurige it-nyhedsoverblik.

Alle medarbejdere kan lære at bidrage til markedsføringen på Facebook

Facebook og andre sociale medier er et magtfuldt værktøj til lokal markedsføring og dialog med kunderne.

Det er baggrunden for, at den danske iværksætter Post Office Social ifølge Børsen har en vis succes med at hjælpe store virksomheder med at aktivere deres ansatte i eksempelvis butikker, bilforhandlere og fitnesscentre.

Matas-kædens medarbejdere har fået undervisning i, hvordan det skal gøres, og det samme gælder ansatte hos Bilka, Fittnes.dk og Toyota.

Ifølge en af stifterne, Andreas Füchsel, er det en klar tendens i reklameverden at der bliver brugt færre penge på kendte stjerner i tv-reklamer, og at flere almindelige mennesker - såkaldte mikroinfluenter - anbefaler produkter.

Saxo.com: Etik og moral er vigtige våben i kampen mod Amazon

For danske kunder betyder det noget, at en virksomhed har et større formål end blot at tjene mest muligt. Og så er danske forbrugere også godt klar over, at de store giganter dels både presser danske arbejdspladser og samfundets skattegrundlag.

På den baggrund frygter chefen for den danske e-boghandel Saxo.com ikke, at verdens største e-boghandel ser ud til at være på vej ind på det danske marked.

"Jeg tror, at danskerne er der, hvor det ikke bare handler om at levere varer hurtigt og billigt. Det handler også om, at der er et overordnet formål med virksomheden," siger Jørgen Balle Olesen til Børsen.

Saxos større formål handler om at demokratisere litteratur ved at kæmpe for frie bogpriser i Danmark og via et samarbejde med Unicef at sende bøger til børn.

Forbrugerekspert ved marketingfirmaet LHBS Eva Steensig siger til Børsen, at hun ikke betragter etik og værdier som de vigtigste konkurrenceparameter. Kampen skal derimod vindes på kundeoplevelser.

Britisk frontalangreb på Facebook og Twitter

Britiske politikere vil tvinge Facebook og Twitter til at sætte ind mod falske profiler og misinformation, som sætter demokratiet under pres, skriver Børsen.

De sociale medier skal have direkte ansvar for, hvad brugerne publicerer, og dermed også for falsk indhold, foreslår en en komité i det britiske underhus, der har efterforsket vælgermanipulation. Regeringen ventes at komme med et forslag på linje med anbefalingerne til efteråret.

Der er ifølge Børsen tre konkrete forslag.

Dels skal selskaberne gøres juridisk ansvarlige for falsk indhold, fordi selskaberne algoritmer afgør, hvilket indhold der fremhæves.

Dels skal selskaberne betale en afgift, som skal bruges til at finansiere digital uddannelse.

Dels skal selskaberne have hold i, hvor mange falske profiler der er på deres platforme, og myndighederne skal kunne kontrollere brugertal, så annoncørerne ikke bliver snydt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere