Artikel top billede

Positivt regnskab skyder Apples aktie i vejret – så tæt er selskabet på historisk milepæl

Til trods for stagnerende Mac og iPhone-salg overstiger Apple forventninger i selskabets nyeste regnskab.

Offentliggørelsen af Apples nyeste kvartalsregnskab bliver fulgt tæt, for selskabet er tæt på at opnå et epokegørende resultat. Stiger aktien yderligere i løbet af dagen, vil Apple blive den første teknologi-virksomhed til nogensinde at opnå en markedsværdi på 1 billion dollar.

Målet er snublende nært, med en forventet indtjening til årets næste kvartal på mellem 60 og 62 milliarder dollar – en målsætning som overstiger det forventede resultat på 59,4 milliarder. Set over året vil det svare til mellem 16 og 19 procents vækst i indtjeningen.

Det er særligt udsigterne til et stærkt line-up i det kommende kvartal, der får Apple til opjustere forventningerne. Her rygtes det, at Apple vil udvide sortimentet med tre nye iPhone-modeller, samt en stribe nye iPad Pro, omkring midten af september.

I skrivende stund lyder Apples markedsværdi på 956,5 milliarder dollar, det højeste for selskabet nogensinde, hvilket svarer til godt 6.070 milliarder kroner.

Læs også: Apple skruer kraftigt ned for iPhone X-produktionen: Forbrugerne synes den er for dyr

Stagnerende iPhone salg, mens services eksploderer

Det gode regnskab plettes af, at Apples kerneforretninger, salget af hardware, ikke har udviklet synderligt i forhold til samme periode sidste år.

Den samlede omsætning for indeværende kvartal lyder på 53,3 milliarder dollar, med styksalg på iPhones, iPad og Macs på henholdsvis 41,3, 11,5 og 3,7 millioner enheder.

I samme kvartal året før mønstrede Apples tre kerneforretninger respektive styksalg på 41, 11,4 og 4,29 millioner, mens omsætningen nåede op på 45,4 milliarder dollar.

Til gengæld er Apples tjenester i fuld ekspansion med en vækst på 31 procent i omsætningen til 9,55 milliarder dollar.

Læs også: Dødt løb i billion-ræset: Så tæt er Apple og Amazon på at runde fænomenal milepæl
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere