Artikel top billede

(Foto: OYY / OYY)

Huawei løfter sløret for ambitiøst mål: Vil være klodens førende smartphone-producent inden udgangen af 2019

Udmeldingen kom bare få timer efter, at Apple rundede historisk billion-milepæl.

Kinesiske Huawei Technologies har vind i sejlene, til trods for en global afmatning i det konkurrenceprægede marked for smartphones.

Alene i denne uge kunne mobilproducenten puffe Apple ned fra pladsen som verdenens næststørste mobilproducent.

Det skete efter, at selskabet i andet kvartal 2018 kunne mønstre et styksalg på 54 millioner smartphones – næsten en tredjedel flere end Apple i samme periode.

Læs også: Apple sætter verdensrekord: Selskabet er nu mere end 1000 milliarder dollar værd

Efter succesen lægger selskabets direktør for forbrugerafdelingen, Richard Yu, en ny, endnu mere ambitiøs kurs. Nu skal Huawei blive klodens førende smartphone-producent inden udgangen af 2019. Det skriver Bloomberg.

Målsætningen specificeres yderligere med en forventning om at sælge over 200 millioner smartphones i indeværende år. Igennem årets to første kvartaler har Huawei solgt 95 millioner smartphones.

For at indfri ambitionerne, skal Huawei overhale Samsung, markedets nuværende leder, som i seneste kvartal kunne mønstre et salg på 72 millioner smartphones.

Hvor langt Huawei har til målet afhænger dog af, hvorvidt selskabet kan formå at få en fod indenfor det amerikanske marked.

Tidligere på året led Huawei et nederlag på amerikansk grund, da selskabet af den amerikanske kongres blev forment adgang til store dele af det kæmpemæssige marked.

Læs også: Test: Kinas bedste smartphone hedder P20 Pro: Her overhaler Huawei både Apple og Samsung
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere