Artikel top billede

Kræftens Bekæmpelse ramt af hackerangreb: 6.500 danskeres CPR-numre kompromiteret

Hackere har haft adgang til 6.500 CPR-numre fra danskere, der har doneret penge til indsamlingen Knæk Cancer, som Kræftens Bekæmpelse arrangerer i samarbejde med TV2. Målet for hackerne var ifølge Kræftens Bekæmpelse at mine kryptovaluta.

Hjemmesiden cancer.tv2.dk, der drives i et samarbejde mellem Kræftens Bekæmpelse og TV2 har været udsat for et hackerangreb.

Det skriver Kræftens Bekæmpelse i en pressemeddelelse.

Hackerne har haft adgang til 6.500 brugeres CPR-numre, navne, adresser og e-mails.

Det var en manglende opdatering af softwaren på en ekstern server, der gav hackerne adgang til systemet.

Organisationen skriver dog, at hackerne tilsyneladende ikke var gik efter at få fat på CPR-numrene, men brugte adgangen til at installere en kryptominer, der misbruger siden til at udvinde kryptovaluta.

Ifølge Kræftens Bekæmpelse kan det dog ikke udelukkes at oplysninger kan blive misbrugt.

Læs også: Cryptojacking er hackernes nye yndlingsværktøj: Sådan overtager de din computer og misbruger den til at udvinde kryptovaluer

“Vi er meget kede af det besvær og de bekymringer, som hændelsen måtte give de berørte. Danskerne skal kunne stole på os i alle henseender, og det er ærgerligt og dybt beklageligt, at vi har haft sikkerhedsbruddet på den eksterne server,” siger fundraisingchef i Kræftens Bekæmpelse Ken H. Andersen i pressemeddelelsen.

CPR-numre opgivet for skattefordel

De kompromiterede CPR-numre er blevet oplyst til Kræftens Bekæmpelse i forbindelse med donationer for at få et skattefradrag på sin donation.

Alle berørte er blevet kontaktet af Kræftens Bekæmpelse på e-mail eller med brev.

Læs også: Ny krypto-malware angriber virksomheder: Kan sprede sig til hele netværket i al hemmelighed

Ingen kontooplysninger er dog blevet kompromiteret, da de informationer ligger på en anden side.

Hackerne har haft adgang til siden fra den 17. april, og først den 19. juni blev Kræftens Bekæmpelse opmærksom på, at der var et problem med siden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere