Artikel top billede

(Foto: OYY / OYY)

Huawei løfter sløret for ambitiøst mål: Vil være klodens førende smartphone-producent inden udgangen af 2019

Udmeldingen kom bare få timer efter, at Apple rundede historisk billion-milepæl.

Kinesiske Huawei Technologies har vind i sejlene, til trods for en global afmatning i det konkurrenceprægede marked for smartphones.

Alene i denne uge kunne mobilproducenten puffe Apple ned fra pladsen som verdenens næststørste mobilproducent.

Det skete efter, at selskabet i andet kvartal 2018 kunne mønstre et styksalg på 54 millioner smartphones – næsten en tredjedel flere end Apple i samme periode.

Læs også: Apple sætter verdensrekord: Selskabet er nu mere end 1000 milliarder dollar værd

Efter succesen lægger selskabets direktør for forbrugerafdelingen, Richard Yu, en ny, endnu mere ambitiøs kurs. Nu skal Huawei blive klodens førende smartphone-producent inden udgangen af 2019. Det skriver Bloomberg.

Målsætningen specificeres yderligere med en forventning om at sælge over 200 millioner smartphones i indeværende år. Igennem årets to første kvartaler har Huawei solgt 95 millioner smartphones.

For at indfri ambitionerne, skal Huawei overhale Samsung, markedets nuværende leder, som i seneste kvartal kunne mønstre et salg på 72 millioner smartphones.

Hvor langt Huawei har til målet afhænger dog af, hvorvidt selskabet kan formå at få en fod indenfor det amerikanske marked.

Tidligere på året led Huawei et nederlag på amerikansk grund, da selskabet af den amerikanske kongres blev forment adgang til store dele af det kæmpemæssige marked.

Læs også: Test: Kinas bedste smartphone hedder P20 Pro: Her overhaler Huawei både Apple og Samsung
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere