Artikel top billede

(Foto: Astralis)

Skat slår fast: Esport og computerspil er sportsgrene

Debatten om hvorvidt computerspil på konkurrenceniveau er en sportsgren eller ej får nu uventet indspark fra Skat: Esport er en sportsgren.

Computerspil på konkurrenceniveau er en sport.


Det skriver Skat i et svar om den såkaldte sportspension, der handler om, hvorvidt professionelle udøvere af esport skal kunne kunne indbetale til en sportspension.

Svaret fra Skat er et klart og tydeligt ja.

Det sidestiller esports-udøvere som spillerne fra Counter Strike-holdene Astralis eller North med atleter som Jeanette Ottesen og Caroline Wozniacki.

En sportspension er en ratepension, som spillerne kan indbetale til og som kan udbetales, når spillerne ikke længere spiller professionelt.

Skat har taget spørgsmålet op efter en ikke-navngivet professionel esport-spiller har taget kontakt til Skat.

Til spørgsmålet skrives der:

"At være professionel e-sportsudøver er et fuldtidsarbejde. 'Spørger' træner typisk 7-10 timer de dage, hvor han/hun ikke er afsted til turneringer. Træningen består af såvel strategi/teknik/kamptræning i samarbejde med en professionel træner i selve spillet samt fysisk træning af hele kroppen. Den mentale del trænes via en ansat sportspsykolog."

Skat skriver i sin begrundelse, at:

"SKAT har i den forbindelse lagt vægt på spørgers beskrivelse af sit træningsprogram og de fysiske krav, herunder hurtig reaktionsevne, der efter det oplyste må anses for påkrævet, for at være professionel Counter-Strike spiller." 

Du kan læse hele svaret her.

Sport eller ej

Netop spørgsmålet om hvorvidt esport skal være en sport eller ej, er i disse dage endnu en gang oppe og vende.

Skærtorsdag har DIF, DGI, foreningen e-sport Danmark og Københavns Kommune stormøde om netop det spørgsmål i forbindelse med Copenhagen Games, der er en af de største esports-arrangementer i Danmark.

Esport som fænomen er i hastig vækst, og særligt i Danmark har vi nogle af verdens bedste spillere.

Counter Strike-holdet Astralis ligger i dag som nummer et på verdensranglisten, og en af verdens mest populære spillere i spillet League of Legends er en dansker ved navn Søren Bjerg.

Finalen i The League of Legends i 2016 havde højere seertal, end sidste og afgørende kamp i NBA finalen samme år, hvor Cleveland Cavaliers sejrede over storfavoritterne fra Golden State Warriors. I alt så 36 millioner mennesker med i League of Legends, mens 'kun' 31 millioner så med i NBA finalen.

I forbindelse med Astralis' sejr i "VM"  i Counter Strike i starten af 2017, bød den københavns kultur- og fritidsborgmester, Carls Christian Ebbesen på rådhuspandekager - fuldstændig som med andre atleter.

Er computerspil på konkurrenceniveau en sportsgren? Giv din mening til kende i kommentarfeltet.

Læs også: Esport buldrer frem - men er det overhovedet sport?




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere