Artikel top billede

Kræftens Bekæmpelse ramt af hackerangreb: 6.500 danskeres CPR-numre kompromiteret

Hackere har haft adgang til 6.500 CPR-numre fra danskere, der har doneret penge til indsamlingen Knæk Cancer, som Kræftens Bekæmpelse arrangerer i samarbejde med TV2. Målet for hackerne var ifølge Kræftens Bekæmpelse at mine kryptovaluta.

Hjemmesiden cancer.tv2.dk, der drives i et samarbejde mellem Kræftens Bekæmpelse og TV2 har været udsat for et hackerangreb.

Det skriver Kræftens Bekæmpelse i en pressemeddelelse.

Hackerne har haft adgang til 6.500 brugeres CPR-numre, navne, adresser og e-mails.

Det var en manglende opdatering af softwaren på en ekstern server, der gav hackerne adgang til systemet.

Organisationen skriver dog, at hackerne tilsyneladende ikke var gik efter at få fat på CPR-numrene, men brugte adgangen til at installere en kryptominer, der misbruger siden til at udvinde kryptovaluta.

Ifølge Kræftens Bekæmpelse kan det dog ikke udelukkes at oplysninger kan blive misbrugt.

Læs også: Cryptojacking er hackernes nye yndlingsværktøj: Sådan overtager de din computer og misbruger den til at udvinde kryptovaluer

“Vi er meget kede af det besvær og de bekymringer, som hændelsen måtte give de berørte. Danskerne skal kunne stole på os i alle henseender, og det er ærgerligt og dybt beklageligt, at vi har haft sikkerhedsbruddet på den eksterne server,” siger fundraisingchef i Kræftens Bekæmpelse Ken H. Andersen i pressemeddelelsen.

CPR-numre opgivet for skattefordel

De kompromiterede CPR-numre er blevet oplyst til Kræftens Bekæmpelse i forbindelse med donationer for at få et skattefradrag på sin donation.

Alle berørte er blevet kontaktet af Kræftens Bekæmpelse på e-mail eller med brev.

Læs også: Ny krypto-malware angriber virksomheder: Kan sprede sig til hele netværket i al hemmelighed

Ingen kontooplysninger er dog blevet kompromiteret, da de informationer ligger på en anden side.

Hackerne har haft adgang til siden fra den 17. april, og først den 19. juni blev Kræftens Bekæmpelse opmærksom på, at der var et problem med siden.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere