Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Lumigon-kollaps giver millionøretæve til Weirsøe / Dansk app vil gøre forbrugerne bevidste om pengeforbrug / Autobutler-stifter: Vi kunne have solgt hvad som helst / Facebook bruger millioner på Zuckerbergs sikkerhed

Morgen-briefing: Lumigon-kollaps giver millionøretæve til Weirsøe / Dansk app vil gøre forbrugerne bevidste om pengeforbrug / Autobutler-stifter: Vi kunne have solgt hvad som helst / Facebook bruger millioner på Zuckerbergs sikkerhed

Mornings fra Computerworld. Så nåede vi frem til fredag, og her denne uges sidste hurtige opdatering på it-nyhedsfronten. Vi er tilbage på mandag med mere af samme skuffe.

Lumigon-kollaps giver millionøretæve til Weirsøe

Den danske smartphoneproducent Lumigon gik konkurs for et års tid siden, og det kan i den grad mærkes i en af selskabets storinvestores private pengepung.

Steen Weirsøe, der blev mangemillionær på byggemarkedskæden Silvan, må konstatere et minus på ikke mindre end 22 millioner kroner i det seneste regnskab fra rigmandens selskab Weirsøe-Invest, skriver Børsen.

Selskabet har ellers giver tocifrede millionoverskud i flere år.

Sammen med milliardæren Christian Paulsen og medstifteren af CBB Mobil Michael Moesgaard investerede Steen Weirsøe i 2015 langt over 50 millioner kroner i Lumigon, skriver Børsen.

Dansk app vil gøre forbrugerne bevidste om pengeforbrug

To danske iværksættere har udviklet app’en Spenderlog, som kan hjælpe forbrugere med at få overblik over pengestrømmen, skriver Børsen.

App’en kan hente, læse og kategorisere brugerens kvitteringer og synliggøre forbruget. Det sker ved hjælp af Machine learning og kunstig intelligens.

"Det, du selv kontrollerer 100 pct., og som virkeligt rykker for din sundhed og økonomi, er det, som du putter i indkøbskurven. Mange har en adfærd, der ikke hjælper dem supergodt" siger tidligere direktør i Nordea med ansvar for data og analyse Camilla Kerlauge til Børsen.

Hun siger, det ikke er umuligt at spare 30 procent på madbudgettet, hvis man har en oversigt over en måneds forbrug.

Sammen med Maria Flyvbjerg Bo står hun bag Spenderlog.

Autobutler-stifter: Vi kunne have solgt hvad som helst

Peter Michael Oxholm Zigler, millionær og en af stifterne af værkstedsportalen Autobutler, siger til Børsen, at ideen kun er en procent af en succes.

“Idéen er der jo så mange, der kan få. Der var masser af mennesker, der havde idéen om Autobutler før os, men det handler om evnen til at eksekvere den, få den til at ske og bare blive ved," siger han.

Han siger også, at han var fuldstændig ligeglad med, hvad de to stiftere lavede, og af´t de kunne have solgt hvad som helst.

Autobutler blev solgt til den franske PSA-koncern i foråret 2016 for 223 millioner kroner.

Facebook bruger millioner på Zuckerbergs sikkerhed

Facebook brugte 47 millioner kroner på stifteren Mark Zuckerbergs sikkerhed sidste år, men regningen bliver betydelig større i år. Ikke færre end 111 millioner kroner, skriver Bloomberg.

Prisen overstiger langt, hvad andre selskaber bruger på den slags.

Facebook mener, prisen er rimelig i betragtning af stifterens betydning for virksomheden, og han får desuden ikke nogen løn for sit arbejde ud over 1 dollar, lyder det fra selskabet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere