Artikel top billede

Stats-sponsoreret hackergruppe beskyldes for at stå bag kæmpe hackerangreb på 1,5 millioner borgere i Singapore

Ifølge Singapores regering tyder meget på, at det er et andet land, der har stjålet sundhedsdata på 1,5 millioner borgere fra Singapore.

Hackerne, der stod bag det kæmpe hackerangreb i Singapore i slutningen af juli måned, ser ud til at have forbindelser til en udenlandsk regering.

Det er meldingen fra Singapores regering, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

“Dette (hackerangreb red.) ser ud til at være et sofistikeret cyberangreb, der typisk har forbindelse til en anden stat, der har udført et nøje planlagt cyberangreb for at stjæle informationer,” siger Singapores kommunikations- og informationsminister, S. Iswaran ifølge Reuters.

Læs også: Efter kæmpe hack i Singapore: Sundhedsdata er nu mere værd for hackere end kreditkortoplysninger

Singapores sundhedsminister fortæller også at hackerne lykkedes med at dække deres spor, og det tyder ifølge ministeren på, at hackerne har været ekstremt vedholdene, tålmodige og haft mange ressourser.

De indikatorer gør, at Singapores regering nu føler sig overbevist om, at det er en anden stat, der står bag angrebet.

Regeringen ønsker dog ikke at fortælle, om man har et konkret land i tankerne.

Sundhedsdata er mere end kreditkortoplysninger

Hackerangrebet på Singapores it-SingHealth betød, at sundhedsoplysninger om 1,5 millioner borgere i Singapore blev stjålet.

Blandt borgerne var også Singapores premierminister, der desuden har kaldt hacket for det mest alvorlige i landets historie.

Læs også: Kræftens Bekæmpelse ramt af hackerangreb: 6.500 danskeres CPR-numre kompromiteret

I forbindelse med angrebet sagde sikkerhedseksperten Olli Jarva, at sundhedsdata nu er mere værd for cyberkriminelle end kreditkortoplysninger.

“Sundhedsdata er vokset i værdi, så hackerne er nu villige til at gå det længere, for at få fat i dem. Det har været en voksende tendens over de seneste år,” sagde Olli Jarva, der arbejder som sikkerhedsekspert i Singapore, i slutningen af juli til Computerworlds søstermagasin CIO Australia.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere