Artikel top billede

Fortnite tjener mere end 16 millioner kroner om dagen selvom spillet er gratis

Det populære online spil Fortnite blev i september sidste år gratis for brugerne, men det har ikke stadset den enorme pengestrøm til udviklerne bag spillet.

16,7 millioner kroner kan man tjene om dagen på dans og kostumer. Det er i hvert fald tilfældet for spilproducenten Epic Games, der står bag det populære online-spil Fortnite.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Spillet har 125 millioner brugere på verdensplan, der siden september ellers har kunnet spille spillet helt gratis.

Alligevel er der blevet solgt kostumer og nye bevægelser til brugernes karakterer for svimlende beløber.

Læs også: Skat slår fast: Esport og computerspil er sportsgrene

Ifølge Bo Kampmann Walther, lektor i medievidenskab på Syddansk Universitet, er der flere grunde til Fortnites succes.

“Markedet har været præget af spilfranchises, som har været nogle forholdsvis store og komplicerede spil. Fortnite har været en kontrast, der forener det afslappede ved, at man kan tage en hurtig bane samtidig med muligheden for at blive ved og ved med at spille,” siger lektoren til Finans.

Læs også: "Jeg arbejder på at konstruere computerspil, som lærer af tidligere gennemspilninger og som giver spilleren en ny oplevelse hver gang"

Desuden kan man spille Fortnite på tværs af de fleste platforme, og er altså i mindre grad afhængig af, om dine venner bruger en anden spil-platform end dig selv.

Droppede Google Play Store

Epic Games' store succes med spillet har også betydet, at når Fortnite inden for kort tid udkommer til Android-telefoner, så kan det ikke downloades i Google Play Store.

Begrundelsen bag beslutningen var, at Googles pris på 30 procent af indtjeningen, for at udbyde spillet var "uforholdsmæssigt" dyr i forhold til Googles indsats.

Læs også: Fortnite dumper Google Play Store: Vil ikke aflevere 30 procent af omsætningen til Google

"Epic vil gerne have et direkte forhold til vores kunder på alle platforme, hvor det er muligt. Det fantastiske ved internettet og den digitale revolution er netop, at dette er muligt. Nu er fysiske butikker og andre mellemled ikke længere nødvendigt," skriver Tim Sweeney i en mail til The Verge.

Ifølge Finans kommer Epic Games til at have en omsætning på 21 milliarder dollars for 2018.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere