Artikel top billede

Kinesisk søgemaskine-gigant vil slå Google: “Vi vil vinde igen”

Google kommer til at tabe kampen om det kinesiske marked, mener den kinesiske søgemaskine-gigant Baidu, efter at det er blevet kendt at Google igen vil bevæge sig ind i Kina.

Når Google igen forsøger at komme ind på det kinesiske marked, skal de ikke regne med at det bliver nogen stor succes.

Sådan lyder det fra det kinesiske søgemaskine-selskab Baidu.

Ifølge Reuters skrev Baidus CEO på twitter, at Baidu ville slå Google på det kinesiske marked.

Flere medier har på det seneste kunne fortælle, at den amerikanske søgegigant igen vil forsøge sig på det kinesiske marked. Denne gang med en cencureret udgave af selskabets søgemaskine.

Det kan du læse mere om her: Google forlod Kina under vilde protester: Nu vil søgegiganten tilbage på det kinesiske marked med censureret søgemaskine

Men det bliver ikke uden kamp fra Baidu, der i dag dominerer markedet for søgemaskiner i Kina.

“Vi vil vinde igen. Kinesiske virksomheder har rigeligt af evner og selvtillid i dag,” skrev den kinesiske it-gigants CEO på twitter.

Ændret holdning til Censur

Ifølge Google selv, var det dog ikke fordi man tabte kampen mod Baidu, men snarerer på grund af etiske bekymringer om Kinas omfattende censur-krav.

Læs også: Kina skruer ned for censuren og åbner for Facebook, Twitter og Youtube for at tiltrække flere turister

De etiske overvejelser ser dog ud til at være ændret siden, at Google trak sig fra det kinesiske marked i 2010, og har eftersigende allerede præsenteret en censureret søgemaskine for kinesiske regeringsfolk.

Kinas massive censur har gjort livet besværligt for mange amerikanske it-virksomheder. Den betyder blandt andet at andre tech-giganter som Facebook og Google i dag er blokeret af det, der omtales som “The Great Firewall of China.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere