Artikel top billede

Stats-sponsoreret hackergruppe beskyldes for at stå bag kæmpe hackerangreb på 1,5 millioner borgere i Singapore

Ifølge Singapores regering tyder meget på, at det er et andet land, der har stjålet sundhedsdata på 1,5 millioner borgere fra Singapore.

Hackerne, der stod bag det kæmpe hackerangreb i Singapore i slutningen af juli måned, ser ud til at have forbindelser til en udenlandsk regering.

Det er meldingen fra Singapores regering, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

“Dette (hackerangreb red.) ser ud til at være et sofistikeret cyberangreb, der typisk har forbindelse til en anden stat, der har udført et nøje planlagt cyberangreb for at stjæle informationer,” siger Singapores kommunikations- og informationsminister, S. Iswaran ifølge Reuters.

Læs også: Efter kæmpe hack i Singapore: Sundhedsdata er nu mere værd for hackere end kreditkortoplysninger

Singapores sundhedsminister fortæller også at hackerne lykkedes med at dække deres spor, og det tyder ifølge ministeren på, at hackerne har været ekstremt vedholdene, tålmodige og haft mange ressourser.

De indikatorer gør, at Singapores regering nu føler sig overbevist om, at det er en anden stat, der står bag angrebet.

Regeringen ønsker dog ikke at fortælle, om man har et konkret land i tankerne.

Sundhedsdata er mere end kreditkortoplysninger

Hackerangrebet på Singapores it-SingHealth betød, at sundhedsoplysninger om 1,5 millioner borgere i Singapore blev stjålet.

Blandt borgerne var også Singapores premierminister, der desuden har kaldt hacket for det mest alvorlige i landets historie.

Læs også: Kræftens Bekæmpelse ramt af hackerangreb: 6.500 danskeres CPR-numre kompromiteret

I forbindelse med angrebet sagde sikkerhedseksperten Olli Jarva, at sundhedsdata nu er mere værd for cyberkriminelle end kreditkortoplysninger.

“Sundhedsdata er vokset i værdi, så hackerne er nu villige til at gå det længere, for at få fat i dem. Det har været en voksende tendens over de seneste år,” sagde Olli Jarva, der arbejder som sikkerhedsekspert i Singapore, i slutningen af juli til Computerworlds søstermagasin CIO Australia.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere