Artikel top billede

(Foto: Photo by William Iven on Unsplash)

Positivt regnskab skyder Apples aktie i vejret – så tæt er selskabet på historisk milepæl

Til trods for stagnerende Mac og iPhone-salg overstiger Apple forventninger i selskabets nyeste regnskab.

Offentliggørelsen af Apples nyeste kvartalsregnskab bliver fulgt tæt, for selskabet er tæt på at opnå et epokegørende resultat. Stiger aktien yderligere i løbet af dagen, vil Apple blive den første teknologi-virksomhed til nogensinde at opnå en markedsværdi på 1 billion dollar.

Målet er snublende nært, med en forventet indtjening til årets næste kvartal på mellem 60 og 62 milliarder dollar – en målsætning som overstiger det forventede resultat på 59,4 milliarder. Set over året vil det svare til mellem 16 og 19 procents vækst i indtjeningen.

Det er særligt udsigterne til et stærkt line-up i det kommende kvartal, der får Apple til opjustere forventningerne. Her rygtes det, at Apple vil udvide sortimentet med tre nye iPhone-modeller, samt en stribe nye iPad Pro, omkring midten af september.

I skrivende stund lyder Apples markedsværdi på 956,5 milliarder dollar, det højeste for selskabet nogensinde, hvilket svarer til godt 6.070 milliarder kroner.

Læs også: Apple skruer kraftigt ned for iPhone X-produktionen: Forbrugerne synes den er for dyr

Stagnerende iPhone salg, mens services eksploderer

Det gode regnskab plettes af, at Apples kerneforretninger, salget af hardware, ikke har udviklet synderligt i forhold til samme periode sidste år.

Den samlede omsætning for indeværende kvartal lyder på 53,3 milliarder dollar, med styksalg på iPhones, iPad og Macs på henholdsvis 41,3, 11,5 og 3,7 millioner enheder.

I samme kvartal året før mønstrede Apples tre kerneforretninger respektive styksalg på 41, 11,4 og 4,29 millioner, mens omsætningen nåede op på 45,4 milliarder dollar.

Til gengæld er Apples tjenester i fuld ekspansion med en vækst på 31 procent i omsætningen til 9,55 milliarder dollar.

Læs også: Dødt løb i billion-ræset: Så tæt er Apple og Amazon på at runde fænomenal milepæl




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere