Artikel top billede

Stats-sponsoreret hackergruppe beskyldes for at stå bag kæmpe hackerangreb på 1,5 millioner borgere i Singapore

Ifølge Singapores regering tyder meget på, at det er et andet land, der har stjålet sundhedsdata på 1,5 millioner borgere fra Singapore.

Hackerne, der stod bag det kæmpe hackerangreb i Singapore i slutningen af juli måned, ser ud til at have forbindelser til en udenlandsk regering.

Det er meldingen fra Singapores regering, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

“Dette (hackerangreb red.) ser ud til at være et sofistikeret cyberangreb, der typisk har forbindelse til en anden stat, der har udført et nøje planlagt cyberangreb for at stjæle informationer,” siger Singapores kommunikations- og informationsminister, S. Iswaran ifølge Reuters.

Læs også: Efter kæmpe hack i Singapore: Sundhedsdata er nu mere værd for hackere end kreditkortoplysninger

Singapores sundhedsminister fortæller også at hackerne lykkedes med at dække deres spor, og det tyder ifølge ministeren på, at hackerne har været ekstremt vedholdene, tålmodige og haft mange ressourser.

De indikatorer gør, at Singapores regering nu føler sig overbevist om, at det er en anden stat, der står bag angrebet.

Regeringen ønsker dog ikke at fortælle, om man har et konkret land i tankerne.

Sundhedsdata er mere end kreditkortoplysninger

Hackerangrebet på Singapores it-SingHealth betød, at sundhedsoplysninger om 1,5 millioner borgere i Singapore blev stjålet.

Blandt borgerne var også Singapores premierminister, der desuden har kaldt hacket for det mest alvorlige i landets historie.

Læs også: Kræftens Bekæmpelse ramt af hackerangreb: 6.500 danskeres CPR-numre kompromiteret

I forbindelse med angrebet sagde sikkerhedseksperten Olli Jarva, at sundhedsdata nu er mere værd for cyberkriminelle end kreditkortoplysninger.

“Sundhedsdata er vokset i værdi, så hackerne er nu villige til at gå det længere, for at få fat i dem. Det har været en voksende tendens over de seneste år,” sagde Olli Jarva, der arbejder som sikkerhedsekspert i Singapore, i slutningen af juli til Computerworlds søstermagasin CIO Australia.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere