Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Her står den globale cloud-krig: Microsoft går vækstamok og fordobler omsætning til 20 milliarder

Microsoft stormer frem på det globale marked IaaS public cloud. AWS er stadig suveræne i førertrøjen, men alle konkurrenter tager markedsandele og æder sig ind på mastodonten.

Amazon er stadig den altoverskyggende hersker, når det kommer til markedet for IaaS public cloud, men nummer to på det globale marked, Microsoft, viser tænder i den globale cloud-krig.

I løbet af det sidste år har Microsoft Azure-løsningen sørget for, at selskabets omsætning er steget med næsten 100 procent på det internationale marked for IaaS public cloud.

Microsofts omsætning er nærmere beregnet steget fra 1,58 milliarder dollar til 3,13 milliarder dollar, en stigning på 98,2 procent.

Omsættes det til danske kroner er omsætningen steget fra omkring 10 milliarder kroner til 20 milliarder kroner.

Samtidig er Microsofts markedsandel vokset fra 8,7 procent i 2016 til nu at udgøre 13,3 procent.

Det viser den seneste analyse fra Gartner.

Læs også: Mægtige AWS buldrer ind i Danmark: Cloud-krigen er på trapperne - det kommer den til at betyde for dig

Markedet vokser hurtigere end AWS

De ekstremt høje vækstrater hos Microsoft betyder også, at softwaregiganten æder sig ind på Amazon Web Services, der ellers har distanceret konkurrenterne gennem flere år.

AWS sidder stadig solidt på over halvdelen af det globale marked, men selskabets markedsandel er nu faldet fra 53,7 procent til 51,8 procent.

Det er også værd at bemærke, at AWS vokser langsommere end det samlede IaaS public cloud-marked, der fortsat vokser med omkring 30 procent om året.

I 2016 voksede markedet 31,4 procent, mens tallet for 2017 er 29,5 procent.

Til sammenligning er AWS' væksrate faldet fra 45,9 procent i 2016 til 25 procent i 2017.

Alibaba, Google og Rackspace har alle højere vækstrater end AWS - omend markedsandelene er væsentligt mindre.

Læs også: Amazons kæmpe cloud-forretning åbner i Danmark: Her er selskabets planer med AWS i Danmark

Gartner-analysen understreger dog underordnet, at AWS bliver så godt som umulig at fange som markedsleder på IaaS public cloud-markedet.

AWS sidder på en større markedsandel end alle konkurrenter til sammen, og omsætningen er nu vokset til svimlende 12,22 milliarder dollar, svarende til omkring 78 milliarder kroner.

Det samlede marked udgør 23,80 milliarder dollar, hvilket er lidt over 150 milliarder kroner.

Du kan læse mere om, hvordan Microsoft vil udkæmpe cloud-krigen med AWS i Danmark her: Microsoft gør klar til krig mod AWS i Danmark: Sådan vil selskabet måle sin succes i cloud-kampen