Artikel top billede

Det klassiske datacenter er ved at uddø: Så få virksomheder vil have et datacenter i 2025

Ifølge Gartner vil on-premise datacenteret over de næste år stoppe med at give mening for virksomheder, og i 2025 vil 80 procent af enterprises have slukket for dem.

It-landskabet ændrer sig radikalt.

Det klassiske datacenter i virksomhedens kælder bliver meget snart et særsyn og et kapitel i historiebøgerne.

Gartner estimerer, at omkring 80 procent af enterprises vil have lukket deres traditionelle datacenter ved udgangen af 2025.

"I takt med at tilbuddene om sammenkoblede services, cloud-leverandører, internet of things (IoT), edge services og SaaS spreder sig, vil rationalet bag at blive i en traditionel datacentertopologi have begrænsede fordele," skriver Dave Cappuccio, vicepræsident og chef for Gartners infrastrukturteams, i et blogindlæg.

Læs også: Her står den globale cloud-krig: Microsoft går vækstamok og fordobler omsætning til 20 milliarder

Nye udfordringer og muligheder
Dave Cappuccio peger på, at datacenterets rolle kommer til at centrere sig omkring legacy og meget specifikke services, som ikke kan supporteres på anden måde, eller som økonomisk er mest fordelagtigt at drifte on-premise.

Ifølge analytikeren fra Gartner betyder skiftet, at mange i dag og i de næste år kommer til at stå over for en række nye muligheder og udfordringer.

Blandt de vigtigste, peger Dave Cappuccio på:

  • Placering af workloads i en digital infrastruktur er baseret på forretningsbehov, ikke begrænset af fysisk placering.
  • Man er nødt til at bygge et økosystem med servicepartnere, der kan hjælpe med en skalerbar og agil infrastruktur.
  • Styringen af en distribueret, digital infrastruktur giver værktøjerne til at overvåge og styre ethvert aktiv eller proces hvor som helst, når som helst, og gør det muligt at gennemføre en succesfuld digital transformation.
  • Bevægelsen mod en digital infrastruktur vil betyde en drastisk øget kompleksitet, hvor medarbejdere må omskoles med fokus på alsidighed.

Læs også: Sikkerheden skal have førsteprioritet, når du skal overgå til cloud: Hackerne kommer ind med den krypterede trafik

95 procent af datacentertrafik vil være cloudbaseret i 2021

Gartner er ikke alene om at stemple de traditionelle on-premise datacentre som tæt på færdige.

Baseret på research fra Cisco, vil omkring 95 procent af al datacentertrafik komme fra cloud i 2021.

Ifølge Cisco vil væksten især være drevet af behovet for IoT-applikationer.

Læs også: Hvilken cloud-løsning skal du vælge? Her er fordele og ulemper ved cloud-tjenesterne fra Microsoft, Amazon og Google
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere