Artikel top billede

Huawei løfter sløret for ambitiøst mål: Vil være klodens førende smartphone-producent inden udgangen af 2019

Udmeldingen kom bare få timer efter, at Apple rundede historisk billion-milepæl.

Kinesiske Huawei Technologies har vind i sejlene, til trods for en global afmatning i det konkurrenceprægede marked for smartphones.

Alene i denne uge kunne mobilproducenten puffe Apple ned fra pladsen som verdenens næststørste mobilproducent.

Det skete efter, at selskabet i andet kvartal 2018 kunne mønstre et styksalg på 54 millioner smartphones – næsten en tredjedel flere end Apple i samme periode.

Læs også: Apple sætter verdensrekord: Selskabet er nu mere end 1000 milliarder dollar værd

Efter succesen lægger selskabets direktør for forbrugerafdelingen, Richard Yu, en ny, endnu mere ambitiøs kurs. Nu skal Huawei blive klodens førende smartphone-producent inden udgangen af 2019. Det skriver Bloomberg.

Målsætningen specificeres yderligere med en forventning om at sælge over 200 millioner smartphones i indeværende år. Igennem årets to første kvartaler har Huawei solgt 95 millioner smartphones.

For at indfri ambitionerne, skal Huawei overhale Samsung, markedets nuværende leder, som i seneste kvartal kunne mønstre et salg på 72 millioner smartphones.

Hvor langt Huawei har til målet afhænger dog af, hvorvidt selskabet kan formå at få en fod indenfor det amerikanske marked.

Tidligere på året led Huawei et nederlag på amerikansk grund, da selskabet af den amerikanske kongres blev forment adgang til store dele af det kæmpemæssige marked.

Læs også: Test: Kinas bedste smartphone hedder P20 Pro: Her overhaler Huawei både Apple og Samsung
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere