Artikel top billede

Stats-sponsoreret hackergruppe beskyldes for at stå bag kæmpe hackerangreb på 1,5 millioner borgere i Singapore

Ifølge Singapores regering tyder meget på, at det er et andet land, der har stjålet sundhedsdata på 1,5 millioner borgere fra Singapore.

Hackerne, der stod bag det kæmpe hackerangreb i Singapore i slutningen af juli måned, ser ud til at have forbindelser til en udenlandsk regering.

Det er meldingen fra Singapores regering, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

“Dette (hackerangreb red.) ser ud til at være et sofistikeret cyberangreb, der typisk har forbindelse til en anden stat, der har udført et nøje planlagt cyberangreb for at stjæle informationer,” siger Singapores kommunikations- og informationsminister, S. Iswaran ifølge Reuters.

Læs også: Efter kæmpe hack i Singapore: Sundhedsdata er nu mere værd for hackere end kreditkortoplysninger

Singapores sundhedsminister fortæller også at hackerne lykkedes med at dække deres spor, og det tyder ifølge ministeren på, at hackerne har været ekstremt vedholdene, tålmodige og haft mange ressourser.

De indikatorer gør, at Singapores regering nu føler sig overbevist om, at det er en anden stat, der står bag angrebet.

Regeringen ønsker dog ikke at fortælle, om man har et konkret land i tankerne.

Sundhedsdata er mere end kreditkortoplysninger

Hackerangrebet på Singapores it-SingHealth betød, at sundhedsoplysninger om 1,5 millioner borgere i Singapore blev stjålet.

Blandt borgerne var også Singapores premierminister, der desuden har kaldt hacket for det mest alvorlige i landets historie.

Læs også: Kræftens Bekæmpelse ramt af hackerangreb: 6.500 danskeres CPR-numre kompromiteret

I forbindelse med angrebet sagde sikkerhedseksperten Olli Jarva, at sundhedsdata nu er mere værd for cyberkriminelle end kreditkortoplysninger.

“Sundhedsdata er vokset i værdi, så hackerne er nu villige til at gå det længere, for at få fat i dem. Det har været en voksende tendens over de seneste år,” sagde Olli Jarva, der arbejder som sikkerhedsekspert i Singapore, i slutningen af juli til Computerworlds søstermagasin CIO Australia.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere