Artikel top billede

Service-tjenesterne boomer hos Apple - mens hardware-salget flader ud: Se tallene her

Tjenester som Apple Music, App Store, iCloud og Apple Pay tegner sig til at blive den helt store vækstakse for Apple.

Apple har præsenteret et godt regnskab, der ender med at indfri forventningerne fra aktiemarkedet.

Granskes regnskabet, er det især en afdeling i koncernen, der brillerer: Services.

Her kan læses, at afdelingen alene tegner sig for en omsætning på 9,5 milliarder dollar i det seneste kvartal, hvilket svarer til 18 procent af Apples samlede omsætning på 53,3 milliarder dollar. Omsat til danske kroner svarer det til henholdsvis godt 60 milliarder og små 340 milliarder,

Det svarer til en vækst på næsten 31 procent i forhold til sidste år, en markant stigning i forhold til den resterende del af forretningen, som kun kan mønstre en samlet vækstrate på knap 15 procent.

Succesen tilskrives i regnskabet en voksende skare af brugere, som benytter Apples tjenester. I dag er over 300 millioner brugere tilmeldt en af Apples services – 60 procent flere end på samme tidspunkt sidste år.

Apple Music alene trækker en del af den vækst med 50 procent flere tilmeldte i det hedengangne år.

Apple præciserer her ikke, hvor mange nuværende tilmeldte selskabet kan tælle men gentager i stedet at tjeneste kunne mønstre 50 millioner tilmeldte i maj i år.

Se også: Positivt regnskab skyder Apples aktie i vejret – så tæt er selskabet på historisk milepæl

Blæser sandsynligvis forbi målet

Tech-giganten synes at være på rette spor i forhold til at indfri 2017-målsætningen om at nå en på indtjening på 14 milliarder dollar per kvartal inden udgangen af 2020.

Holder selskabet sine nuværende vækstrater, vil Apple runde en service-omsætning på mellem 16 og 17 milliarder dollar, inden den erklærede tidsfridst udløber.

Holder verserende rygter fra Macrumours om en Apple-satsning inden for streaming af TV-stik, kan det bidrage med det sidste puf, som kan få Apple over målstregen.

Læs også: Derfor er Apple størst: Det er i bund og grund en arrogant, teknologiforskrækket virksomhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere