Artikel top billede

Morgen-briefing: Lumigon-kollaps giver millionøretæve til Weirsøe / Dansk app vil gøre forbrugerne bevidste om pengeforbrug / Autobutler-stifter: Vi kunne have solgt hvad som helst / Facebook bruger millioner på Zuckerbergs sikkerhed

Morgen-briefing: Lumigon-kollaps giver millionøretæve til Weirsøe / Dansk app vil gøre forbrugerne bevidste om pengeforbrug / Autobutler-stifter: Vi kunne have solgt hvad som helst / Facebook bruger millioner på Zuckerbergs sikkerhed

Mornings fra Computerworld. Så nåede vi frem til fredag, og her denne uges sidste hurtige opdatering på it-nyhedsfronten. Vi er tilbage på mandag med mere af samme skuffe.

Lumigon-kollaps giver millionøretæve til Weirsøe

Den danske smartphoneproducent Lumigon gik konkurs for et års tid siden, og det kan i den grad mærkes i en af selskabets storinvestores private pengepung.

Steen Weirsøe, der blev mangemillionær på byggemarkedskæden Silvan, må konstatere et minus på ikke mindre end 22 millioner kroner i det seneste regnskab fra rigmandens selskab Weirsøe-Invest, skriver Børsen.

Selskabet har ellers giver tocifrede millionoverskud i flere år.

Sammen med milliardæren Christian Paulsen og medstifteren af CBB Mobil Michael Moesgaard investerede Steen Weirsøe i 2015 langt over 50 millioner kroner i Lumigon, skriver Børsen.

Dansk app vil gøre forbrugerne bevidste om pengeforbrug

To danske iværksættere har udviklet app’en Spenderlog, som kan hjælpe forbrugere med at få overblik over pengestrømmen, skriver Børsen.

App’en kan hente, læse og kategorisere brugerens kvitteringer og synliggøre forbruget. Det sker ved hjælp af Machine learning og kunstig intelligens.

"Det, du selv kontrollerer 100 pct., og som virkeligt rykker for din sundhed og økonomi, er det, som du putter i indkøbskurven. Mange har en adfærd, der ikke hjælper dem supergodt" siger tidligere direktør i Nordea med ansvar for data og analyse Camilla Kerlauge til Børsen.

Hun siger, det ikke er umuligt at spare 30 procent på madbudgettet, hvis man har en oversigt over en måneds forbrug.

Sammen med Maria Flyvbjerg Bo står hun bag Spenderlog.

Autobutler-stifter: Vi kunne have solgt hvad som helst

Peter Michael Oxholm Zigler, millionær og en af stifterne af værkstedsportalen Autobutler, siger til Børsen, at ideen kun er en procent af en succes.

“Idéen er der jo så mange, der kan få. Der var masser af mennesker, der havde idéen om Autobutler før os, men det handler om evnen til at eksekvere den, få den til at ske og bare blive ved," siger han.

Han siger også, at han var fuldstændig ligeglad med, hvad de to stiftere lavede, og af´t de kunne have solgt hvad som helst.

Autobutler blev solgt til den franske PSA-koncern i foråret 2016 for 223 millioner kroner.

Facebook bruger millioner på Zuckerbergs sikkerhed

Facebook brugte 47 millioner kroner på stifteren Mark Zuckerbergs sikkerhed sidste år, men regningen bliver betydelig større i år. Ikke færre end 111 millioner kroner, skriver Bloomberg.

Prisen overstiger langt, hvad andre selskaber bruger på den slags.

Facebook mener, prisen er rimelig i betragtning af stifterens betydning for virksomheden, og han får desuden ikke nogen løn for sit arbejde ud over 1 dollar, lyder det fra selskabet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.