Artikel top billede

Alibaba opruster i krigen mod Tencent-konkurrent: Planlægger kæmpe fusion

Alibaba er, ifølge kilder, i gang med en større øvelse, der skal skabe en ny spiller på markedet for levering af mad og varer. Den nye enhed vurderes at kunne være op til 160 milliarder kroner værd.

Alibaba Group er i fremskidende planer om at fusionere sine forretningsenheder inden for levering og salg af mad og varer.

Den kinesiske gigant er, ifølge Reuters' oplysninger, i gang med at rejse mellem 19 og 32 milliarder kroner til etableringen af den nye spiller, der kan være op til 160 milliarder kroner værd.

Reuters har været i kontakt med en række kilder tæt på processen.

Den store øvelse hos Alibaba sker som led i en intens konkurrence med den anden store kinesiske spiller, Tencent-ejet Meituan Dinaping, på det kinesiske on-demand servicemarket.

Oplysningerne hos Reuters melder ikke om, hvorvidt fusionsplanerne også er et led i den internationale konkurrence med især Amazon, men føres planerne ud i virkeligheden, er det nærliggende at tro.

Læs også: Mens rygterne om Amazons entré i Danmark svirrer, lurer en lige så frygtindgydende e-handelskæmpe i kulisserne - Alibaba har blikket stift rettet mod Norden

Kæmpe platform på vej

Den store fussion hos Alibaba inkuderer, ifølge Reuters oplysninger, madleveringsplatformen Ele.me, mad- og livsstils-servicevirksomheden Koubei samt Hema Fresh, der er en kæde af pengeløse supermarkeder.

Alibaba og Meituan er midt i en intens kamp om det kinesiske marked for såkaldt online-to-offline levering, hvor apps sætter bruger direkte i kontakt med lokale madproducenter og andre tilbud.

"Alibaba og Meituan er de to vigtigste virksomheder, der kan tilbyde en O2O (online-to-ofline red) service. Alibabas tre enheder understøtter hinanden, og det giver strategisk god mening at fusionere dem til én platform i konkurrence med Meituan," vurderer en analytiker fra en kinesisk rådgivningsvirksomhed overfor Reuters.

Det kinesiske marked for O2O transaktioner havde sidste år, ifølge en kinesisk researchvirksomhed, en total omsætning på omkring 942 milliarder kroner efter påår at have set en vækst på 72 procent.

Alibaba har ikke ønsket at kommentere rygterne om den store fusion over for Reuters.

Læs også: Mærsk indgår tæt samarbejde med den kinesiske it-gigant Alibaba: Her er planerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere