Artikel top billede

Facebook kræver betaling for brug af beskedtjeneste: Nu skal WhatsApp tjene penge

Som et led i Facebooks overordnede strategi om at hive flere penge ud af det sociale medies portefølje af apps, lancerer Facebook en række nye tiltag til WhatsApp. Det betyder, at selskaber, der benytter beskedtjenesten, skal betale for en række nye features.

Fire år efter Facebook købte WhatsApp for 22 milliarder dollar - svarende til omkring 140 milliarder kroner - er tjenesten nu klar til rent faktisk at tjene penge til moderselskabet.

Indtil videre har beskedtjenesten hverken bidraget til Facebooks top- eller bundlinje, men det skal der laves om på nu.

Planen er at kræve betaling fra de store selskaber, der bruger beskedtjenesten. Det skriver CNBC.

Onsdag kom der en opdatering til WhatsApp Business, som betyder, at de store selskaber nu får muligheden for at sende informationer til kunderne gennem app'en.

Derudover får selskaberne mulighed for at linke til deres WhatApp-chat på selskabernes egne hjemmesider, ligesom der er også er mulighed for at betale Facebook for at promovere selskabets WhatsApp-funktion gennem reklamer på det sociale medie.

WhatsApp-chatten forbliver gratis for selskaberne, så længe de svarer på kundernes henvendelser inden for 24 timer.

Sker det ikke, er selskaberne nødt til at betale et gebyr til WhatsApp for at svare på beskederne.

Gebyret varierer fra land til land, men priserne spænder fra en halv cent per besked til 9 cent per besked.

Læs også: Kina smider Facebook ud af landet efter én dag

Vil friste annoncører ved at sammenkoble apps

Udmeldingen fra Facebook om ændringerne i WhatsApp skal ses som led i en større strategi fra det sociale medie, der har til mål at øge indtjeningen fra selskabets apps som WhatsApp, Messenger og Instagram.

Facebook har for nyligt anslået, at 2,5 milliarder mennesker bruger selskabets apps hver måned.

Derfor ser selskabet store forretningsmuligheder i at få de forskellige apps til at spille bedre sammen for at tiltrække flere store annoncører.

Der åbnes derfor nu op for, at man kan klikke på en annonce på Facebook og derefter blive sendt over i et WhatsApp-univers.

Det skal skabe et mere attraktivt produkt for annoncørerne og friste de store selskaber til at købe flere annoncer.

Der vil være lignende muligheder forbundet med Messenger-tjenesten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere