Artikel top billede

Kinesisk søgemaskine-gigant vil slå Google: “Vi vil vinde igen”

Google kommer til at tabe kampen om det kinesiske marked, mener den kinesiske søgemaskine-gigant Baidu, efter at det er blevet kendt at Google igen vil bevæge sig ind i Kina.

Når Google igen forsøger at komme ind på det kinesiske marked, skal de ikke regne med at det bliver nogen stor succes.

Sådan lyder det fra det kinesiske søgemaskine-selskab Baidu.

Ifølge Reuters skrev Baidus CEO på twitter, at Baidu ville slå Google på det kinesiske marked.

Flere medier har på det seneste kunne fortælle, at den amerikanske søgegigant igen vil forsøge sig på det kinesiske marked. Denne gang med en cencureret udgave af selskabets søgemaskine.

Det kan du læse mere om her: Google forlod Kina under vilde protester: Nu vil søgegiganten tilbage på det kinesiske marked med censureret søgemaskine

Men det bliver ikke uden kamp fra Baidu, der i dag dominerer markedet for søgemaskiner i Kina.

“Vi vil vinde igen. Kinesiske virksomheder har rigeligt af evner og selvtillid i dag,” skrev den kinesiske it-gigants CEO på twitter.

Ændret holdning til Censur

Ifølge Google selv, var det dog ikke fordi man tabte kampen mod Baidu, men snarerer på grund af etiske bekymringer om Kinas omfattende censur-krav.

Læs også: Kina skruer ned for censuren og åbner for Facebook, Twitter og Youtube for at tiltrække flere turister

De etiske overvejelser ser dog ud til at være ændret siden, at Google trak sig fra det kinesiske marked i 2010, og har eftersigende allerede præsenteret en censureret søgemaskine for kinesiske regeringsfolk.

Kinas massive censur har gjort livet besværligt for mange amerikanske it-virksomheder. Den betyder blandt andet at andre tech-giganter som Facebook og Google i dag er blokeret af det, der omtales som “The Great Firewall of China.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere