Artikel top billede

Alibaba opruster i krigen mod Tencent-konkurrent: Planlægger kæmpe fusion

Alibaba er, ifølge kilder, i gang med en større øvelse, der skal skabe en ny spiller på markedet for levering af mad og varer. Den nye enhed vurderes at kunne være op til 160 milliarder kroner værd.

Alibaba Group er i fremskidende planer om at fusionere sine forretningsenheder inden for levering og salg af mad og varer.

Den kinesiske gigant er, ifølge Reuters' oplysninger, i gang med at rejse mellem 19 og 32 milliarder kroner til etableringen af den nye spiller, der kan være op til 160 milliarder kroner værd.

Reuters har været i kontakt med en række kilder tæt på processen.

Den store øvelse hos Alibaba sker som led i en intens konkurrence med den anden store kinesiske spiller, Tencent-ejet Meituan Dinaping, på det kinesiske on-demand servicemarket.

Oplysningerne hos Reuters melder ikke om, hvorvidt fusionsplanerne også er et led i den internationale konkurrence med især Amazon, men føres planerne ud i virkeligheden, er det nærliggende at tro.

Læs også: Mens rygterne om Amazons entré i Danmark svirrer, lurer en lige så frygtindgydende e-handelskæmpe i kulisserne - Alibaba har blikket stift rettet mod Norden

Kæmpe platform på vej

Den store fussion hos Alibaba inkuderer, ifølge Reuters oplysninger, madleveringsplatformen Ele.me, mad- og livsstils-servicevirksomheden Koubei samt Hema Fresh, der er en kæde af pengeløse supermarkeder.

Alibaba og Meituan er midt i en intens kamp om det kinesiske marked for såkaldt online-to-offline levering, hvor apps sætter bruger direkte i kontakt med lokale madproducenter og andre tilbud.

"Alibaba og Meituan er de to vigtigste virksomheder, der kan tilbyde en O2O (online-to-ofline red) service. Alibabas tre enheder understøtter hinanden, og det giver strategisk god mening at fusionere dem til én platform i konkurrence med Meituan," vurderer en analytiker fra en kinesisk rådgivningsvirksomhed overfor Reuters.

Det kinesiske marked for O2O transaktioner havde sidste år, ifølge en kinesisk researchvirksomhed, en total omsætning på omkring 942 milliarder kroner efter påår at have set en vækst på 72 procent.

Alibaba har ikke ønsket at kommentere rygterne om den store fusion over for Reuters.

Læs også: Mærsk indgår tæt samarbejde med den kinesiske it-gigant Alibaba: Her er planerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere