Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Photo by William Iven on Unsplash)

Positivt regnskab skyder Apples aktie i vejret – så tæt er selskabet på historisk milepæl

Til trods for stagnerende Mac og iPhone-salg overstiger Apple forventninger i selskabets nyeste regnskab.

Offentliggørelsen af Apples nyeste kvartalsregnskab bliver fulgt tæt, for selskabet er tæt på at opnå et epokegørende resultat. Stiger aktien yderligere i løbet af dagen, vil Apple blive den første teknologi-virksomhed til nogensinde at opnå en markedsværdi på 1 billion dollar.

Målet er snublende nært, med en forventet indtjening til årets næste kvartal på mellem 60 og 62 milliarder dollar – en målsætning som overstiger det forventede resultat på 59,4 milliarder. Set over året vil det svare til mellem 16 og 19 procents vækst i indtjeningen.

Det er særligt udsigterne til et stærkt line-up i det kommende kvartal, der får Apple til opjustere forventningerne. Her rygtes det, at Apple vil udvide sortimentet med tre nye iPhone-modeller, samt en stribe nye iPad Pro, omkring midten af september.

I skrivende stund lyder Apples markedsværdi på 956,5 milliarder dollar, det højeste for selskabet nogensinde, hvilket svarer til godt 6.070 milliarder kroner.

Læs også: Apple skruer kraftigt ned for iPhone X-produktionen: Forbrugerne synes den er for dyr

Stagnerende iPhone salg, mens services eksploderer

Det gode regnskab plettes af, at Apples kerneforretninger, salget af hardware, ikke har udviklet synderligt i forhold til samme periode sidste år.

Den samlede omsætning for indeværende kvartal lyder på 53,3 milliarder dollar, med styksalg på iPhones, iPad og Macs på henholdsvis 41,3, 11,5 og 3,7 millioner enheder.

I samme kvartal året før mønstrede Apples tre kerneforretninger respektive styksalg på 41, 11,4 og 4,29 millioner, mens omsætningen nåede op på 45,4 milliarder dollar.

Til gengæld er Apples tjenester i fuld ekspansion med en vækst på 31 procent i omsætningen til 9,55 milliarder dollar.

Læs også: Dødt løb i billion-ræset: Så tæt er Apple og Amazon på at runde fænomenal milepæl
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere